Back on track!

Hemma nu, äntligen. Det här har varit den näst bästa festivalen alla gånger! Hultsfred -05 är svårslaget. Anlände till Borlänge i onsdags eftermiddag och efter att ha slått upp tältet fick jag för mig att ringa Totte. Till  vår stora lycka var de på väg till Borlänge för att festivala de med så då blev det raskt till att flytta vårt tält för att deras skulle få plats också. Totte anlände med afro och ett glatt festivalgäng och jag kände redan då att det skulle bli så bra.

Helgen har varvats med öl, spelningar, härligt campinghäng och nätter i lägenhet i Falun. Manu Chao gjorde utan tvekan bästa spelningen, Billie the vision and the dancers var förstår galet glada och dansanta, Thåström spelade till min besvikelse bara två/tre "gamla" låtar. Men finaste grejen gjorde The (international) Noise Conspiracy när de tillägnade en låt till Sebastian. Jag var inte där och såg själv men när Totte och Emmie berättade om hur det sagt "Det här är till Sebastian" och spelat hans favoritlåt fick jag rysningar och gåshud. Fint.

Nu är jag galet trött. Ska lägga mig i soffan och titta på Amelie, äta chips och sova. Imorgon är det back to work. Tack Johan, Totte, Emmie, Elin och Patrik för en helt underbar festival.

Festival!

Jag vill bara säga att allt är packat nu. Snart drar vi. Festival, hey ho! Så fint det ska bli, vi hörs på söndag eller nåt!

Ett brev.

Jag har semester idag, det är typ det bästa på väldigt länge. På posten kom det ett brev från Australien. Det är så härligt med handskrivna brev, helt fantastiskt faktiskt. Man sparar mycket hellre handskrivna brev. Och Mariethe är så duktig på att skriva och hon fick ner så fina ord så jag blev nästan tårögd ibland på hur bra hon pekat ut så precist hur det är eller vad hon menar. Tack, jag ska svara nån gång.

Nu ska jag cykla ner på stan och göra några inköp inför festivalen på onsdag. Jag och Johan har legat i sängen med spelscheman och kartor och försökt föreställa oss hur allt ska bli. Det kommer bli toppen och jag längtar mig galen.

Midsommar.

Igår var vi i Sala och hemma hos Unni för att socialisera för midsommar. Blev väl ingen direkt fest men väl ett par öl och trevligt sällskap. Det tycker jag om. Idag åkte vi med Johans föräldrar på heldagsutflykt i Dalarna och det var fint också. Nu vill jag hem och vila ett par dar innan det är dags för ny tripp till Dalarna och festival.

Den här veckan kommer bli så fin. Hej på det.

Min nya fina.

Det har hänt väldigt mycket ont de senaste dagarna och det är verkligen tur att Johan funnits här och kunnat hålla om mig och stryka mig över håret när det har känts extra jobbigt.

För ett tag sen lovade jag mig själv att inte beställa den där underbara blåa blommiga klänningen från Asos förrän lönen kommit nästa vecka men sen hittade jag den perfekta plånboken på samma sida och då kunde jag inte låta bli. Jag behövde en ny plånbok eftersom min gamla vän Skully Frank skadats allvarligt. Och så dök den upp där på skärmen framför mig och bara skrek om att den ville bli min. Jag klickade hem den och den gör mig faktiskt lite gladare. Fin med ugglor och allt ju!


Det är så overkligt.

Det börjar smälta in nu. Han finns inte mer. Hur kan en människa bara försvinna? Jag skakar och gråter inombords och försöker förstå. Jag ägnar en tanke åt hans närmsta vänner och familj och jag hoppas han är i Himmelmora kam, det hade han velat. Tillsammans med Black Jim.

RIP Sebastian

Från himlen trillar spik ner.Jag känner mig ganska tom och lite för glad. Nästan så jag får dåligt samvete. Men jag vet inte hur jag ska reagera. Du var en så fin människa och vi har delat så många fina stunder. Jag hade sett fram emot Thåström på Peace & Love och att träffa dig. Jag hoppas du har det bra där du är och jag kommer skänka extra tankar till dig fredag den 27 klockan 20.15 när jag gråter till musiken.

Inget passar bättre än att citera vår Thåström för att säga att jag är ledsen. Sov gott.

