Det är vår!

I morse vaknade jag av att solen lyste in genom fönstret och väckte genast Johan med det glada utropet: "Johan, det är vår!" Nu har vi vårstädat lägenheten och sitter och myser över att bo så fint. Snart blir det en liten skogspromenad för min del och sen ska jag bara ta det lugnt tills Svenne slutar jobba så vi kan fira med lite alkohol och eventuellt spel att våren är här. Fina fina lördag.

I koma

Jag verkar ha gått i bloggkoma och egentligen gör det inte så mycket. Helgen i Skåne var riktigt mysig med vinterpromenader, restaurangbesök och hundgos. Nu är jag back at work med två och en halv dag kvar att jobba innan jag och Terry drar till Glasgow, något jag förövrigt inte riktigt fattat. Kommer bli lagom hysteriskt pepp på flygplatsen misstänker jag.

Idag är det fikadag med Cajsa och vi kör semmeldagen en vecka i förväg, bara för att man kan. Fint och gott.

Den stora avundsjukan.

Jessica och Olle har köpt en mopsvalp som de får hem den tjugonde februari. Avundsjukan är enorm, jag vill också ha mopsmys! I vår är det Sofie som styr kosan mot Tosteberga för att gosa med Nikki. Bara så länge, tills Gisbon kommer …

Oh, I do.


Vi kanske ska träffa Gibson.

I lördags var jag en sväng i Stockholm och hann med en fika/lunch med kusin-Pernilla och hennes S. Dessutom åt jag årets första Vetekatten-semla tillsammans med Cajjan. Annars har helgen mest bestått av att jag pillat och lekt med min nya dator och jag och Johan har pratat om Gibsons vara eller inte vara när vi väl har flyttat och har jobb som tillåter. Vi blir mer och mer sugna verkar det som och snart ska vi kanske åka till två kennlar för att kolla läget lite. Träffa en mops, har ju aldrig gjort det sådär på riktigt och det bör vi nog göra om vi funderar på att skaffa en. Dessutom är det nog bra att allergiska Johan sticker nosen i pälsen för att se hur han reagerar. Vi är ett litet, litet steg närmre skulle man kunna säga även om det inte är aktuellt än på ett tag.

Förövrigt är jag konstant chokladsugen numera och har så varit de senaste veckorna. Choklad och semlor får det att vattnas i munnen på mig.

Lunchshopping.

Lite shopping piggar väl upp tänkte jag och råkade köpa en dator på lunchen. Fina pianosvarta dator.

Sofie Pralin

Om jag någon gång gifter mig vill jag heta Pralin i efternamn, det skulle passa mig: Sofie Pralin.

Att längta.

Just nu längtar jag mest efter:
  • Glasgowresan med Terry
  • Skånebesök nästa helg
  • Lägenhet i Stockholm
  • Kunna prata franska
  • Solresa i sommar med finaste Johan
  • Gibson
Nästa vecka börjar vår franskakurs och de två första resorna är ju här inom bara några veckor så många av längtarna närmar sig. Och allt annat kommer så småningom tror jag. Ibland har man det bra.

We had a lovely time.

I helgen fyllde Johan 23 och jag grattade honom genom att väcka honom med sång och öl på sängen i fredags och bjuda med honom på en weekend-resa till Dublin. Han fick två timmar på sig att packa väskan och sen åkte vi. Det blev en härlig helg med massor av promenader, Guinness, besök på Guinness-museum och Bodies-utställningen, äckliga luncher och lite shopping. Inte jag dock, av någon anledning shoppar jag aldrig när jag åker iväg sådär, blir tvärtom lite avig mot shopping, tänker att "det här köper jag bara för att jag är iväg" och låter det stå kvar på hyllan.

Det var en fin helg i alla fall och jag älskar att jag kunde ge bort något som blev uppskattat och inte var materialistiskt. Heja Sofie! Helt klart värt att leva på studentekonomi efter en sån resa.