en ny bebis.

Idag fick jag en ny bebis/kompis, nämligen farsans gamla iPhone. Glad Sofie!

vårväder!

Precis hemkommen efter en promenad med mina två favoritkillar, vi stannade ett tag på en parkbänk i Svandammsparken och åt en glass, sen kastade vi pinnar åt Gibson och han hittade massor av spännande lukter på marken. Så himla mysigt med sol och vårväder!

Att plugga grammatik.

Sista rycket inför grammatiktentan imorgon eftermiddag. I soffan ligger böckerna uppslagna, papper utströdda och en uttråkad mops gör sitt bästa för att få mig att sluta plugga och kasta en rosa krokodil genom korridoren istället. Hjärnan känns fullproppad med grammatiktermer och regler. Vissa delar känner jag mig stensäker på (fullständiga satslösningar! <3) och vissa delar håller jag tummarna för att jag slipper på tentan. Andraspråksperspektivet som genomsyrar vår utbildning tilltalar mig inte alls och jag blir bara mer och mer säker på att det är Svenska jag vill läsa och inte Svenska som andraspråk.

Idag fokuserar jag på att lära mig om bestämda pronomen (anaforiska, demonstrativa, determinativa, reflexiva och relativa) samt verbens modusformer (indikativ, konjunktiv och imperativ) och verbens aktionsarter (dynamiska och tillståndsverb). Just den här delen av grammatiken, allt det där som bara måste pluggas in, är rätt trist, medans det syntaktiska, alltså hur man analyserar texter ur ett satsdelsperspektiv, har varit superkul.

Men framförallt har jag gillat kursen för att vi haft en fantastisk lärare och superinspirerande kurslitteratur. Till exempel en övningsbok för grammatik, där man redan innan tentan har kunnat kolla hur mycket man faktiskt snappat upp och vad man behöver träna mer på. Det känns både kul och trist på samma gång att den här kursen går mot sitt slut. Jag skulle gärna läst mer grammatik, men det kommer förstås mer längre fram. Nu får jag se fram emot tenta imorgon och sedan en litteraturvetenskapskurs i slutet av terminen - som jag också tror kommer att bli kul!

going back!

Nu är det ett tag sen vi kom hem från London, där vi bland annat åkte till Cotswolds (närmre bestämt Moreton-in-Marsh) för att träffa några vänner vi lärt känna över World of Warcraft. Det var första gången vi träffade dem på riktigt och det var kul att vi klaffade så bra, så kul att vi nu planerar att åka tillbaka redan i sommar. Fint.