As it could be...

Om allt bara hade gått som jag velat idag och om det varit sådär sjukt mycket min dag kunde jag varit öl- och musiklycklig på Lotsen och just nu stått och hoppat och väntat på att Billie skulle komma ut på scen. Jag skulle hoppats att han hade den där fina kjolen sen förra sommarens festivalspelningar på sig och jag skulle tokdansa av bara ren glädje och för att jag inte alls kan vara still till den musiken.


SJ behandlar sina kunder som får.

Det blir ingen dans till Billie ikväll. Jag kom hem för en halvtimme sen, borde varit hemma åtta. Igår kom jag hem nio, borde varit hemma sju. Det suger. SJ suger. Var tvungen att hoppa av i Södertälje både idag och igår för att det var nåt fel på spåret därefter. Det skulle finnas bussar som skulle köra oss vidare. Igår stod jag i Södertälje i en timme. Idag stod jag där i fyrtiofem minuter sen tog jag en flygbuss till Skavsta. Tycker det är förjävligt att de gör så mot sina kunder. Fruktansvärt dåligt faktiskt. Att det händer en gång är väl en sak men två dagar på raken, lär man ingenting av sina misstag?

Så då missade jag mina favoriter på Lotsen ikväll. Jag ska stå ensam i köket och diska och sedan baka och lyssna på Billie på högsta volym och dansa ändå, i ren protest!

Och SJ då, jag kommer få 120 kronor tillbaka. Det är tydligen vad 1h 45 minuters väntan är värd.

Det där med glass.

"Man får äta glass på morgonen. Fast bara efter frukost."
"Mamma, han skulle bo i ett hus av glass. Så behövde han aldrig köpa glass"

Johans kollegas sexåriga dotter när Johan var sugen på glass klockan nio på morgonen.
Fint tycker jag.

Dumma kakburken.

Jag som var helt säker på att kakburken var snabba med sina leveranser, alla jag pratat med som beställt har fått sina varor inom tva dagar efter beställning. Varför är dom då så dumma mot mej och inte ens har skickat grejerna ännu? Man blir ju lite ledsen, mobbad av en internetbutik. Typiskt.

Dansglädje!

Wow, alltså verkligen wow! Imorgon spelar mina älsklingar Billie the vision and the dancers på Lotsen i Nyköping! Jag ska klippa mig efter jobbet, baka när jag kommer hem och sen åka ibäg och dansa och vara lycklig halva natten. På lördag kommer Johans familj på besök och då ska jag vara glad och pigg. Kan inte bli annat efter en kväll med Billie misstänker jag. Wow.


Fin grillning.

Vi satt på en brygga och grillade grillspett, drack öl och lyssnade på Millencolin. Det var fint.



Bilderna har jag snott rakt av från
Cajsa.

Vaccination

Min senaste publicerade illustration. Sjukt kul manér att jobba i.


Grilla!

Efter jobbet ska jag gå till systemet och köpa några öl sen ska jag möta upp Cajsa nånstans. Vi ska fira att hon fyller år och grilla i en park nånstans i Stockholm. Det kommer bli så fint och jag hatar att jag inte lär mig att alltid ha kameran med mig. Jag ska skärpa mig, jag ska!

Hipp Hipp Hurra!

Grattis på din födelsedag! Jag tror du är så här fin idag! Jag vill bjuda på fika, har du tid ikväll?


Snart ska det bli cupcakes!

Igår beställde jag äntligen lite cupcake-grejer. Blev inte alls så mycket som jag först tänkt eftersom jag insåg att det bara kommer hamna i ett skåp till slut. Men, det blev iallafall ett startpaket med sprits och tyllar, lite sockerpasta, färg och ätbart lim. Tidigare har jag ju köpt formar och lite strössel så det ska väl kunna bli några fina skapelser utav det här. Har hört att kakburken är ruskigt snabba på att leverera dessutom så jag hoppas på ett paket innan helgen.


Det har varit en skön dag.

Jag har bara tagit det lugnt hela dagen, mest suttit och slappnat av framför The Sims och druckit massor med vatten. Sen sov jag några timmar i soffan. Nu har jag fortfarande lite ont i huvudet och lite i halsen men Ipren gör verkligen sitt jobb må jag säga. Nu ska jag diska efter frukost och lunch sen blir det lite mer dataspel innan det är dags för matlagning tills Johan kommer hem om ungefär en och en halv timme. Då ska vi titta på Desperate Housewifes, så grymt spännande!

Sjukling.

Idag är jag hemma och känner mig sjuk, ont i huvudet och ont i halsen. Ska vila och ta det lugnt hela dagen så jag blir frisk tills imorgon och kan ta nya tag! Har planer på att spela datorspel och titta på film hela dagen. Det är sånt man gör när man är sjuk och det är lite fint. Försöka laga mat tills min favoritkille kommer hem.

Egentligen borde man unna sig själv hemmadagar när man är krasslig oftare, man blir faktiskt mycket piggare av att bara vila och slipper gå och vara småsjuk länge. Dagens insikt.

All we need is pills.