"För ibland har dom ingen koll alls på vem dom ska ta med
Det är som om dom vore druckna som om dom spelat spel
Det är som om dom inte bryr sig om vad dom tar och vad dom ger
Det är som om dom dragit lott

Och från himlen trillar spik ner när vi ser dom gå förbi
Kanske tar dom han allt för tidigt kanske borde han fått några fler år till
Eller är det just den frid han söker som han kommer få i natt
I vilket fall som helst ska han med dom hem till Himmelmora kam"

Svenska folket ska massavlyssnas.

Igår röstades den "korrigerade" FRA-lagen igenom. Nu ska vi massavlyssnas kära vänner. Allt som går utanför Sveriges gränser kan och kommer att avslyssnas. Många verkar tro att det bara är vid misstanke om brott som man kommer avlyssnas men så är inte fallet. De kan avlyssna varenda människa utan att misstänka nånting. De kan läsa dina mail, kontrollera var du surfar, lyssna på dina samtal och rentav fullständigt hålla koll på ditt liv.

Men dom har ju ändrat lagen? Nja, jag citerar: "- Det nya förslaget innebär ingen förändring i lagtexten över huvud taget. Inte ett komma, inte en punkt, inte ett mellanslag och definitivt inga ord. Vi ska tillkännage att regeringen ska göra vissa saker. Vad de ska göra vet vi inte för det ska de återkomma till. Under tiden ska vi rösta igenom den här lagen." Lage Rahm (mp).

Och varför? Jag vet inte, jag har inte den minsta aning om varför Sverige ska vara först i världen med den här lagen men det förbannar mig att vårt demokratiska land inte är det minsta demokratiskt. Var är folkomröstningen i en sån här viktig fråga? Uppenbarligen tycker majoriteten av svenska folket att det här är fel. Men varför i helvete är svenska folket så mesiga och snälla då? Vi ställer oss och demonsterar snällt på någon gata. Ut och gör revolt istället. Starta kravaller! Ska verkligen makthavarma få behandla oss så här?

Jag ger upp.

Motivationen är i botten, det känns som jag snurrar och faller. Jag sitter och känner mig okompetent och leker som om jag vore sexton och inte vet nånting om vad som funkar och vad som inte gör det. Jag har kämpat med en uppgift i flera timmar och det blir inget resultat och nu ger jag upp. Bara sådär. Hejdå, jag får göra det en annan dag för nu går det inte.

Jag vill vara ledig och ligga hemma och ta det lugnt och slippa tänka på seriffer och linjärer ett tag. Inga kreativa idéer. All kreativitet ska packas ner i en låda på jobbet och ingen ska få öppna den förrän jag är tillbaka efter semestern. Hejdå.

Lugna onsdag.

Jobba. Bara två dagar till innan semester. Vi kommer ha en helt ljuvlig vecka jag och Johan, det är jag helt säker på. Midsommar i Sala, några hellugna dagar i Nyköping och Peace & Love i Borlänge. Som jag ska njuta.

På jobbet är det lugnt, lugnt, lugnt och det förstärker känslan av att ledigheten är på väg. Jag sitter och leker fram en ny logga och gör en tavla till mig själv. Effektivt.

Ett nät av kärlek.

Igår när jag kom hem från jobbet och in i min hall möttes jag bokstavligen talat av ett nät av kärlek. En sån där fin sak som bara Johan skulle komma på. Han hade knutit snören i hela hallen så det såg ut som ett 3d-nät, lite som fångarna på fortet. På snörena fanns det små meddelanden och när jag tagit mig igenom hela satt där en blomma som var fin. Precis sånt där gör att jag smälter lite extra över min hallonprins och får mig att le tills nästa busiga kärleksförklaring kommer. Han är bra på sånt, min kille.

Lilla mamma.

Du måste vara rädd om dej förstår du! Om jag kunde skulle jag åka raka vägen hem och pyssla om dej som du gjort med mig så många gånger. Det kommer gå bra imorgon och jag älskar dig för du är världens bästa mamma.

Tv-spelsfestJag och Johan ska ha ny temafest i sommar, så här fin var inbjudan vi skickade ut. Om du känner att du borde blivit bjuden men inte fått en inbjudan så är det kanske för att vi inte fått tag på dej via internetet. Känn dig välkommen att berätta att du gärna blivit bjuden.

