Ett äckligt flygfä.

Helt seriöst, vad är det här för något? Jag vågar inte ens gå nära och ännu mindre få det att försvinna.

image33

Sommardag med klassen.

Igår hade vi en trevlig eftermiddag med hela klassen i Christas trädgård. Det blev sjukamp och jordgubbar med glass och det hela var mycket mycket trevligt. Blev som en liten avslutning inför sommaren och en liten fest måste väl klämmas in nästa vecka också.

Idag är inte alls lika trevligt och sjukan jag kände i morse visade sig vara en magsjuka och idag har jag varit helsliten med kräkningar och skit. Blir en ledig dag imorgon också för att vila upp mig, även om jag mår ganska bra just nu. Men på fredag borde jag vara fit for fight så att vi får konkurrentresearchen till Mibohouse-projektet gjord.


En typisk vara-sjuk-dag

I morse vaknade jag och kände att det bara inte gick att gå upp ur sängen. Det var en konstig må-dåligt-känsla i hela kroppen och jag bestämde mig för att sjukanmäla mig och ligga kvar och tycka synd om mig själv. Någon timme senare gick jag upp och såg att det regnar, och inte något litet mysigt sommarregn för det är verkligen massor av regn och det är så typiskt att man är sjuk en sån dag.
Hela dagen ska spenderas inomhus och jag ska göra såna typiska saker som man gör när man är sjuk. Som att ligga i soffan och titta på film och äta glass. Och bara ta det lugnt hela dagen.

Och stackars mig så kommer inte Johan hem förrän alldeles för sent och jag får vara själv hela kvällen.

109464-30

Jag har en surprise till dig.

Hemma efter en oväntat hård arbetsdag och jag mår prima. Dagen började med besök från reklambyrån där jag sökt nästa LIA-period och roligt var det att få feta props. Jag tror att det kommer gå som jag vill att det ska gå, det vill säga att det mesta ligger i mina egna händer.

Har också varit på Frotté och hälsat på idag, dels inkasserat lite lön från dem men också önskat dom alla en riktigt skön sommar. Tanken var ju att jag skulle passat på att informera om att jag sökt annan praktikplats men det glömde jag såklart bort. Dumma mig.

Nu är jag i alla fall hemma och en liten pre-surprise till Johan finns i lägenheten. En väldigt tidig förvarning kan man se det som.

Sommar sommar.

Sill är verkligen inte alls gott har jag konstaterat efter helgens midsommarfirande. Dock var det väl ingen big surprise eftersom jag aldrig tyckt om det ens det minsta. Tur för mig då att det vara var lunchen och att kvällsmaten bestod av grillat. Mums.
Det blev alldeles lagom för mycket dricka för att orka festa från två på eftermiddagen till tre på natten, precis som midsommar ska firas.
Nu är det exakt två veckor tills jag är hemma på sommarlovsfirande i Skåne och jag ser faktiskt framemot det otroligt mycket. Att få komma tillbaka till det man levt så länge kan inte bli annat än bra. Och jag har börjat inse hur mycket jag saknar er alla där hemma. Men snart är jag alltså där.

Innan dess ska vi dock hinna med en tripp till Kolmården och titta på surikaterna och en myskväll med Säkert!, Salem Al Fakir och Moneybrother. Det blir guld.

Johan gör mig så glad.

Idag har det varit en bra dag. Det känns som att jag börjar få ordning på allt igen och det beror på att jag haft sånt flyt de senaste två dagarna, med beröm från Janne både på senaste skoluppgiften och portfolion (hur ofta händer det liksom) och från Kristoffer Lönnström efter min LIA-sökning.
Det beror såklart också på Johan som så lätt får mig att le. Han fyller min värld med färger.

Om två veckor slutar skolan inför sommarlovet och det ska bli helt fantastiskt underbart med lov och ledighet. Helt klart jobbigt att vara utan Johan i tre veckor, men det kan säkert vara nyttigt också.
Jag ska ta vara på lovet så mycket jag kan och sola, bada och busa med alla mina vänner. Ser framemot krocketturneringar, minigolf, stranddagar i Åhus, sena fikor på McDonalds och mys i Malins trädgård under parasollet som håller myggen borta.

Det är så jävla synd om mig.

Jag är trött och har ont i huvudet och en konstig klump i halsen och jag vet inte varför. Jag vet inte vem jag ska berätta för och jag känner mig fruktansvärt självupptagen.
Det blir ingen festival i sommar och det är fan inte alls okej. Blir det ens en roadtripp?

Jag hatar den här känslan, att inte veta hur man mår eller känner sig.
Stackars mig.Idétorka.

I den senaste uppgiften i grafisk formgivning har det hittills gått hur bra som helst för vår grupp och för första gången någonsin har jag fått beröm för något jag gjort i den kursen. Men sen var det något som gjorde att jag helt tappade suget på att fortsätta med uppgiften och det kändes som att det inte spelade någon roll. Nu är vi inne på sluttampen och mina idéer har tagit slut och trots att jag suttit hela dagen med den där förbannade loggan kan jag inte komma på någon bra symbol eller idé. Det känns riktigt tungt. Dels för att jag själv förväntade mig något bra men allra mest för att jag för en gångs skull hade en bra idé från början som gick åt skogen. Och självklart lite för att jag så lätt kastade bort allting som jag först hade för att inte trampa någon på tårna. Jag har ingen lust.
Nu sitter jag här med mina trådar och min nål och har ingen aning om hur jag ska gå vidare och det är så jävla irriterande och självdödande att jag blir arg.

