Det parigaste man kan göra.

Idag har vi varit på utflykt, det har kostat nästan en hel månadsbudget. Men det var värt det.

Vi började dagen med att hämta vår hyrbil på OKQ8, sedan körde vi mot IKEA, Kungens Kurva, där hade jag aldrig varit förut och det var häftigt att få komma till Sveriges största IKEA. Vi köpte lite smågrejer som vi behövde och inte behövde. På IKEA gick vi och höll varandra i handen och såg fett kära ut, det är det mest pariga man kan göra, har vi fått höra. Men faktiskt så är vi ett par så det är okej.
Trots IKEA-besöket fick vi inte vår DVD-hylla som vi egentligen behövde eftersom den andra blivit full. Bilen var helt enkelt för liten.

Efter IKEA bar det vidare mot Kista Galleria. Där köpte jag mig lite god mat, två skivor (R.E.M "The best of" och Red Hot Chilipeppers "Californication"), Linda Skugges krönikasamling och leksak till gerbilerna. Johan hittade även ett par fett heta byxor som han får en riktigt läcker häck i.

Sedan busade vi lite på en skogsväg med bilen innan vi körde till Willys och fet-storhandlade.

Nu har vi nästan nyss kommit hem och håller på att laga kycklingmiddag som luktar helt wonderbar. Sen blir det nog läggdags så man orkar med morgondagen med jobb och valborgsfirande i Uppsala.

Kärleksrädsla.

värmen av dina ord i mina öron,
glädjen av dina armar runt min hals,
rysningarna av dina fingrar mot min rygg.


och jag är inte den snyggaste
inte den sötaste
inte den snällaste
jag är inte ens i närheten

dina vackra ögon,
din trygga famn,
dina mjuka fingrar.

jag är inte perfekt
men jag är beredd att ge allt
om du bara vill ha.

Det är så tydligt att jag kommer gå ner mig.

Vissa dagar är ingenting rätt och ingenting kul. Idag var en sån dag. Jag kände det redan i morse.
Jo, fint väder var bra. Och lunch med Terry var bra.
Men det kan inte väga upp. Nu sitter jag och lyssnar på Nina.
Sjuttonårsångest i bäddsoffan flimrar förbi som bilder framför hornhinnan. Det är inte bra, dagen är inte bra.

Jag vill att johan ska hålla om mig och att cp ska komma och lyssna på sånt som jag inte vill berätta för någon annan.

Dagens skörd.

Efter pengar kommer shopping. Och sen är hela lönen som jag inte ens fått ännu, slut.

Dagens skörd:Allt och inget.

Jaha, tidningen blev klar den här veckan också. Tur var väl det. Men den här veckan var det riktigt struligt och jobbigt.

Nåja, vi skickade iväg den och för att gratulera och belöna oss själva för det goda arbete vi gjort åt vi en smaskig bakpotatis till lunch. Sedan köpte vi även glass på Surprice, där dom till vår stora förvåning sålde saltlakrits-glassen som vi gjort igår. Och den hade sålt riktigt bra. Häftigt!

Nu är det lugnare på jobbet, jag gör visitkort till skribent-Jennie och om en timme ska jag ut på stan och shoppa upp mina slantar innan vi beger oss till invigningen på Indiskan. Jag ska köpa tekrukor!


Jag fick ledigt på valborg, det känns riktigt bra och det kommer bli skoj i Uppsala. Det var verkligen det jag ville. Få fira valborg med finaste och hans polare. Med risk för att låta fett fjortis så skriver jag det ändå. Det ska bli ett fylleslag i ren festivalanda. Bara för att markera att Arvika är avbokat.

Beslut.

Igår bestämde jag och älskling helt klart att Arvika 2007, det blir det ingenting av. För lite bra band och för dålig timing. Ja, jag vet, det är den enda festivalen som infaller under vårt sommarlov men samtidigt som Kristianstadsagarna, samtidigt som Malins fest (som jag förövrig inte har minsta koll på) och samtidigt som mamma och pappa tänker åka utomlands och då tycker inte jag att det är mer än rätt att jag ställer upp och passar min hund. Efter allt dom gör för mig, alltid.
Istället ska jag och älskling kanske till Egypten (eller nånannanstans där det är varmt) och jag vill hellre till Peace and Love. Skulle Malin, Kajsa och gänget dit? För där har dom lyckats göra riktigt feta bokningar!