Dålig start.

Den här morgonen har varit hemsk. Jag skulle vara på jobbet åtta och skulle därför ta tåget tjugo i sju från Nyköping. Jag fick gå upp riktigt tidigt för att hinna bli klar och köpa pendlarkort innan tåget skulle gå. Också kommer man till sttaionen och då har SJ börjat med sommartider så då har man dragit in tjugo i sju-tåget. Fick då sitta på stationen i Nyköping och vänta en hel timme på nästa tåg (eftersom jag dessutom var där extra tidigt). Hade varit fint att sova en timme längre istället såklart. Sen var tåget så fullt med människor att väldigt många fick stå, dock inte jag.

Varför gör SJ så? Varför vill de inte ta hand om sina pendlarkunder på ett bra sätt? Jag blir ganska bitter.

Barbapappa

När Cajsa kom igår fick hon eftermiddagsfika bestående av barbapappa-cupcakes och hallonsaft. Jag är inte alls helt bekväm med att han ser så arg och farlig ut. Barpappa är ju snäll!


Det var fint igår.

Cajsa kom hit på eftermiddagen och vi åt cupcakes och drack hallonsaft. Sen började vi dricka öl tidigt och fortsatte hela kvällen. Vi snackade nostalgi, bloggar och bus. Tittade på fotboll och åt god sallad. Kvällen fortsatte med mer öl, cocktails och groggar. Halv två dök Sven upp och vi snackade lite mer strunt. Micke med kompis dök upp vid tre och då satt vi uppe med en sista öl i en sista timme. Vattenpipan gick på högvarv och vid fyra ramlade vi i säng. Jag är oförskämt pigg idag och snart blir det en pizza.

Det borde finnas IKEA överallt.

Jag behöver fem tidskriftssamlare och två cd-boxar. Om jag ska köpa det på Åhléns går det på över 500 spänn, på IKEA skulle det gå på under tvåhundra. Men vi har ju inte IKEA i Nyköping och det är ett stort "orka" på att åka till Kungens Kurva för bara det. Jag skulle ju kunna beställa från deras hemsida men frakten går ju på nästan hundra kronor och det känns ju sådär. I-landsproblem kanske, men varför finns inte IKEA överallt och varför är tidsskriftsamlare så dyrt på alla andra ställen?

Jag vill mest bara sova.

Idag har det känts som att jag sovit hela dagen, huvudet har liksom varit bortkopplat från resten av kroppen och hela jag har bara längtat hem efter sängen. Jag bestämde att jag kunde få sluta lite tidigare idag och drog lite efter fyra. Fina Johan bjöd på kinakäk och sen har jag spelat lite tv-spel. Nu ska jag nog lyssna på min kropp och gå och lägga mig. Imorgon blir en fin dag. För det första är det lördag och jag älskar lördagar. Dessutom ska jag ta hand om lägenheten så den blir mysig och fin och sen kommer Cajsa till mig och vi ska dricka öl och skratta. Hon är fin hon.


Här är vi sexton och har vit slips på oss.
Det är en månad efter Hultsfred -05.
Fina tider.

Nu är det Hultsfred.

Förra året blev jag nostalgisk och småolycklig när det var Hultan. En sommar utan Hultsfred är ingen sommar ansåg jag. Nu är det igång. Babyshambles gjorde tydligen en bättre spelning än katasrofspelningen sist. Besökarna sviker festivalen trots chefsbyte och större satsningar. Här sitter jag, en svikare och i år är jag inte ett dugg småolycklig. Lite nostalgisk självklart men det här ju till. Tänk att få dansa och dricka öl hela dagarna. Och vara sjutton. Allra mest det, tänk att vara sjutton och åka på festival. Ta hand om er ungdomar. Om två veckor ska jag festivala.
Det här mina vänner, det är fina Hulstfred -05-bilder.

Low activity.

Låg aktivitet på bloggen under gårdagen, jag var väl upptagen med att jobba eller nåt annat viktigt. Blev helt förvånad när jag loggade in idag och hade massor av nya kommentarer iallafall, den här gången har jag ju inte ens kommenterat hos någon som kan ha lockat folk till mig. Undrar vad det då är?