En Ipren senare känner jag mig lite piggare. Har ätit pyttipanna med chorizo och det är både enkelt och gott. Nu ska jag göra nåt så kul som att betala räkningar. Vi har en bra månad, mer pengar över än man är van vid. Det beror helt och hållet på att vi har bokat in en veckas semester och inte behöver köpa något pendlarkort det här månaden. Känns bra eftersom vi börjat rusta upp balkongen inför sommaren. Efter att ha sprungit runt på nästan alla Indiska i hela Stockholm ringde jag till Indiska i Nyköping och visst hade dom fler balkonglådor. Snacka om tur ändå, slut överallt förutom i Nyköping.

Nu tänker jag vara lite negativ.

Jag mår inte särskilt bra idag, har fått en förkylning och jag börjar misstänka att det lurar lite feber i kroppen också. Ska försöka ta en tidig kväll från jobbet när det ändå är lugnt och åka på en tröstshoppingrunda. Måste hitta en till blomlåda till balkongen och det verkar lättare sagt än gjort om vi vill ha en likadan. När jag väl har tittat på de ställena som den kan finnas blir det till att åka hem och vila. Jag vill inte alls bli sjuk faktiskt. Jag vill vara en frisk och glad sommarflicka! (På tal om sommarflicka borde jag byta min profilbild, nu känns bloggen så tråkigt vintrig).

Prison Tycoon

Jag har alltid varit svag för simulatorspel. Främst har det handlat om The Sims förstås, men också Theme Park-serien har spelats flitigt och Theme Hospital var länge ett favoritspel. Det som dock fick in mig på simulatorbanan från början var Rollercoaster Tycoon. Helt underbart spel tyckte jag och det är fortfarande en stående favorit. Jag ägde tre olika när vi bodde i Oxelösund men när vi flyttade försvann allihop spårlöst tillsammans med Theme Hospital.

Igår när vi var på stadspromenad gick vi in en runda på EB och jag fastnade framför Tycoon-spelen. Finns ju hur många som helst numera, själv har jag bara provat Zoo och Rollercoaster. Prison verkar väl häftigt skrattade jag igår och idag fick jag för mig att läsa lite om det på nätet. Under min "research" hittade jag det på Ginza för 10 kronor och det kan det ju vara värt tänkte jag.


Måndag hela dagen.

Sitter på jobbet och försöker jobba med illustrationsbanken jag ska bygga upp. Känner mig inte alls sådär supermotiverad eftersom det inte finns någon deadline eller så. Det ska liksom bara göras.

Ska ringa vårdcentralen idag och boka en tid för den sista vaccin-sprutan. Sen är jag skyddad i 10 år tror jag. Drygt och skönt på samma gång att ta ledigt en halvdag för att ta en spruta i 10 sekunder. Nåja. Förresten vill jag åka hem för jag är trött och har tråkigt. Dessutom verkar Greven vara sjuk där hemma och jag är orolig för den stackaren. Tänk om hon inte blir frisk?

Det är en strålande dag!

Älskar att vakna upp till vackert solsken. Det är så lätt att gå upp då. Jag gjorde en maffig frukost i morse och bjöd Johan på. Nu ska jag ta en dusch sen ska jag sitta på balkongen tills runt lunch. Då ska jag släpa med mig killen ut på en promenad i Nyköpings vackra sommarstad. Få honom att bjuda mig på en god glass och så ska vi såklart njuta av solen. Ljuvliga söndag!


Grillkväll med hallonprinsen.

Vi lindade kycklingfilé i bacon, skivade upp haloumi, packade tallrikar, bestick, läsk och tzatziki i en picknickkorg och tog vår nyinköpta grill och satte oss på gräsplätten utanför. Vi lade ut en filt och packade upp ett rese-Settlers. Lade kycklingen på grillen och sen njöt vi av en varm skön försommarkväll på en picknickfilt och doften av nygrillat. När maten var klar flyttade vi in igen och åt i kökets lugna vrå. Helt himmelskt och underbart mysigt.


Fin balkong - 24 maj


Pysseldag.

Idag har varit en väldigt effektiv dag. Vi har veckohandlat på Willys (Carro var så fin och lät oss låna hennes bil). Vi var även en sväng in på Rusta och köpte oss en grill. Sen gick jag ner på stan och köpte en balkonglåda, tre krukor och lite blommor och pyntade balkongen lite. Nu behövs det en till likadan uppsättning plus ett träd som jag hittade på torget i stan för att balkongen ska kännas färdigpyntad vad gäller växtlighet. Allt utöver det blir ett stort plus. Lite kryddor skulle inte alls sitta fel!

När jag kom hem städade jag lägenheten med lite hjälp av Johan. Vi möblerade om lite i sovrummet som vi har snackat om att göra ända sedan vi flyttade hit och vi tog tag i arbetsrummet och fick undan de sista flyttkartongerna. Nu känns det så bra. Jag tycker nog att det är lite kul att städa. Skulle egentligen inte behöva göra det nånting imorgon men om jag känner mig själv rätt så blir det nog lite städ ändå. Det är så härligt när det blir rent och fint!