Jag är bra på att prata mycket. Egentligen tycker jag om att lyssna också men jag har så mycket att berätta att det inte blir någon tid över för att lyssna. Det är kass. Jag ska skärpa mig.

Karriärbyte?

Mycket att göra idag på praktiken, precis som väntat. Glad nyhet fick dock jag och Jackie precis innan lunch. Förslaget vi lämnade till Surprice igår om ny glassmak togs emot med öppna armar. Dessutom kommer vi själva att få tillverka glassen! Ikväll klockan nio ska vi infinna oss på Surprice för att tillverka saltlakrits-glass. Ett litet test för att se om det blir en höjdare. Håller tummarna. Det ska bli riktigt kul.

För att få prova på en sån här massa kuligheter, bli bjuden på invigningar, gratis fester och tillställningar, då bör man söka jobb på Frotté. Jag kommer förmodligen göra det. Kvällsjobb efter skolan när praktiken är slut har det talats om idag. Det skulle inte vara fel. Tjäna pengar på något som är kul, helt fantastiskt.

Du stannar väl till 2009?

Idag frågade dom på Frotté om jag ville stanna kvar tills 2009. "Ja, du måste såklart gå ut skolan först, men sen?"
Det var ju kul, men jag förstod inte om de menade allvar eller inte och det känns kass. Nu måste jag verkligen ta reda på huruvida mina jobbchanser är befintliga och isåfall hur stora dom är. Måste ju ha det i åtanke inför nästa LIA-period.
Idag var det en relativit lugn dag om man ser till hur mycket som inte var gjort till tidningen. Det är inte alls bra för det innebär att morgondagen kommer bli allt annat än lugn. Förbereder mig mentalt på att stanna till i alla fall elva. KUL! Som praktikant borde man inte behöva det. Fast å andra sidan kanske det är för att jag gör det som jag blir tillfrågad om att stanna kvar. Om de nu menade det?

Ny vecka - slit och släp.

Det är måndag, jag sitter på Frotté, såklart. Om två dagar trycks tidningen och vi har gjort fem annonser och tre texter än så länge. Bra jobbat. Inte.
Kommer bli långa dagar för att hinna få tidningen klar. Det känns inte helt bra.

På onsdag är vi bjudna på invigning på Indiska i Nyköping. Det känns helt bra, gratis mat, dricka och 10% rabatt på allt man vill handla. Jag ska köpa stora tekoppar. (A.k.a tekrukor) förhoppningsvis. Och jag vill ha en fin vår/sommarklänning. Och en massa fina sommartoppar.
Och det skulle inte vara fel med sol heller. Regn är ingen höjdare. Inte alls faktiskt. Fast jag får iaf använda mitt prickiga paraply då och det är fint.

Work completed

Största delen av dagen har ägnats åt Petters hemsida, ashes.se. Det har gett resultat och sidan är nu klar, väntar bara på godkännande från bandet och sedan kommer sidan att cirkulera i internetdjungeln.
Det är riktigt skönt att ha den gjord, dels för att pengarna är välbehövliga och dels för att slippa ha det hängande över sig.

Annars är läget lugnt. En grym pastasallad is coming up och ikväll är det Titanic på TV. Gammal nittiotals-film när den är som bäst. Jag har även sett Dirty Dancing idag, och den känns också 90. Men förmodligen är den äldre än så?
Cajsa är förövrigt helt störd i huvudet med sina nostalgi-köp. Inte för inte som hon kallas för CP, antar jag.

Jag behöver ett sällskapsspel som man kan spela på två. Finns det något bra sådant?

May your wish come true.

Igår konstaterade jag och Johan att vi ville se Titanic för att det var så länge sedan, problemet var bara att vi inte äger den filmen. Lösningen skulle bli att rangordna den som nr.1 på Lovefilm. Ungefär en kvart senare hör vi på Tv3 reklamen att den ska gå som söndagsbio imorgon. Vilka är oddsen liksom?

Idag har jag varit duktig, jag har hunnit städa lägenheten, nästan göra klart Petters hemsida och lagat god mat. Visseligen med lite hjälp från Johan, men fortfarande mycket duktigt.
Efter att ha käkat fläskfilé (tjena student) har vi bestämt oss för att se Signs ikväll. Tror vi är inne i något stadie där vi vill se "gammal" film. ET i veckan, Signs idag och Titanic imorgon.

Lugna fredagen.

Äntligen är helgen här som jag längtat efter så länge. Första helgen på en månad som jag och Johan är tillsammans igen. Det är skönt och vi ska spendera hela helgen med varandra. Så fint det ska bli.

