Hejdå september 2007.

Nu ska jag gå och lägga mig och sova in december. Det kommer vara lite svårt att somna och sen kommer jag vakna tidigt imorgon och vara som ett litet barn. Planerar en riktigt mysig dag med hallonkillen för att fira både december och ettårsdag. Mys. Jag kommer inte skriva något här under hela dagen, det blir ett löfte.
En bloggfri första december.

Barbapappagänget.

Åh, jag såg en blogg nyss där en tjej hade gjort ett halsband av Barbamamma. Jag kommer inte ihåg adressen men jag tror det var från mest aktiva listan.
Det var så snyggt. Jag vill också ha ett Barba-halsband, fast ett stort i metall. Hur skulle man kunna göra det?

Jag älskar Barbafamiljen, jag vill ha allt med dom. Varför är det så dyrt med designgrejerna med dem på?

image66

Dumma fredagkväll.

Åh, jag hade förväntat mig så god middag ikväll tillsammans med älskling men nu äter han på jobbet och kommer inte hem förrän jättesent. Det betyder att jag inte har någon mat ikväll om jag inte vill köra och handla för tredje gången idag och det orkar jag verkligen inte. Jag får väl vara utan mat då.

Det är nåt dumt med mig för jag känner mig så jävla ömtålig. Minsta snedsteg och jag vill typ begrava mig. Jag har haft en jättebra dag men nu vill jag ingenting längre. Gå och lägga mig kanske?

Tryfflarna är iaf klara och de ser goda ut. Jag får väl smaska i mig dom ikväll. Bra kvällsmat, verkligen.

image65

Jag vill ha julfika!

Cajsa?

image64

Johan tycker inte om jul.

Jag har en pojkvän som direkt ogillar julen och allt som hör den till. Ganska trist eftersom jag verkligen älskar den. Jag tycker om alla lukter av den, glögg, saffran, pepparkakor, choklad, mat och gröt och jag tycker om en klädd gran med massa julklappar under och tanken på att öppna chokladkalendern varje morgon fram till jul. Och det är så mysigt att förbereda och göra julfint hemma. Helst skulle jag ha julgardiner, julgran och hela köret. Jag älskar att baka en massa juliga saker som aldrig blir uppätna och jag tycker om att titta på Sunes Jul för det är min favorit bland alla julkalendrar.
Tyvärr måste jag ta hänsyn till Johan också så jag får julpynta i miniformat. Egentligen hade jag velat ha julgardiner och hela köret. Men såhär får det bli. (Hoppas granen utanför fönstret blir klädd med ljusslinga).

image63

Chokladtryfflar coming up.

Det var superlätt att göra tryfflar säger jag och ropar "Hej" innan jag är framme.
Såhär ser iaf mina tryfflar ut än så länge, blev tre olika satser med olika smaker. Mint, Chili/Saffran och Baileys. Ska bli kul att smaka ikväll till en kopp kaffe.

Nu ska de få stelna ett tag innan jag rullar dem till fina tryffelkulor. Blir de riktigt goda ska jag lägga upp receptet sen. Later!

image62

En dag går så fort.

Det är nästan lunch redan, var tog alla förmiddagens timmar vägen? Jag som skulle hinna med så mycket idag, hur ska det gå? Jag har iaf städat och handlat än så länge. Ska börja göra tryfflar nu och sen bär det av ner mot stan. Kanske blir att jag ställer in något planerat, men vi får väl se. Nu ska jag fortsätta!


Gratis prylar?

Jag har sovit väldigt dåligt i natt. Har ingen aning om vad det beror på men jobbigt är det. Nu är jag iallafall vaken och nyduschad och ska snart slänga i mig lite frukost och sen köra och handla så att jag kan börja pyssla med mina chokladtryfflar.
Sen kommer dagen fortsätta i 180 med allt som jag ska hinna med, jobbsök x2, klippning, besök på Frotté, städning, ner på stan och julpynt. Blir inte många lugna stunder det där inte. Men det kommer bli kul.

Hittade förresten den där sidan där man kan få massa gratisgrejer utan att behöva göra ett dyft. Gratisgenerationen, man kan få presentkort på IKEA, CDON eller DVD-boxar, MP3-spelare eller ett PS2. Allt man behöver göra är att bli medlem genom den
här länken, fullfölja ett erbjudande de har och värva sju medlemmar. Lätt som en plätt va?
Gå med då: http://gratisgen.se/?ref=38037

Nu var det kväll.

