härliga elever.

Idag var jag och vikarierade i en klass som fick mig att känna att det här yrkesvalet är så himla bra. Det var de härligaste ungarna jag mött på länge och det var så kul och inspirerande att prata med dem. Dessutom är det sol ute och imorgon är det fredag = Glad Sofie!

Banoffee Pie

Idag gjorde jag en Banoffee Pie och bjöd Johans familj på. Det var sådär barnsligt gott, kommer absolut göra det igen. Receptet hämtade jag hos bakecake.blogg.se.

confused happiness.

Jag är helt uppe i varv (chock?) efter att ha fått resultatet från förra tentan. Det var en kurs som jag tyckte var rätt trist, och svår och när jag gick ifrån tentan efter att ha räknat för mig själv trodde jag att jag i alla fall kanske skulle klara  gränsen för ett E (det vill säga lägsta nivån för godkänt). När jag loggade in för att kolla betyget idag fick jag kolla flera gånger för skärmen visade ett A. Hur kan det vara möjligt tänkte jag? Nu är jag glad, stolt och förvirrad på samma gång. Jag borde fira det här på något sätt, mitt första Universitets-A.

äppelkorv och spenat.Kvällens middag blev stekt korv med äpple och spenat. Serverades med rotfruktspuré och det var minsann riktigt smarrigt!

not valid.

Idag frös jag för en stund till av rädsla när jag ringde försäkringsbolaget angående regleringen för Gibsons demodexbehandling utifrån uppfödarens dolda-fel-försäkring. "Vi kan inte finna någon giltig dolda-fel-försäkring" sa de och önskade mig lycka till. Lite rädd ringde jag uppfödaren och berättade och höll tummarna för att det var något fel eller att åtminstone uppfödaren skulle erbjuda sig att betala behandlingen ändå (det är de ju skyldiga till eftersom det är ett dolt fel, men det är tydligen rätt svårt att hävda sin rätt där som köpare om det inte finns försäkring). Uppfödaren blev ungefär lika nervös som jag och bad att få ringa tillbaka. 40 minuter senare ringde hon upp mig och hade tillsammans med sitt försäkringsombud hittat Gibsons försäkring, registrerad i fel kull. Pust pust, nu är allt som det ska och vi får våra pengar som sig bör.

Demodex, som Gibson fick i samband med sina infektioner i vintras, är en hudsjukdom som innebär att kvalster som normalt finns i alla friska hundars hårsäckar gör ett angrepp och det leder till att hunden tappar päls på de områdena. Gibson utvecklade den generella varianten, som är den mest svårbehandlade och vanligtvis mest långdragna behandlingen. På Gibson upptäckte vi det på grund av en pälslös fläck på ena framtassen. Idag har han flera kala, mörka fläckar på framtassarna och baktassarna men vi tror och hoppas att han håller på att bli bättre efter behandlingen. På tisdag ska vi göra nya skrapningar hos veterinären för att räkna kvalster, vi håller tummarna för att de är borta eller åtminstone färre till antalet.