Ikväll har vi ätit tacos, tittat på Talang 2007 och nu ska vi diska och sen titta på någon bra film samt äta onyttiga gottigheter.
Imorgon ska vi städa lägenheten, Petters hemsida ska bli klar så vi får våra stålar och de sin hemsida. Sen ska vi laga fett god mat och chilla i soffan.
Härlig helg och jag behöver den.

De goda faserna.

Just nu är jag inne i en kreativ fas, det sprudlar idéer till bra reklamkampanjer, jobbansökningar, illustrationer osv. Men här på Frotté har jag tyvärr ingen möjlighet att sätta alla dessa idéer i verket. Istället försöker jag skriva ner dom i min idébok, som jag förövrigt precis skaffade mig, för att komma ihåg dem till en annan gång när jag har tid att förverkliga dom. Det är synd, såna här faser vill man ta vara på.
Förhoppningsvis blir det väl en del snygga annonser gjorde nu iallafall.

Jag har börjat komma fram till hur jag ska göra inför nästa period. Först och främst ska jag satsa som fan. Tacka kreativiteten för den idén jag fick. Den kommer bli grym, jag ska se till att det fungerar!
Skulle inte satsningen lyckas så löser det sig ändå. En mindre satsning och Frotté är planerna i sådana fall. Det kommer bli bra, jag trivs.

Snart är det helg och den ska spenderas till fullo tillsammans med en helskön människa som ibland lägger in konstiga L i sitt tal. I en grymt obekväm designsoffa från IKEA kommer vi mysa och titta på en massa bra filmer. I ett grymt blått kök kommer vi laga massa lyxig mat. Och i ett lattefärgat vardagsrum kommer vi dricka smoothies och bara tycka om varandra.Jag har fått ett dilemma. Det ska lösas tillsammans med Cajsa.

En dag på jobbet.

Jag har precis kommit hem från jobbet. Om man inte räknar bort lunchen har jag jobbat i 12 timmar idag. Det är en ganska hyfsad övertid. Det känns bra eftersom de inte hade klarat det om inte jag varit där, det var i alla fall vad de sa, och det är så jävla skönt att känna sig behövd. Tråkigt idag på jobbet var dock att min reseskildringslayout som jag vart så jävla nöjd med blev totaldissad av chefen. Så jag fick göra om den och då blev den ful. Då var jag lite arg faktiskt, för en gångs skull hade jag haft chansen att lägga ner tid på något också dissas det. Jag kanske är kass? Eller för bra?
Idag frågade dom hur som helst ännu en gång om jag funderat något över nästa period. Jag kunde såklart fortfarande inte ge något ordentligt svar. Jag är fortfarande en tvivlande människa och jag har all rätt att vara det. Faktiskt så kan jävligt mycket av min "framtid" hänga på vilket beslut jag tar. Sånt tycker jag inte om. Jag vill kunna leva för dagen och bara ta det lugnt. Det brukar ju fungera!

Om ungefär en månad fyller min bästa vän 20 år. Då ska jag köpa en tågbiljett och en massa öl och hälsa på.
Skulle inte för något i världen missa hennes stora dag, hon är viktig. Så jävla viktig!
cajsa.

Lugnet efter stormen.

På Frotté, läget är lugnt och här är faktiskt tyst. Det är inte ofta det är det, så bara det talar om att stressen lagt sig. Alla tre tidningarna är skickade till tryck. Och vi klarade det, tre tidningar på tre dagar, det är inte illa alls. Nu är det skönt att ha det lite lugnt, efter en grymt stressig tisdag och onsdagmorgon.
Känns för övrigt helt skumt att det är onsdag idag, det är min sista dag den här veckan. I natt sätter jag mig på en buss mot Danmark för att träna fotboll och lära känna laget över en helg. Det ska bli ganska kul men det var längesen jag var med Johan och det saknar jag. Mycket.

Det börjar bli dags att börja tänka på nästa LIA-period, och jag har fått förfrågan om att komma tillbaka hit. Det gör jag gärna, jag trivs väldigt bra. Men samtidigt vill jag prova på något annat medan jag har chansen. Men jag kan ju inte sumpa en jobbchans här bara för det. Dilemma.

Tågmemoarer - Torsdag 5/4 19.30

Sitter på tåget hem, det är nåt slags specialtåg som inte gör några uppehåll förrän i Hässleholm. Det är skönt, slippa folk som stressar för att inte missa något. Jag har fått en fönsterplats, bredvid mig sitter ingen, och kommer alltså inte göra heller på hela resan. Helt underbart, jag gillar inte folk på tåg.
Ska bli skönt att komma hem, ungefär två timmar kvar nu, inte så länge.