Pank råtta.

Jag var helt övertygad om att jag skulle få lön idag men tydligen ger vår byrå lön på ett annat vis om den 25 är en helgdag. Är det en lördag får man den på fredagen, är den 25 en söndag får man lön på måndag. Känns sådär kul. Cajsa är iallafall snäll och bjuder på kvällsmat och öl ikväll och då är jag där direkt.

Nu har jag i alla fall en helg mindre på mig att spendera mina cash. Det är positivt eftersom helgerna tenderar att bli ganska dyra annars.

Festivalklädsel

Så här planerar jag att gå runt och se ut på Peace&Love. Himla fint.


Vad är Kama Sutra?

Den här reklamfilmen såg jag idag. Tycker den är hysteriskt bra och rolig. Jag skrattade högt. Dessutom är jag helt övertygad om att alla "civilia" där ute i soffans lugna vrå kommer skratta och älska den också.

Hela byrån här är ense om att det är en riktig vinnare. Guldägg 2009? Kanske...


Utomlands i sommar!

Jag är galen. Sitter och försöker hitta billiga flygbiljetter någonstans under någon av våra lediga veckor i sommar. Hittade apbilliga till Paris över midsommar. Jag gillade den staden. Kanske lite småtråkigt att åka dit igen men vad gör det om hundra år. Fanns lika billiga till Glasgow. Är inne i övertala-Johan-fasen nu. Midsommar i Paris/Glasgow, det hade väl varit fint?

Vilken fin semestervecka det hade varit. Börjat med en utomlandsmidsommar och fortsatt med Peace&Love. Sen kan ju inte sommaren gå fel. Wow.

Jag vill bara dansa!

Åh, 32 dagar kvar. När jag ser det här börjar det pirra i hela kroppen och jag blir så danssugen. Jag vill hoppa runt och vara löjligt glad på en gräsplätt och se det här live. Han är så söt i sina tjejkläder också, plötsligt blev dom lite bättre. Kjol! Dansa dansa dansa!


Ny plattform

Det gick ju snabbt för bloggen att bli flyttad. Smärtfritt vet jag inte men har inte upptäckt något annat ännu iallafall. Det ser fult ut här inne, blått och rött och fula flikar.

Jag är hungrig, ska lägga mina absolut sista pengar på en lunch idag. Får nog bli något från Ica. Stackars plånboken. Har surfat runt och kikat på fina cupcakes på nätet stor del av förmiddagen, inspirerats av fina bilder och läst recept. Längtar tills jag själv får ge det ett försök. Dock kommer det väl sluta som alla mina andra intresseprojekt, det vill säga i ett skåp. Nåja.

Kobajs.

Janne visade en reklamfilm för oss för ett tag sen i skolan. Den var gjord av Johan Renck och kunden var galan Live Earth. Filmen fokuserar på köttindustrins negativa inverkan på miljön. Efter vegeterian- vs köttätardiskussionen på lunchen idag tyckte jag den passade fint. Den är cool, grotesk och söt på samma gång. Dessutom är bakgrundslåten helt fantastisk.



Baka baka baka.

Jag är supersugen på muffins! Ska ställa mig och baka när jag kommer hem ikväll tror jag. Blir isåfall Dumle-muffins. Jag har ett recept i huvudet som jag vill prova, tror det kommer bli riktigt smaskigt. En sjuk sambo behöver faktiskt uppvaktas med goda muffins tror jag.

Tisdagar är värst.

Måndagar studsar jag upp lätt som en plätt och är riktigt taggad att börja en ny vecka. Tisdagar däremot, jag får släpa mig ur sängen, sitta ner i duschen och är bara så sjukt trött att det känns som att ögonen ska falla ihop. Dessutom brukar det bli som idag, jag går upp när jag tror att jag måste och det visar sig att jag är ungefär 40 minuter tidig! GAH! Kunde ju legat och sovit nu och försökt bli lite piggare men nejdå, jag är nyduschad, sminkad och redo för frukost. Tåget går om en och en halv timme. Suck.

34 dagar kvar.

En månad kvar till midsommar. Känns ganska sjukt va? Jag känner inte alls den längtan efter jordgubbar och korta sommarklänningar som jag borde göra med bara så få veckor kvar. Efter midsommar har jag min första semestervecka och då ska vi åka till Peace&Love. Det blir fint. Tydligen så är biljetterna (de med camping) slutsålda. Det här längtar jag däremot helt galet mycket efter. 34 dagar kvar. Blir snart ett tältköp.

image305
Midsommar 2006. Öland. Det var fint på sitt sätt. Det var en bra tid.

Sjung om studentens lyckliga dagar.

Dagens Media skrev i fredags om Dressmans nya kampanj. Under förra veckan har det kört runt ett studentflak i Stockholms innerstad klädd med Dressman-logotyper. På flaket har det stått ett gäng manliga "studenter" iförda kostymer köpta på Dressman. Otroligt smart tycker jag, minns ju själv vilket gissel det var när man skulle hitta studentkläder. Hoppas det funkar för jag tyckte det var ett kul sätt att försöka nå studenterna.

image304
Bild från Dagens Media.

