himmelska hund.


Igår åkte vi till Himmelska Hundar för att fika lite, det är så skönt att kunna gå någonstans där Gibson faktiskt får följa med. Hela besöket startade med att en liten chiauha läxade upp Gibson rejält genom ett par hugg mot sidan. Lille G tror alltid så väl om alla och fattade inte alls vad som hände men hoppade in under en stol för att ta skydd innan chiuauha-matten plockade upp sin något aggressiva hund. Utöver det flöt besöket på som vi hoppats, Gibson fick käka köttfärslimpa från en tallrik på bordet och träffade en liten fralla-tjej på 3,5 månader som han blev störtförtjust i och lekte med hela tiden.

På tal om Gibson så är det snart dags för återbesök hos veterinären och jag hoppas (men tror inte) att kvalstren gett med sig och vi kan pricka av det första demodex-fria besöket. Två behöver vi inom en månad för att han ska klassas som frisk. Det kommer dit så småningom det är jag övertygad om men jag tycker mig ha hittat nya kala fläckar på tassarna så vi har nog fortfarande en del behandling kvar att göra. Men han mår i alla fall bra, det är viktigast!

#1: Le Voyage dans la lune (Resan till månen)


En intressant film, ur många synvinklar! Filmen är från 1902 och är alltså gjord innan något av världskrigen ägt rum eller innan Charlie Chaplin gjort en enda kortfilm, imponerande minst sagt.

1001 filmer du måste se innan du dör.


För något år sedan köpte jag och Johan boken "1001 filmer du måste se innan du dör". Boken är alltså en lista över väldigt sevärda filmer från början av 1900-talet, en kul bok att bläddra i och läsa. Nu har vi funderingar kring att faktiskt försöka plöja igenom den också. Första tanken var att göra det från början till slut men jag misstänker att många av de första filmerna är svåra att få tag på så vi får se hur det går. Vi ger det ett försök i alla fall.

en sån där dag.

Idag är en sån dag som började som vilken dag som helst och slutade i att jag är sur och ledsen över okänd anledning. Nu har jag bäddat ner mig med laptopen i sängen och tänker ägna återstående kväll åt att titta på True Blood eller spela The Sims. Imorgon blir det (om jag orkar) vikariat på förmiddagen och tenta på kvällen. Den skulle jag förövrigt nog behöva plugga mer inför men jag o-r-k-a-r verkligen inte. Skit-delkurs!

Black Swan


Den här filmen har fått skyhöga kritikerbetyg och jag längtar efter att få se den på bio med min finaste Johan. 4 mars har den svensk biopremiär.

min största bakdröm just nu.

Min mamma har så länge jag kan minnas haft en Assistent i köket och nu när jag börjat baka så mycket bröd är det väl klart att önskan om en egen köksassistent växer. Det mest "bloggiga" vore förstås att drömma om en KitchenAid i rosa. Men jag har läst så mycket dåliga recensioner om dem och att betala flera tusenlappar för främst design känns väl inte så lockande. Däremot en Assistent! De är ju minst lika snygga och klarar nästan den dubbla volymen mot en KitchenAid. Åh vad jag önskar att jag hade en fin grön Assistent i mitt kök.

renar, ekorrar, kaniner och fåglar.

Jag gjorde en ny design bara sådär. Tryck F5 om du inte ser den. Fint va?

monday morning breakfast.


språksociologin och alla begrepp jag måste kunna.

Delkursen vi just nu läser är minst sagt speciell. Läraren är någon slags lustigkurre som har problem med det här med dialogiska lektioner, jämställdhet och likabehandling. Hon har inte heller helt koll på hur det där med konsekvens funkar och ändrar gärna på besked hon gett någon lektion tidigare. Detta har lett till att jag, och många av mina kurskamrater förstår jag, nu i panik pluggar inför tentan på onsdag. Det som länge har känts som något man skulle klara rätt bra känns plötsligt som något väldigt stort och ogreppbart. Eller vad sägs om två sidor med begrepp som "semantik", "pluralism", "personlig kontra social identitet", "personperception", "korpusplanering" och "diglossi"?

Min söndagskväll ägnas därför åt att läsa om Språk, kultur och social identitet. Morgondagens planerade vikariejobb har fått ställas in till förmån för Språksociologi. Tisdag blir en heldag på universitetet för att tillsammans med kurskamraterna reda ut de svåraste begreppen. På onsdag går det förhoppningsvis vägen trots att vägen nu känns väldigt lång och krokig.

alla-hjärtans-dag-kaka

Chokladkaka med chokladglasyr och hallon. Mums för kära flickor och pojkar.

veckans träningsschema

Nu har jag bokat in veckans träningspass och det ser lovande ut:

Måndag - Piloxing
Tisdag - Body Balance
Torsdag - Gym
Fredag - Aqua
Söndag - Shape

Gogo Sofie!

the city of london.

En gata i Cotswolds - kan inte fatta att det faktiskt ser ut så!

Igår bokade jag och Johan en resa till London. Vi beger oss av i mars och blir borta under 5 dagar. Första natten kommer vi spendera i Cotswolds där vi har ett gäng vänner att besöka. Dessutom verkar hela det området så fantastiskt, kan inte riktigt fatta att det finns något som ser ut så. Efter det blir det tre nätter i utkanten av London. Så, vad får vi inte missa när vi är där? Vi vill ha tips!

kanelbulleknepet.

Jag har en speciell relation till det där med att baka kanelbullar. Om det är något jag önskar att jag vore en mästare på att baka så är det just det. Tyvärr är jag ingen mästare. De brukar bli helt okej men inte mer. När jag bakade bullar nu för någon dag sen blev det så igen. Vad är kanelbulle-knepet som alla mormödrar och farmödrar (och mammor för den delen) har? Jag är så nyfiken och vill så gärna kunna baka fantastiska kanelbullar!

du värmer upp allting som varit kallt.

I måndags fyllde världens bästa Johan 25, jag grattade honom på morgonen med sång och paket. Bland annat den här tavlan som jag målat. Han blev minsann gladare än jag hoppats på. Texten kommer ifrån låten som jag spelade för honom när vi nästan precis blivit tillsammans. Nu hänger tavlan ovanför bokhyllorna i sovrummet.