Försökte hitta Kajsas och Lizas studenttal på den här datorn men kom på, efter några minuters letande, att  jag ju faktiskt fick datorn i studentpresent vilket innebär att jag omöjligt kan ha skrivit talen på den här datorn, alltså borde de inte ens finnas här. Ska titta efter dom när jag kommer hem, ångrar att jag inte brände dem till mig själv också efter att ha spelat in dem på skiva. Hade varit kul att ha, men det går ju i och för sig att ordna. Jag träffar ju dom fortfarande, då och då. Eller, åtminstone Kajsa.
Minns att jag pratade om att min och Lizas vänskap alltid skulle hålla oavsett hur många mil emellan oss det var, antar att det inte riktigt stämde. Har inte hört ifrån henne på evigheter. Lite mitt eget fel också antar jag. Måste skärpa mig. Jag är alldeles för dålig på att höra av mig till folk, har nog med mig själv känns det som. Tyvärr.

Imorgon ska jag kanske träffa Calle, vi har en massa att prata om. Har ju knappt hunnit prata med honom ens sen han skaffade flickvän, och det är ju sju månader sen nu. Så jäkla illa. Men det blir väl så när man flyr staden för att komma vidare i livet. Komma vidare, det kan väl betyda att man lämnar gammalt bakom sig. Antar jag.

Glad påsk och god grill.

Då var det ungefär 5 timmar kvar av den här arbetsveckan, eller egentligen 4 om man räknar bort lunchen, och det gör man ju. Vet inte riktigt om det är nyttigt att komma till jobbet och börja räkna timmarna tills man slutar, förmodligen inte. Men så brukar jag inte göra, det är bara det att när denna dagen är slut så ska jag åka hem och det ska bli så otroligt skönt. Jag saknar min hund och min lillebror jättemycket.
Men innan dagen är slut har jag en massa korrändringar att göra och en del nya annonser och texter. Skönt med mycket att göra, men tre tidningar på tre dagar känns lite overkill.

Jag vill hem och fira påsk och få kött grillat av min pappa. Och jag vill dricka Heineken med cp och fira Kajsas födelsedag. Jag skrev en dikt till Kajsa igår, någon gång ska hon få den.

Puss

Orden som äntligen betyder något.

Ni vet dom där orden som man så länge har längtat efter att få säga till någon och faktiskt mena det. Ni vet sådana fina ord som har en djup betydelse och man inte säger till vem som helst. Ord som jag älskar dig till exempel.
Jag har hittat någon att säga dom till, ja, som inte har varit en bästa vän i flera år då alltså. Jag har hittat Johan. Och vajre gång jag uttalar de där fina, magiska orden är det utan något som helst tvivel. Jag bara vet att det är så.
Det är kärlek och han gör allting så lätt.
Om inte detta håller alltid kommer jag inte att tro på kärlek nåt mer. Johan, Johan, Johan!


Nu är det vår, det betyder även att den obligatoriska, årliga vårförkylningen är här. Den kommer hålla i till mitten av sommaren, om allt är som det ska. Suck.

Egentligen är det bara vår.

Allt är inte sådär rosenskimrande lyckligt och bra som det låter. Allting stämmer inte så bra som det verkar, det är bara det att våren är här och just nu är jag stark. Just nu klarar jag att vara helt själv ett tag utan att falla ner i ett svart jävla deppträsk. Fast egentligen är jag fortfarande förvirrad och vet inte alltid vad som är rätt och vad som är fel. Våren får mig bara att le och strunta i de förvirrade tankarna, och det är bra.
Annat som är bra är Johan och att jag snart ska hem och träffa alla underbaringar.
Idag tog jag ledigt från praktiken, eller sjukanmälde mig, jag har haft en konstig huvudvärk hela dagen som bara vägrar ge med sig. Och jag vet inte varför. Hur som helst har jag myst en massa med Johan idag och fått en massa gjort. Uppdaterat Rörfirmans hemsida till exempel.

Jag saknar Mariethe sen hon åkte, det kändes konstigt att få sms där det stod, nu drar jag, typ. Även om vi inte umgås speciellt intensivt, men hon är ju en sån som bara ska finnas där när jag kommer hem, som alla andra.

Nu blir det mat. Oh puss.