Jag har redan varit mycket duktig.

Gick upp vid nio och åt en klen frukost. Sen bäddade jag ner en sjuk sambo och försåg honom med frukost på sängen och en film på sovrumsteven. Efter det körde jag och veckohandlade helt ensam, kom hem och städade råttornas bur. Därefter sydde jag den röda kjolen. Sambon är nu uppe ur sängen och hjälper till väldigt bra med tvätten och gör dessutom lunch till oss i form av pannkakor. Det blir smaskens. Resten av dagen ska jag bara slappa. Så det så.

En ny dag nalkas.

Jaha, då var det söndag. Idag har vi massor av tråkiga hushållssysslor att ta itu med. Tvätten ska tvättas, maten ska handlas och råttornas bur städas. Dessutom ska jag ta och sy den där röda kjolen som jag snackade om. Jag kommer iallafall känna mig duktig ikväll om jag gör allt som jag borde.

Rödtjut och grekiskt.

Har nyss ätit middag. Blev bifteki och kroketter och det var riktigt nice. Lite rödtjut till det och Desperate Housewifes på teven. Fint. Nu är jag lite smålullig på vin och det är minsann också fint. Bäst jag beger mig tillbaka till vardagsrummet, soffan och Xboxet nu. Ha en bra kväll.

Update the homepage

Nu jävlar mina damer och herrar. Jag ska uppdatera min portfoliosida. Helt grymt. Ska lägga upp alla fina jobb jag hunnit göra under sista praktiken. Mycket bra initiativ av mig må jag säga. Dessutom är jag farligt sugen på att baka cupcakes men jag har ju inte beställt grejerna ännu. Kanske kan jag baka lite nästa helg? Mums.

Kika in
sofiegunnarsson.se om en stund så får ni se mina fina praktikjobb.


Edit: Sådär! Nu kan ni njuta av hela sju nya grafiskform jobb på min portfoliosida!

Vi tog en tur till IKEA

Jag hade skrivit klart det här inlägget men råkade klicka på en knapp på sidan av musen och då backar webbläsaren och inlägget försvann. Det händer ganska ofta och jag blir alltid lika glad.

Vi har iallafall ganska nyligen kommit hem för dagen, jag övertalade Johan att ta en tur till IKEA med mig efter jobbet. Väl där drev vi runt ett par timmar bland möbler vi inte skulle ha och smågrejer vi faktiskt skulle ha. Vi tog en fika och åt kvällsmat. Det var en mysig eftermiddag och kväll. Hem kom vi med lite småsaker till köket som smart förvaring, tekulor, en sil och skärbrädor, dessutom blev det billigt IKEA-snacks. Jag tror att helgen kommer kännas ganska mycket längre eftersom vi redan avverkat en dagsutflykt.

Imorgon har vi planerat att inte göra någonting. Sova så länge vi bara kan, äta frukost framför teven och sedan stanna där hela dagen och titta på film, spela tv-spel och äta glass. En sån dag har vi verkligen gjort oss förtjänta av. Åtminstone om man frågar oss.

CupcakeFun!

Jag fick ett mail från kakburken.se om att de åter fått in Baspaket Cupcakes i sitt sortiment. Jag skrev och frågade efter det får någon månad sen och då fick jag ett snabbt svar om att det skulle komma in i sortiment igen i mittan ev april. Nu hade de tydligen fått in det och då mailar de och berättar det också. Bra service tycker jag! Hur som helst ska jag, när lönen kommer, lägga en beställning hos dom på massa grundgrejer för cupcake-bak så att jag kan sätta igång mitt kreativa bakande. Det kommer bli ett bakkalas på lite drygt 650 kronor. Tur att det är engångskostnader. Bland annat ska jag köpa den här fina boken. Mums.

image303

Fantastiskt!

Johan httade en helt fantastisk hemsida för ett tag sen. Jag är fast, jag medger.
Beroende. Det är helt underbart.

image301image302

Att sitta bredvid folk på tåget.

En stor nackdel med att pendla är det där med folk. När inte jag och Johan tar tåget samtidigt måste man ju alltid sitta bredvid någon helt främmande människa och jag lovar att i 95 % av fallen är denna människa en äldre tant/gubbe som luktar illa eller på tok för mycket parfym. Eller har de en dålig ovana som att andas stönande, tugga tuggummi högt och smaskigt eller nåt liknande. Jag dör på det. Har varit så nära att be dom flytta på sig många gånger. I morse satt jag bredvid en tant som stank svett. "Hej, när jag väl är framme i Stockholm kommer jag stinka av din svett, mycket trevligt".

Förra veckan satt jag bredvid en tant som hade dränkt sig i parfym så jag fick en grymt obehagliig huvudvärk som höll i sig hela dagen. Jag hade också turen att hamna brevid en gubbe som, trots att jag hade iPoden på nästan högsta volym, smaskade med sitt tuggummi så det ekade i hela huvudet.

Det hela är äckligt, motbjudande och störande. Kan man få en privatvagn?