Nyss hemkommen från såsmiddag med Svenne, Emelie och Lina. Riktigt gott var det.
Nu ska jag ta en öl med mig på etiketten och sätta mig ner och ta det lugnt. Imorgon är jag ledig och det är så jävla skönt. Inte för att jag ska hinna ta det lugnt utan för att jag ska hinna med så mycket som man aldrig hinner annars.

Jag ska tillexempel byta in mitt PS2 mot en Xbox360 på EB. Sen ska jag sälja Xboxet för att köpa ett Wii. Fett värt, Nintendo Wii för typ 800 spänn kommer det bli. Härligt härligt!

image61

Sås ikväll.

Jag börjar bli hungrig och det känns så bra. Det är första kvällen den här veckan som jag är det så det betyder att det som varit lite tokigt börjar bli bra igen. Eller så betyder det att pizzasåsen hos Afrodite är så enormt god så det är därför jag blir hungrig. Blir en sås-middag med Emelie, Svenne och hans Australien-återvändar-vänner.

Chokladtryfflar.

Svenne hade med sig chokladtryfflar som Lina har gjort till byrån idag. Jag har klämt i mig två stycken smaskiga redan. Ska ta och be Lina att lära mig göra såna godsaker så kanske jag hinner göra några imorgon. Kan väl bli en trevlig julklapp inslaget i någon fin ask till alla de som man inte vill/kan köpa något till. Typ mormor, morfar, farmor/farfar. De blir ju ändå gladare av något man gjort själv, eller hur?

Tomten, det här önskar jag mig.

Jag önskar mig hemsaker, tillexempel en snygg bärbar hemtelefon, ett vinställ, ljusstakar och sånt. Jag önskar mig också fina kläder och roliga spel.
Charlie Cahplin-boxen säljs väldigt billigt på CDON nu, den vill jag också ha.

image60

Godmorgon.

För mig är detta veckans sista dag. Det ska bli så skönt att vara ledig imorgon och hinna med sånt som man annars inte hinner med. Städa, hälsa på Frotté, julpynta, söka jobb och ringa en massa samtal. Blir nog ingen lugn ledig dag men det gör ingenting.

Idag ska jag jobba med att piffa upp min portfolio så att jag kan få grym feedback på den nästa vecka. Tjoho.

Kvällens avrunding.

Jag sydde klart gardinerna nästan helt och nu hänger dom på plats i vardagsrummet och hånler mot oss med sin genomskinlighet. De får en månad på sig att bevisa att de är snygga annars åker de ner igen. Hur som helst blev det bra mycket mysigare med gardiner iallafall. Känns ännu lite mer som ett hem där man faktiskt bor och inte bara hänger. Härligt.

Nu ska jag blanda ett glas fläderblomssaft och duka fram bullar och pepparkakor och titta på Harry Potter.

Avbeställ telefonkatalogen.

Nu blev det många inlägg här på kort tid, ursäktar mig för det. Men jag måste ju uppmana de få som faktiskt läser här att dra sitt miljöstrå till stacken och avbeställa telefonkatalogen. Det finns väl ingen som behöver den längre ändå?

http://www.enirosverige.se/se/Sverige/Kontakt/Katalogavbestallning/

Gratis godis

Jag vet att jag är ganska sen som inte gått med här innan men gratis godis är gott tycker iaf jag. Tycker du det med så ska du klicka här.

Julpynt.

Nu snöar det utanför kontoret och det är flera minusgrader och på lördag är det december. Det betyder att det snart är jul tycker jag och eftersom jag är ledig på fredag ska jag ta det lugnt då och hälsa på Frotté och sen ut på stan och julhandla lite. Beställde en julgran på internet idag, en svart som ska komma på fredag. Nu ska det skapas julstämning hemma vare sig Johan vill eller inte. Jag tycker det är mysigt med jul och när man tillochmed kan göra det designmysigt är det nästan en dröm.

image59

Det ska bli en bra dag.

Jag har haft en hemsk natt och en hemsk morgon. Det var jobbigare än vanligt att gå upp ur sängen idag. Men nu ska det vända, jag ska ha en superdag! Den bästa på länge, det är mitt mål.

Fula gardiner i juletid.