Jag är så jävla gnällig.


Något som tar emot.

Vi har varit med på skolans workshops inför blivande VK5-klassen. Det var kul både att träffa de nya sökande och höra Mediabilitys åsikter. Nu vet jag lite av vilka som kommer in till nästa år och har lite småkoll på alla de andra. De två dagarna avslutades igår med middag och öl på Oliver Twist.
Vi fick också veta att Christa, utbildningssamordnaren, tidigare bott i min lägenhet. Lite skrämmande med tanke på att vi tidigare fått veta att Lennart, klassföreståndare, bott i Johans lägenhet. Vilka är oddsen liksom?

Idag är sista dagen på Hultsfred -07, det är den som brukar vara allra bäst. Och visst hade det varit kul att impulsåka dit tillsammans med Cajsa. Men när endagsfestival på Hultsfred skulle kosta lika mycket (om inte mer) än tredagarsfestival på Peace&Love är det något som tar emot. Det är lite sorgligt.

Då var första steget taget.

I morse gick jag upp övedrivet tidigt och tog bussen mot Nyköping. Jag hämtade mitt överstora kuvert och visitkort i skolan och sen gick jag till c/o lönnström och placerade det vid deras brevlåda. Så nu är första steget mot nästa LIA taget. Det ska bli kul att se hur det går men klart nervöst att ringa det där samtalet nästa vecka.

Nu håller jag på att fixa till portfolion så att man ska ha något att visa upp när man kommer dit på intervju. Glädjeballongen är projektet för tillfället och jag tror faktiskt att den kan bli riktigt bra, med lite arbete.

Idag är det också workshop på skolan inför nästa klass. Jag ska vara observatör och se till att de sköter sig exemplariskt. Det ska bli kul.

Kärleksbrev.

Idag har jag varit i skolan och jobbat med företagsprofilen till Cicero Marknadskommunikation. Det gick bra.
Johan var hemma hela dagen. Han hade städat hela lägenheten superfint tills jag kom hem. Han hade också skrivit ett lite speciellt kärleksbrev till mig som jag hittade på toaletten. Det var fint.Orsaken den här gången?

En helg hemma i Skåne var alldeles underbar med studentfest, Sweden Rock och gamla kompisar som aldrig kommer glömmas bort. Igår skulle ett tåg föra oss tillbaka hem men i Hässleholm blir vi sittande i nästan två timmar utan att det där jävla tåget kommer. Orsaken? En misslyckad jävla person misslyckas med sitt självmordsförsök och polisen måste leta upp mannen på spåret innen tåget kan fortsätta. Vi kommer till slut på tåget och åker smärtfritt i cirka 1½ timme innan tåget stannar igen. Orsaken? Smärre motorfel och vi fortsätter efter cirka 20 minuter. För att åka i mindre än 30 minuter innan vi stannar igen. Orsaken? Rökutbildning i vagn 6. Evakuera vagnen. Ingen panik, det är bara en liten eldsvåda. Någon timme senare börjar vi backa mot Mjölby, det går riktigt sakta och i Mjölby måste vi byta tågset. Vi åker vidare till Norrköping och där får vi en taxi till Oxelösund som SJ betalar och många timmar senare kommer vi hem till råttorna och lägenheten.
Inte orkar man jobba idag inte.

Tänk vad lätt det är.

Från att ha känt mig som att jag står på gränsen till ett riktigt bryt sitter jag nu och nynnar i Frottés lokaler när det till råga på allt är grymt övertidsjobb. Allt som behövs är Frankrikes Eurovision bidrag på repeat i fyra timmar. Man kan ju inte annat än bli glad.

Och sen väntar ju Johan, mys, film och popcorn där hemma och det är bara bra.

Glädjerus:
image28

Jag är så svag just nu.

Det är en grymt negativ period och det spelar ingen roll vad det är men jag går alltid in med en negativ inställning och då blir det varken kul eller bra. Eller, egentligen går jag in med positiv inställning och sätter extremt höga krav på mig själv som jag sedan inte klarar av att uppfylla och då blir jag så besviken att enda sättet att rädda det på blir att vara negativ. De negativa tankarna skapar sedan fler negativa tankar och till slut är allt en ond cirkel där jag inte mår bra och inte riktigt kan förstå varför.

Men nu har jag kommit på mig själv med det hopplösa beteendet och då kanske jag kan förbättra det. Jag har nu gjort klart teaterprogrammet och affischen och de blev till och med så bra att jag nästan är nöjd. Det känns som att jag har gjort något som jag inte brukar och det blev faktiskt bra.

Den här veckan har jag även spelat tre fotbollsmatcher. Tilläggas ska att jag inte tränat på typ tre veckor. Men det har gått bra och allt som allt har det blivit fyra mål på dessa tre matcherna. Snacka om att vila sig i form och dessutom lyckas pricka formtoppen.

Nu ska jag göra klart resten av teatergrejerna samtidigt som jag äter god pastasallad och sedan ska jag och Johan min prins mysa i soffan hela kvällen för det har vi inte gjort på evigheter. Kanske tittar på 21 gram.

6 månader.

Idag är det 6 månader tillsammans med Johan. Därför bestämde vi oss för att ta ledigt idag och sova lite extra länge.
Det har varit helt underbara månader och många fler kommer det bli. Jag älskar dig.