Vi har det ganska bra ikväll - 15 maj

image300

Mariethes nya bloggdesign

Nu har Mariethe precis fått sin nya design som jag gjort. Blev faktiskt bra och det var ganska simpelt ändå. Lite fel profilbild än så länge men man tager vad man haver heter det väl?

image299

Husmöte.

Hej, jag har mycket att göra så det blir låg aktivitet på bloggen. Håller på med ett sjukt snurrigt stressprojekt där jag tydligen gör allt annat än vad jag egentligen borde. Ikväll kommer förmodligen Mariethes nya bloggdesign upp som jag så fint snickrat ihop mellan jobb, tv-spel och sömn. Ikväll ska vi också på husmöte angående det kommande stambytet hemma. Blir skönt att få det gjort även om det innebär att vi får leva i misär ett par veckor efter sommaren.

En ny sötnos.

Jag beställde en ny klänning, det är en underbar grön historia.
Den kommer vara så vacker mot min bleka kropp i sommar.

image298

Hyra bil i sommar?

Jag funderade på att köpa en liten billig skrotbil för att ha och köra med i sommar men nu insåg jag att det blir billigare att hyra en bil på Statoil en vecka. Det hade varit fint, ha en liten söt hyrbil som man kan köra på utflykter med. Inte så farligt dyrt heller. Väl värt en extra tankeställare och ett enskilt sparkonto. Jag vill ha en sommarutflyktsbil.

image295

Dagens finaste.

image294

Det är precis sånt där som gör att jag blir alldeles tokkär. Han är så fin.

Jag är en ninja!

image292


Facebook har beviset:

image291

Vad är grejen?

Cajsa tipsade förut och det är så hysteriskt bra.
Vad är grejen med att läsa dåliga bloggar när man kan läsa bra?

En ny kjol?

Jag går lite lätt och drömmer om en kort röd jeanskjol och har plötsligt insett att jag har ett par röda jeans hängande i garderoben som jag aldrig använder. Det får nog bli ett helgprojekt att göra om dom till en kort röd kjol istället. Ekonomiska jag, för en gångs skull.

Gears of War II

Idag har Johan visat mig en gametrailer till GoW II. November 2008 kommer det och jag längtar redan efter många långa co-op timmar tillsammans med Johan för att övervinna alla Locust. Det kommer bli så bra.


Jag vill inte gå hem!

Jag har en kul dag på jobbet. För ett tag sen trodde jag att min dator var död. Eller, den var stendöd i en halvtimme innan vår datasnubbe kunde hjälpa mig fixa den. Nu håller jag på att illustrera och det är kul! Fick en nytryckt tidning för en stund sen med en av mina illustrationer i. Älskar nytryck, dels luktar det gott och så är det kul att se grejer man gjort bli riktiga. Ni har sett en liten del av den här förut och så här fin blev den i tryck:
 image290

Thåström i sommar.

Idag har jag fått mail från Thåström-community om att han gör sin enda festivalspelning på Peace&Love i sommar. Peace&Love själva skickade ett sms nån halvtimme senare och sa samma sak. Trots att jag egentligen inte lyssnar på Thåström längre blir jag lite löjligt glad. Det är fint att se honom bara för att det gör gamla minnen så fina och starka.

Tydligen ska han släppa en ny skiva snart också. Jag blir nostalgi-lycklig.


image21

Nu ska jag rita!

Jag stinker vitlök för jag har ätit smaskig falafeltallrik som vi gjorde själva igår. Det var vitlökssås till den. Stackars medarbetare. Förmiddagen har flutit på som ett rinnande vatten och nu ska jag börja rita.

Igår gjorde jag början på en design till Mariethe och hon gav mig ett Go alldeles nyss så ikväll ska jag snöa in bland stilmallar och kodmallar igen. Det blir säkert bra det.

Hejdå bloggen och Hej Illustrator.

Äntligen måndag!

Back to work. Känns grymt, tror det kommer att bli en bra vecka. Jag ska illustrera och det är ju så kul. Det har varit en kanonhelg både med besök från föräldrarna och picknick.

Therese hade lånat en bil så vi körde till Stendörren som är ett naturreservat och satte oss på klipporna vid havet. Det var väldigt vackert och väldigt synd att kameran låg hemma med döda batterier. Satt en stund på klipporna och doppade bara fötter i vattner och det var kallt men fint. Efter en sån dag är det klart man kan tänka sig att jobba igen.

Idag blir det picknick.

Helgen har hittills varit helt underbar. Mina kära föräldrar var här på besök och vi har vandrat runt i Nyköpings stad och njutit av solen. Blev en kort liten shoppingrunda och sen en öl i hamnen. Upp på stan igen och tog en glass och sen åt vi middag i hamnen. Var kalas att ha dom här på besök tyckte jag. Nu har dom åkt mot Skåneland igen.

Nu ska jag snart baka lite muffins och sen köra ner på stan och köpa en kort svart kjol och lite jordgubbar. Allt är tänkt att bli ingredienser till picknick i eftermiddag. Mysigt mysigt.


Nu är det alldeles snart helg!