Igår fick jag hem Viva Piñata, gulligt litet spel tyckte jag och spelade i flera timmar. Dock måste jag ha missuppfattat något, min trädgård växte inte och det borde den väl ha gjort? Jag kom upp i level 10 iallafall, någon som spelat spelet får gärna säga om det ska vara så? Fick ju inte plats med alla piñatahus i trädgården till slut. Borde inte ett spel utfärdat för barn vara ganska lätt ändå?Gräddiga cupcakes.

Blev så otroligt sugen på att baka idag igen och det blev såklart ett gäng muffins och två av dem blev så sött utvalda till att bli cupcakes. Grädde, sockerpasta, marsipan och ätbart lim står för dekoration. Blev mumsigt. Sockerpasta smakar förresten skumt, väldigt sött och har en konstig konsistens. Iallafall är det väldigt lättarbetat och liksom "stretchigt", det gick inte alls sönder som marsipanen gör när man kavlar och skär ut. Fint.

Och marknadsföringen. (Flickan under gatan)

Flickan under gatan har dessutom marknadsförts på ett fantastiskt sätt. Tror jag bestämde mig när jag såg annonsen (bostadsannonsen!) att jag skulle läsa boken. Dels på grund av bra reklam och dels för att jag visste att boken skulle beröra mig.


Flickan under gatan.

Jag tycker om när man får tid att läsa och då ska det såklart vara en bok som riktigt biter tag i en och som gör lite ont att lägga ifrån sig. Helgen i Skåne bjöd på en sån bok. Jag köpte den på vinst och förlust i bistron på tåget och efter bara ett par sidor varr jag fast. Den hade alla ingredienser som jag värdesätter i en bra bok. Dels utspelade den sig i Stockholm och då känner jag igen mig lite extra och lever mig in i boken. Den handlade dessutom om ett ämne som jag själv brunnit och brinner för mycket, nämligen hemlösa. Den vrider på rättssystem, socialförvaltningar och tvingar folk att ta ställning. Det är en sån bok som kommer göra skillnad. Dessutom är det egentligen den boken jag själv ville skriva. Som belyser hemlösheten som ett problem som vi måste hjälpas åt att lösa och inte som ett problem som vi vill bli av med. Behöver jag ens säga att när jag läst sista sidan blev jag nästan ledsen över att det var slut. Fantastiskt språk och en gripande berättelse. Jag kommer definitivt läsa mer av Roslund & Hellström. Box 21 har jag siktet inställt på.


 

Vad jag ska bli när jag blir stor.

Jag har kommit till insikt idag. Nu vet jag vad jag ska bli när jag blir stor och hur vägen dit ska se ut om jag får bestämma. Jag ska jobba ett par år som formgivare/originalare på byrå i storstan och sen ska jag växla om och bli tidningsformgivare. Kanske läser jag vidare inom design och formgivning med inriktning mot tidningslayout. Slutligen ska jag bli AD på en tidning som andas Sofie.

Tidningen ska rikta sig mot tjejer. Antingen ska den handla om inredning eller om mode och den ska vara fasligt snygg med massvis av snygga foton, annonser, modeller och detaljer. Ska vi ge det tio år?

Nu är det snart dags.

Eftersom sommarmånaderna innebär mindre pendling och därmed mer pengar kvar i plånboken har jag bestämt mig för att spara till två lite större inköp. Dels ska jag köpa nya glasögonbågar, är trött på att ha linser varje dag och det är ju inte så bra för ögonen heller. Hoppas på att hitta två par schyssta på Specsavers inom de närmsta månaderna. Dessutom ska det bli en ny mobil, den jag har nu har hängt med ett par år och sjunger nog på sin sista vers. Planerar för en ny Sony Ericsson, närmare bestämt den här godingen:


Solen får mig att vilja gå barfota.

Sitter instängd på kontoret, kidnappad av reklambyrån. Längtar efter utomhushäng och barfotaspring. En helg i Skåne med bad, solning och bara slappning har inte gjort det bättre. Jag vill ha långt sommarlov och få springa barfota i gräset i bara bikini och få fräknar och solbränd hud. Arbetsmoralen är sådär.

Äntligen internet!