Jag har haft en bra men stressig dag på praktiken med övertidsjobb och lite väl mycket att göra. Efteråt körde jag och köpte gardintyget som jag och Johan tittat ut tidigare och sen bar det hemåt för att sy gardinerna klart för upphängning. Man vill ju gärna få fint och mysigt nu innan jul.
Nu, tre/fyra timmar senare hänger gardinerna på plats och vi inser att det är inte ett dugg snyggt. Tyget är alldeles för genomskinligt. Kul att jag slängt bort en hel kväll på att sy gardiner som vi inte ens kommer använda. Suck. Och kul att tyg är så dyrt och vi har i princip slängt de pengarna i sjön. Kul att jag kommer behöva göra om det efter jul nångång.

Jag tänker trösta mig med en svart plastjulgran, om någon vet var man kan köpa en?

Lillebror, jag är så glad att du mår bra.

Förra veckan krockade en moped med en personbil i Fjälkinge. På mopeden satt två 17-åriga killar, de slungades av mopeden vid krocken, den ena slog huvudet i en stenmur och den andra landade fruktansvärt onaturligt på benen. Killen som slog huvudet i stenmuren var medvetslös när ambulansen kom. Bägge två hade kritiska skador.
Sjuttonåringen som slagit huvudet i stenmuren avled av skadorna.

Jag har en lillebror som är 17 år i Fjälkinge, inte ens när han blev påkörd som tioåring och jag cyklade förbi helt ovetande och fick se dem lyfta honom in i ambulansen har jag varit så orolig. Tänk om det var han! Tänk om det hade hänt honom något. Krocken skedde dessutom i vårt kvarter.
Det var inte min lillebror, han mår bara bra.

Däremot var det en gammal bekant som kört mopeden. Bak hade han en kompis. Vid krocken slog kompisen huvudet i stenmuren och avled senare. Föraren hade allvarliga benskador och några dagar efter krocken blev de tvungna att amputera det ena benet från knäet och neråt. Mina tankar går till dem och deras anhöriga. Man är för ung för att dö vid sjutton års ålder. Alldeles för ung.
Skänker också några tankar till de stackarna som körde/åkte bilen. Stackaren som körde på dem kunde inget göra, mopeden kom utsusandes i en korsning kvällstid utan lyse. Föraren var en arton år gammal tjej, hela hennes liv kommer förändras också. Hon kommer föralltid att grubbla på just den kvällen.

Dumma hemskheter.

Så var det söndag igen.

Helgen sprang iväg precis lika fort som veckorna gör. Skumt att det redan är söndageftermiddag, men jag har iallafall hunnit med massor av kul grejer i helgen. Mina föräldrar var här på besök som sagt och vi var en sväng i Stockholm på julmarknad i Gamla Stan och det var supermysigt. Jag köpte mig en skum men fin mössa och födelsedagspresent till Pernilla. Hittade också en julklapp till mig själv från mamma och pappa som nu är på väg hem med dem till Skåne. Johan köpte ett par kalasfina jeans för bara några ruttna ören.
Vi hann med en tur till Willys och handlade massa god mat så nu står söndagssteken i ugnen och bara gottar sig. Överduktigt med söndagsstek, jag vet. Men det är så rysligt gott!
Idag har vi varit ute och promenerat, vinkat adjö till föräldrarna och sen har jag tittat på Harry Potter.

Nu väntar en kort vecka eftersom byrån fyller 10 år den första december och alla där ska ut och resa och fira redan på fredag. Vi fick inte följa med och jag hade nog inte velat ändå för jag och Johan ska mysa på vår ettårsdag.

Solong!

Fredag igen.

Veckorna rusar iväg, ofattbart att det kan gå så snabbt. Jag kan faktiskt inte riktigt bestämma mig för om det är skönt eller inte. Om det fortsätter gå så här snabbt tar ju snart praktiken slut och det vill inte jag. Jag vill alltid sitta på det lilla kontoret i hamnen och göra reklam. Jag trivs väldigt bra här.

Nu ska jag iallafall snart gå hem för helg och ikväll kommer mina föräldrar på besök och ska stanna hela helgen. Det ska bli trevligt. Kul att visa dem hur fint vi fått i lägenheten nu och bara umgås lite. Äta massa godsaker som jag fixat, kanel- och vaniljbullar, pepparkakor, glögg och glass. Imorgon blir det julskyltning i Stockholm och det kommer bli så mysigt också. Finns det någon julmarknad i redan nu som man skulle kunna besöka?