Jag ska snart gå på helg tänkte jag. Åka hem och slänga ihop en ost- och skinkpaj innan mamma och pappa kommer. Gott. Kanske kan ta en liten promenix med föräldrarna sen ikväll. Skönt med lugn helg med massor av sol.

Jag hittade lite kreativitet till slut och fick ihop ett bra förslag till loggan jag skulle göra. Återstår att se nästa vecka om kunden håller med. Jag har funderat lite och jag tror att jag ska lägga till en kategori här på bloggen som heter portfolio. Den ska få representera yrkes-sofie. Mest för att jag är så sjukt slö på att uppdatera min riktiga portfolio-sida. Ska försöka bli bättre på det nån gång men så länge kan jag ju alltid lägga upp en länk hit till rätt kategori. Smart.

Hej mamma, hej pappa.

Nu sitter jag på jobbet och väntar på att det ska dyka in material till jobben jag ska göra. Sådär kul att bara vänta va. Idéverksamheten är igång i bakgrunden. Lite smått.

Ikväll kommer mamma och pappa till mig. Det ska bli kul, jag hoppas på att få se foton från nya köket och sen ska vi ha det mysigt i Nyköpings soliga stad. Äta en glass och sitta i hamnen kanske. Nypan är fint.

Valborg - 8 maj

image289

Jag klarade det.

Haha, lite skrattretande att jag lyckades bli nästan helt klar innan klockan ens är halv fem. Såklart har jag inte gjort allt jag skulle men det gick visste inte för allt underlag hade inte kommit eller så var det fel på underlaget vi fått. Nu andas jag ut lite efter en hard working day. Jag har trivts som bara den idag, mycket att göra, då går det som bäst!

Nu ska jag visst snart bege mig mot Åhlés City, har hört ryktas att det perfekta tidningsstället säljs på rea där nu och som vi har letat efter ett sånt jag och Johan. Mums.

Stressdag.

Hej, här trillar jag in för att berätta att idag är jag tokstressad. Jag har tre broschyrer, en logotyp, en vepa och en illustration som måste skickas på korrektur senast imorgon. Inte vet jag hur det ska gå till men jag får väl sitta här halva natten. Hejdå.

Vi ses ikväll - 7 maj

image288
Jag har lyckats sakna dig så galet mycket. Vackraste.

En upphittad mobil.

När jag åkte tåg i söndags från Uppsala till Nyköping hittade jag en mobil på tåget. Vad fan, tänkte jag. Stackare som tappat/glömt den. Då hade jag tre möjligheter;
  1. Ta mobilen och sälja den på blocket.
  2. Ge mobilen till tågpersonal och hoppas ägaren hör av sig.
  3. Ringa upp någon i telefonboken och berätta att jag hittat den.
Eftersom jag hittade mobilen precis när jag skulle gå av tåget var jag tvungen att ta ett beslut jävligt snabbt. Alternativ 1 var ju såklart aldrig ett alternativ egentligen. Jag valde att ge den till tågpersonalen. Så fort tåget hade åkt ångrade jag mig. Den där mobilen kommer hamna i någon städlåda och ägaren får bara tillbaka den om den kommer på tanken att ringa SJ och fråga. Hade jag istället ringt upp någon i telefonboken hade ägaren garanterat fått tillbaka den. Dumma mig och förlåt. Åkte du från Gävle till Uppsala i söndags och har tappat en mobil så tycker jag du ska ringa till SJ. Den finns där. Vagn 2 satt jag i. Pust.

Ojdå...

Jag råkade visst beställa hem ett skärp från Asos. Det var väl egentligen aldrig meningen, det är alldeles för lätt att internetshoppa. Nåja, det var ett snyggt skärp. Det kan jag ju alltid trösta mig själv med. Och ganska billigt ändå. Jag blir glad när det kommer. Phu.

Förresten är jag hungrig. Jag har stekt fläsk och löksås till lunch. Hur smakar potatis när man haft den fryst?

Öl en tisdagkväll.

Jag och Cajsa drog till Carmen igår efter jobbet och drack två öl och åt en hamburgertallrik. Efter två öl var jag nästan lite full och det är mest skrattretande. Vi gick en sväng på söder och köpte glass. Cajsa stoppade in en glasspinne i munnen för att se om hon kunde och sen fick hon nästan inte ut den igen. Det var hysteriskt roligt och jag skrattade så jag höll på att kissa på mig. Det var en ytterst trevlig kväll, vi snackade gamla minnen och nya planer. Allt var bara trevligt och kul.

Kom till mig!

Jag vill "färglägga" vårt vardagsrum för att få det att passa ihop med humöret man får på våren och sommaren. Glädje, hopp och lekfullhet. Det vill jag ha. Kanske var tur att IKEA:s webbshop inte är fulländad för då hade jag lagt pengar på den här underbaringen. Jag vill verkligen ha den.

image287

Studentnostalgi - 6 maj

image286
Känner mig lite nostalgisk så dagens bild blir återigen från studentfesterna 2006.
Bara för att det var så sjukt roligt och jag var så snygg.

Jippie!