En helg hemma i Skåne har det varit. Massor av sol och inget internet. Jag har saknat det som bara den. Gräsligt. Nu är jag iallafall hemma, efter en tågförsening på två timmar. Man kan faktiskt bli less på mindre. Helgen har bjudit på student hos kusinen, mys med hunden och årets första dopp. Var riktigt varmt och skönt i vattnet.

Nu ska jag äta lite mat och sen ska jag slappa i soffan resten av kvällen tillsammans med killen jag saknade mig tokig efter igår. (Jag var ensam hemma och hade ingen att ringa).

Annonser och studenttider.

Blir mycket privat jobb nu, studentplakat hit och dit och annonser till Rörfirman. Känns fint, kommer få in lite pengar så att firman kan köpa ett nytt batteri till laptopen så den kan bli bärbar igen. Som det är nu är den inte det alls, så fort man drar ur sladden så dör datorn. Inte sådär jättebra va? Nej, ett nytt batteri får det bli. Dessutom försöker jag övertala Johans firma att den behöver en ny dator, han kan väl inte hålla på att låna min hela tiden?

Förresten har jag skorna på mig nu! Skorna med stort S. Remmarna skaver lite här och var men vill man vara fin får man lida pin. Och nu är mina små fötter fina.

3 juni.

Det är den 3 juni och ute lyser solen varmt och vackert. Inne på kontoret är det varmt och jag drömmer om semester. Sitta utomhus hela dagar och bara ta det lugnt. Äta massor av glass och få fräknar och nästan bli brun. Snart.

Ikväll ska jag färga håret igen, Johan köpte en ny färg till mig. En mycket ljusare än vanligt och det kommer förhoppningsvis bli härligt lyster i håret men inte så mycket färg. Fint. Sen ska jag packa en liten Skåneväska och längta lite efter långhelg hemma i södermarken. Förresten har jag ytterligare en cupcake-idé, får se om jag orkar genomföra den ikväll eller om det får vänta.

Jordgubbscupcake.

Jag försökte mig på ett steg för mycket känner jag. Fyllning i mina cupcakes. Det blev visst väldigt svårt att få marsipanen att ligga fint över dom då. Tror ändå att jag ger mig själv godkänt på de här också. Ska snart avnjutas ihop med en hemma-cappuccino. Körde jordgubbsmousse i dom här och sen bara marsipan, ska bli spännande att smaka!


Jakten på sandalerna.


Det har varit en vild jakt ska jag säga. Min storlek är slutsåld överallt i Stockholm men nu har jag ringt till Nyköping och lagt undan det sista paret. Helt underbart, det här bir det sista skoköpet på flera månader (nu kanske jag satte ribban lite högt..) för nu har jag alla jag behöver. Wow, verkligen. Detta gjorde mig löjligt shoppinglycklig!

Måndag.

Kort vecka nu, jag jobbar bara till onsdag och sen bär det av mot Skåne och studentfirande. Helgen har varit lovely tycker jag. Tillexempel hade jag och Johan 1,5 år igår och vi firade med hallonsaft och de fina gula cupcakesen.

Ikväll ska jag baka muffins och göra cupcakes igen tror jag. Det var verkligen något för mig, jag som älskar att baka och pyssla! Ska minsann bli farligt bra på det där. Så det så. Ikväll blir det något rosa gott.

Gul blomma.

Jag har bakat mina första "riktiga" cupcakes idag. Det blev gula fina blommiga saker. Allt är gjort i marsipan med små dekorationer av silverkulor. Jag är riktigt nöjd för att vara ett första försöksprojekt. Imorgon ska jag få svar på om dom smakar gott också, misstänker att det kan vara lite torrt men vi får äta med ögonen i det här fallet!


It's been a lovely day.

Johans fina familj kom hit idag för fika och lite födelsedagsfirande. Johans pappa fyllde nämligen år. Vi satt utanför fönstret och åt picknick, åkte och bowlade och spelade Wii Fit. Det var fint. Jag tror aldrig jag sett en så fin och glad sommarbebis som Alde.

Kvällen bjöd på grillning och Hero Quest tillsammans med Svenne och Emil. Det var också fint. Några öl och cocktails till det.

Jag älskar såna här dagar, när man hinner med att göra mycket. Det känns liksom mer okej att helgen så småningom övergår till måndag då.