Första numrets ankomst.

Det här fick jag se när jag kom hem och då blev jag väldigt glad. Tröjan är dessutom väldigt snygg och jävligt jag (ja, ni ser ju lite igenom plasten där). Hade förmodligen köpt den om jag sett den i butik också. Wiiee!

image58


Inspiration.

Sven skickade nyss en länk till mig på en så cool animation. Inspirationen spirar.
http://www.behance.net/Gallery/V-WATER-viral-animation/43975

Vad fan gör Carola där?

Har tittat på Idol och käkat chips ikväll. En pinsam men helt okej fredagskväll, men vad fan gör Carola i juryn? Jag hatar verkligen den häxan. Man ska för det första inte se ut så vid hennes ålder och man ska för det andra inte bete sig så som människa. Usch.

"Hej, jag tänkte drunkna"

Det var ungefär vad jag tänkte när jag provade nya vinterjackan som jag så glatt hämtade på posten idag. Det är väl just typiskt att man ska lyckas välja fel storlek. Nu kommer det ta minst en vecka till innan jag får min vinterjacka. Mummel och suck.

sofiegunnarsson.se

Jag har väldigt lätt att tröttna på grejer jag gör till mig själv, visitkort, självporträtt, hemsidan, och nu hände det igen. Hemsidan har fått en rejäl uppfräschning och nu känns det bra.

Kolla in den på
www.sofiegunnarsson.se

T-post

Efter något som egentligen inte var ett tips i Cajsas blogg har jag nu hittat något att slösa pengar på, som dessutom verkar riktigt vettigt. Var sjätte vecka kommer jag att få en T-shirt på posten med någon cool nyhet tryckt på. Dessutom är T-shirtarna riktigt snygga och jag kommer såvida nästan slippa handla tröjor någonsin igen. (Jag kommer förvisso inte kunna låta bli).

Borde man beställa jackan i förra inlägget i storlek S eller M? Hur små är Cheap Mondays jackor i storlek?

Vinterjacka?

Kanske den här jackan kan bli min vinterräddare?

image57

Den här veckan.

Idag är det måndag och jag är supertrött och har dessutom väldigt mycket att göra på byrån. Det är kul men lite jobbigt att det alltid ska bli mycket de dagarna man är trött.
Efter jobbet idag ska jag ta mig i kragen och packa simkläder och gå och simma sisådär en kilometer. Någon dag i veckan ska jag också ta och träna. Det kan nog behövas, tror man blir lite piggar av det.

Jag måste hitta en vinterjacka och jag vill gärna ha skorna från Turnpike.

Under storhandlingen igår köpte jag och Johan sprutgrädde så vi kan sitta inne på kvällarna och dricka varm choklad med grädde. Det är så vintermysigt och härligt.


Militärfest.

Kvällen igår hemma hos Bea och Glenn i Uppsala blev mycket trevlig och lite sådär halvt skrytigt kan jag säga att jag hade en perfekt fylla. Inte för lite och inte för mycket. Riktigt skönt att vakna pigg och välmående idag.
Jag och Johan gjorde såklart succé som terrorister/självmordsbombare. Det var skoj.
Jag kommer att sno Beas bilder och lägga upp på bilddagboken någon gång i veckan.
Så länge får ni hålla till godo med den här snyggingen:

image55

Bra bloggar?

Idag är det lite att göra på praktiken, kontoret är i stort sett helt tomt och någon lugn myspop hörs ur högtalarna. Jag har ägnat förmiddagen åt att läsa babybloggar av unga mammor på internet. Jag beundrar dem för att de vågar behålla barnen i sin unga ålder samtidigt som jag tycker att de är kompletta idioter. Det finns så mycket de missar. Men visst måste det vara härligt med en liten baby i sin närhet, vem blir inte glad av barnskratt liksom?
Jag skulle vilja hitta andra bloggar som är värda att läsa och kanske till och med följa, alltså inte bloggar som letar kommentarer, "eller vad tycker ni..?" "vad ska jag göra..?", utan bloggar som faktiskt är roliga och intressanta utan att bli pretto. Jag bryr mig inte om vad folk åt igår eller vad de ska ha på sig idag, jag vill läsa något som är kul. Berättelser eller vad som helst. Ge mig tips.