Jag var nyss på ett möte med en ny kund och nu känns det så grymt kul. Jag har fått mitt första riktigt roliga uppdrag (om man bortser från illustrationerna). Inspirerande och riktigt, riktigt kul!

Dessutom ska jag dricka öl med Cajsa ikväll. Härliga tisdag.

Candy.

Filmen igår. Jag stängde av. Den var dålig, hände bara samma saker hela tiden. De knarkade, försökte sluta men lyckades inte. De horade lite och köpte mer knark. Sen försökte de sluta igen utan att lyckas. Nej, det var ingen bra film alls. Tyvärr.

Studentsofie - 5 maj

image284
Det var fina tider det. Lyckan var total. 9 juni 2006.

Tjejfilm igen.

Jag längtar hem efter lugnet och soffan. Mitt huvud säger att det inte alls vill jobba nåt mer. "Hem" skriker det och jag försöker så gott jag kan tränga undan det och fokusera på det jag borde. Inte det allra lättaste må jag säga.

Ikväll ska jag iallafall titta på tjejfilm igen, den här gången blir det Candy. Jag har alltid varit svag för Heath Ledger trots att han kanske inte är den bästa skådespelaren. Men sen jag såg 10 orsaker att hata dej har jag varit lite smått förälskad i honom. Det ska bli kul att se honom spela bohemisk drogad poet.

image283

En sån typisk måndag.

Jag är så sjukt trött idag och har dessutom en inte alls välkommen huvudvärk. Får nog återigen skylla på kontorets dåliga ventilation och luft. All ork liksom sugs ut ur kroppen och vägrar återinfinna sig. Jag vill bara åka hem och lägga mig i soffan och sova ett tag. Eller på ett massagebord och låta någon knåda ut alla knutorna i nacke, rygg och axlar.

Det hade varit fint.

Åh, som jag har letat. Ge mig ett par såna här glasögon. Det skulle vara fint. Hade jag haft råd skulle jag köpt såna bågar med mina glas i. Det vill säga riktiga glasögon. Men nu har man ju chans att vinna dessa fräcka från www.sovintage.se i Shopaholicmammans tävling. Kan ju åtminstone vara värt ett försök. Kanske får göra en beställning om jag inte har tur den här gången heller. Både jag och Johan skulle vara riktiga puddingar i dessa brillorna på en cool fest tror jag så det skulle vara pefekt.

image282

Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta

Åh, filmen igår alltså. Den var så underbart löjligt fin. Den åker rakt upp på tio-i-topp-listan. Vackrare kärleksberättelse får man leta efter. Där låg jag ensam i soffan och mös till en underbart romantisk saga och den sa mig att det jag får uppleva tillsammans med min Johan är det vackraste som finns. Jag tyckte nästan att filmen handlade om oss ibland. Speciellt scenen med pilarna, där Allie vaknar i Noah's säng och hittar blommor på huvudkudden bredvid, ett kärleksmeddelande upptejpat på sänggaveln och pilar att följa på golvet. Det är precis en sån där mysigt romantisk sak som Johan skulle göra för mig. Eller dansa i tokregn. Filmen berättade så tydligt att jag har all anledning att vara glad och lycklig.

Den var så vacker och fin, och sorglig på samma gång.

image281

Jag är anal.

Jag tog fram dammsugaren ikväll och städade av alla rummen lite lätt. Blev en snabb sväng med dammtrasa också. Sen drog jag igenom toaletten grundligt. Det gör jag alldeles för sällan, sen går jag istället och mår lite dåligt av att det är så stökigt och smutsigt hemma. Helst skulle var sak alltid ligga på sin plats, ingen disk i diskstället, alla kläder i garderoben sorterade efter typ och färg. Cd-skivorna och filmerna i sina hyllor i alfabetisk ordning. Och kliniskt rent. Det får till och med gärna lukta rengöringsmedel. Jag älskar känslan av nystädat hem. Jag ska se till att det blir så innan Johan kommer hem. Ska dra igenom alla rummen noga med dammtrasa, dammsugare och våttorkning. Sen ska vi banne mig hålla det så. Jag må vara anal men jag vet iallafall när jag trivs.

Nu ska jag titta på en film som jag velat se länge, Johan tycker den verkar för tjejig så jag tänkte passa på nu. Dagboken jag sökte dig och fann mitt hjärta.

Egypten - Del 2 - Luxor

Nu är det väl ändå på tiden att jag berättar mer om Egypten-resan. Innan jag själv glömmer hur fint det var.

Jag berättade för ett bra tag sen om den första utflykten, snorkling i Röda Havet. En annan utflykt vi gjorde var att ta en heldag i Luxor. Vi blev hämtade med buss utanför hotellet väldigt tidigt på morgonen, vill minnas att det var runt sex nångång. Redan då var det varmt och klibbigt ute. Efter en fem timmar lång bussresa längs med det Egyptiska vackra jordbrukslandskapet, kom vi till Luxor. Där bar det raka vägen mot Karnaktemplet. Vi steg ur bussen och möttes av en obeskrivlig värme. Det var nog ungefär 35 grader varmt i skuggan och stället kryllade av turister. Resultatet blev en nästintill olidlig värme.