Nu ska jag leta upp listan med praktikantuppgifter och börja plöja igenom den. Tidningsuppslag om typografi står på agendan. Men först, en skiss.

Dagen bitter.

Idag är en sån dag. Det är kallt ute, jag fryser, jag har ingenting att göra och får jag något att göra tycker jag att det är tråkigt och meningslöst. Jag har suttit och oroat mig för framtiden större delen av dagen och kommit fram till att om inte jag har ett jobb efter utbildningen kommer jag aldrig ha råd att bo kvar med Johan i den stora lägenheten. Kommer jag bli tvungen att flytta hem till mamma och pappa så går jag under. Har suttit och letat efter bra jobb att söka men alla kräver så sjukt lång erfarenhet. Var får man tag på sitt förstajobb då? Det är förresten superdeprimerande att leta jobb. Jag vill bara hem och ligga i soffan och titta på en bra film och slänga i mig massor av onyttigheter.

Ja se det snöar.

Idag snöade det ute, det är alldeles för tidigt tycker jag även om jag brukar tycka om snö och vinter. Jag har inte ens någon vinterjacka ännu och det är bara i början av november. Sluta!

Dagens GE MEJ

Vem vill inte baka sockerkaks-sagohus liksom?
Finns på formodesign.com för 375:- om någon vill köpa till mig.

image54

Massa eld.

I morse brann det i Nyköping, Restaurang Fik@ och nya nattklubben Hypnotiq tändes på av vad som sägs vara två män. Det är helt sjukt, lilla Nyköping och det händer så mycket skit. Jag fattar det knappt. Krogarna har samma ägare och klart som fan måste det vara ett hot mot dem. Man blir så trött på all skit.
http://www.sn.se/parser.php?sect1=101&sect2=157&id=185534

Kreativitetsbloggen.

Det lilla projektet har startat så smått. Mig känner ni ju, Kajsa är en av mina bästa vänner och pluggar Digitala Medier på HyperIsland. Nu sitter hon på webbyrån Tewonder och gör sin praktik. Vi båda älskar att vara kreativa, och gärna på leknivå när man hinner. I nya bloggen kommer vi posta random kreativa grejer för att hålla oss själva just kreativa. Långa projekt, speedpaints, jobb, lek ,vad som helst egentligen så länge det låter oss vara kreativa.

Jag tog ett eget initiativ och inveg bloggen med ett litet utkast på en halvfärdig illustration. Let's go creative!
http://kajsaochsofie.blogg.se

65-års festen.

Jaha, i lördags hade vi då 65-års fest, eller, eftersom Therese blev sjuk var det snarare en 40-års fest. Det blev en trevlig tillställning trots att många glömt köpa dricka och Systemet hade stängt just denna dag. Många glada vänner och gamla gubbar var receptet på en trevlig kväll.
Men vem åt upp skinkan egentligen?

Kort fredag.

Jag och Arwid är ensamma på byrån. Arwid är stressad som få och jag gör ingen direkt nytta. Blir en kort stund till här sen tar jag helg och åker hem och syr klart gardinerna. Johan har hittat ett mysigt fläskfilérecept till ikväll så jag ska inhandla några liter vin och ostbågar. Sen har vi nog en underbar kväll tror jag.

Later.

Magnus Betnér och dålig mat.

I onsdags var det dags för min överraskning till Johan, efter en dag på jobbet fick han så snällt stanna kvar i Stockholm och där mötte jag honom för en snabb middag och sedan överraskning. Medans vi åt vår mat fick Johan sin biljett till Magnus Betnér. Det blev en väldigt lyckad kväll, men mindre lyckad natt. Vi kommer hem sent, går och lägger oss men vaknar av illamående på natten. Vi tycks ha blivit magsjuka av (förhoppningsvis) maten och stannade hemma hela gårdagen. Dock mådde vi inte alls dåligt på dagen så vi fick massor av bra och nyttiga saker gjorda. Städade hela lägenheten, shoppade till Johan och började sy gardinerna, som förövrigt är de första gardinerna jag sytt själv, och de ser ut att bli bara bra. Tjoho!



Nu är jag pigg som en lärka igen och sitter på jobbet. Här är nästintill tomt och med lite tur kan det bli en kort dag. Ikväll kommer Johans kompisar och det blir kanske lite öl och spel, eller nåt i den stilen. Imorgon är det dags för 65-ård fest. Riktigt skoj!