Templet är byggt för över 2500 år sedan och man höll på att bygga på templet i mer än 2000 år. Trots det blev det aldrig färdigt. Anledningen till att man började bygga på templet var att imponera på gudarna, främst solguden Amon-Ra. Alla Egyptens forna faraoer har hjälpt till att bygga på och utöka templet. Självfallet inte med egna händer, man hade givetvis tjänare och slavar som skötte detta.

Templets raka cylinderformade pelare står fortfarande och ser ståtliga ut. Det var en grymt mäktig upplevelse. Självklart var templet åldersskadat och rasat på sina håll men man kunde fortfarande se inristningar i sandstenen och på vissa ställen där inte solen kommit åt kunde man fortfarande se vackra målningar (hieroglyfer) i färg.


Efter att ha sett Karnaktemplet åt vi lunch på ett hotell i Luxor och sedan fick vi åka båt över Nilen för att besöka Konungarnas Dal och Hatshepsuts dödstempel. Först blev det konungarnas dal som alltså är platsen där alla faraoer ligger begravda. Här fick vi gå ner i fyra dödskammare, bland annat Tutanchamons. Nere i kammarna var det mörkt, svettigt och fullt med hieroglyfer. Man fick inte lov att fota nere i kammarna eftersom kamerabilxtarna nöter ut färgerna i hieroglyferna. I Tutanchamons grav fick vi se hans mumie som de tagit upp för att visa turister. Nu tror jag dock att den ligger gömd någonstans igen. Tydligen var det inte bra att ta upp den till "ljuset" av någon anledning.

När vi väl kom till Hatshepsuts dödstempel var jag redan så full av intryck och trött av solen att det var svårt att lyssna på vad guiden sa. Hatshepsut är hur som helst den enda kvinnliga faraon som funnits och templet byggdes för att hedra hennes död.


För svåra tv-spel.

Nu har jag suttit fast med ett uppdrag i Assasins Creed i en timme. Jag blir tokig på att det ska vara så grymt svårt. I vanliga fall skulle jag be Johan klara det till mig men nu är ju han ute på resande fot. Vad ska jag göra då? Blir ju knäpp på det. Och inte ville Svenne komma och hjälpa mig heller. Hemskt typiskt. Då har jag ju inte längre någon ursäkt för att inte ta fram dammsugaren.

image268

Hej igen Nyköping.

Nu är jag tillbaka i Nypan efter en helg på resande fot. Fram och tillbaka till Uppsala två gånger på en helg är inte illa. Välsignelsen igår var fin. Alde Inger Martina Fahlstedt. Jojo, det är Johans systerdotter det. Och hon är en sjukt söt liten flicka.

Nu är snart Johan på väg mot Istanbul. Själv ska jag städa lite här hemma och sen sätta mig framför Xbox'et, får passa på när inte han är hemma. Blir inte mycket tid över för mig annars. Kameran är också på väg till Istanbul men jag ska redigera lite bilder från Valborg också i eftermiddag och sen ska ni få se hur kul vi hade. So long.

Grattis Alde - 3 maj

image267

Lördag den tredje maj.

Uppe med tuppen eller iallafall nästan. Snart ska vi åka till Sala. Tanken var väl egentligen att vi skulle gjort det igårkväll men eftersom vi fick vår tv-bänk började vi såklart skruva ihop den. Med obegripliga instruktioner och dessutom trasiga och saknade delar tog det väldigt mycket längre tid än vi först beräknat och dessutom blev den inte klar. Dumma dumma. Nästa helg får jag åka till Jysk med de trasiga delarna och byta till mig några hela istället. Med lite tur är mina föräldrar här då så vi kan göra det med bil. Även om tanken väl är att vi ska avnjuta våren i Stockholm om de kommer.

Nåväl, det är en annan dag. Idag är det namnvälsignelse i Sala och vi har gjort ett superfint paket som jag ska fota så småningom. Dock kommer jag inte kunna lägga upp det eftersom Johan tar kameran med sig och åker till Istanbul imorgon. Nu blir det frukost.

En väckning.

Igår blev jag väckt tidigt på morgonen av Johan. Vi sov på en liten madrass på golvet hos Bea och Glenn och runt sju på morgonen blev Johan törstig, sträcker sig över mig och tar glaset som står på bordet ovanför mig. Dock har inte hans arm vaknat riktigt och resultatet blir att jag får ett glas kallt vatten över mig. Härligt uppvaknande.

Första maj.

Kom hem från Uppsala runt två och körde raka vägen hem. Johan var helt tokigt allergisk så det var faktiskt riktigt synd om honom. Nu har vi suttit inne hela eftermiddagen och kvällen med undantag för de få meter jag gick till Statoil för att köpa snacks. Det har varit en mysig dag men nu är jag trött och ska gå och lägga mig. Imorgon kommer vår nya tv-bänk och sen ska vi åka till Sala.

Nästa helg kanske mina föräldrar kommer och hälsar på. Jippie!