När måste man slänga påskriset?

Jag köpte ett jättefint påskris inför påsk och det står fortfarande och ser fint ut i vardagsrummet. När ska man egentligen slänga det? Är det konstigt om man har det kvar? Det är ju så fint...

Dagen idag.

Lördag, veckans trevligaste dag tycker jag. Vi har varit duktiga och veckohandlat inför kommande vecka och det blir massor av spännande och goda rätter, eller vad sägs om viltskavsgryta? Fixade till en smaskig fruktsallad till mellanmål och nu sitter vi och röker vattenpipa och spelar tv-spel. Snart kommer Svenne och ska käka med oss och ägna kvällen åt att spela tv-spel, sällskapsspel, röka vattenpipa och dricka alkohol. Det blir nog en trevlig kväll tror jag.

Mums, nu blir det öl.

Vi har precis ätit en varsin sås-pizza och druckit God Lager. Det var väldigt gott och nu är jag äckligt mätt nästan. Fast ändå ska jag nog lyckas klämma i mig några öl. Ska försöka föna min tröja torr efter dagens tvätt och sen beger vi oss mot Therese med öl i massor. Mums.

Ett minus.

På lunchen var jag och lämnade tillbaka skorna från DinSko som var för stora/fula. Istället gick jag till Monki och köpte de underbara rutiga tygskorna. Och jag bröt inte alls mot shoppingförbudet, snarare ligger jag nu ett par skor till godo. Så ser jag på det.

image202

Illustration

En liten del av en illusration jag gjort på jobbet.

image201

Äntligen fredag!

Trots att den här veckan varit kort tycker jag att det har tagit konstigt lång tid innan det blev fredag. Men nu, äntligen! Igår hade jag en ensamkväll hemma eftersom Johan var och tittade på Kaizers. Det var mysigt att vara själv och laga god mat och titta på min nya Desperate Housewifes-box. Har aldrig sett ett avsnitt innan men köpte ändå säsong 1-boxen och igår såg jag alltså de två första avsnitten. Verkar faktiskt vara en så bra serie som alla säger och jag längtar efter kommande avsnitt. (Vill alltså vara själv fler kvällar).

Ett litet shoppingstopp.

Jag är vild med pengar, inte alls bra känner jag även om vårgarderoben kommer vara mitt livs bästa säsongsgarderob. Speciellt på skofronten. Igår köpte jag ett par nya igen och hämtade ut DinSko-paketet. Med blandad tur och otur var de beställda skorna för stora och ett par dessutom ganska fula. Alltså får jag lämna tillbaka/byta dom.

Nu ska jag iallafall försöka mig på ett litet shoppingförbud. Inga skor eller kläder förrän nästa helg. Lagom lång tid och endast för de grejer jag shoppat i överflöd. Ja, så får det bli.

Ett roligt mail.

Vid morgonens mailkoll hade jag fått ett newsletter från Millencolin. Förstår inte varför jag inte har sagt upp det, men hur som helst läste jag det för en gångs skull och blev lite glad.

MILLENCOLIN NEWS 20080326

Hallå!

Nu närmar sig "Machine 15"!

Vi kommer åka till Stockholm, Göteborg och Örebro och signera skivor!
Inte nog med det, vi kommer även köra några låtar akustiskt i butikerna.
Kom dit och ös!

Följande tider och datum gäller:
9/4, 17:30 STHLM - Bengans

Ska försöka ta mig dit, kan ju inte låta bli tycker jag.

Dagens längtan.

Filmen WallE, Pixars nya film, kommer ut i sommar och jag kikar ofta efter nya trailers till den. Idag hittade jag en ny. Jag tycker den verkar helt underbar.


Idag är det våffeldagen.

Dessutom är det tisdag och inte måndag. Där slapp vi måndagsångesten. Inte helt fel faktiskt. Dessutom är det både lönedag och våffeldag. Bara för det gör det absolut ingenting att jag vaknade på lite fel sida för det kommer ändå bli en bra dag. Jag ska se till att jag och min sambo orkar med att dricka kaffe och äta våfflor som sen kvällsfika. Våfflor är riktigt gott tycker jag, en stående favorit.

image200

Vem har förresten satt in 800 spänn på mitt konto? Tack.

 

Slutet på en långhelg.

Egentligen borde alla helger vara tre dagar lediga. Man borde aldrig jobba på måndagar, det behövs faktiskt så mycket ledighet för att hinna vila ut tycker jag. Kanske ska prata med chefen om det?

Idag har jag varit världens duktigaste och storstädat hela lägenheten helt själv. Den nästan skiner nu. Johan belönade mig med att laga tacos tillsammans med mig och dricka vin. Nu ska vi spela lite Xbox, laddade ner Bomberman Live innan idag och nu ska det bombas för fulla muggar. Skönt med en kort vecka igen sen, fyra dagar är lagom tycker jag som sagt.

En helg i Sala.

Det blev dum snöstorm i Skåne i helgen och Malin kunde inte komma till Stockholm eller mig. Det var trist men istället fick jag följa med Johan till Sala och fira lite påsk och det var ändå trevligt. Började med lite fest i fredagskväll för att fira Maddes födelsedag och sedan blev det mest påskmys med Johans familj. Jag fick tillexempel gå på påskäggsjakt för första gången i mitt liv. Lite skoj var det allt.

Nu är jag hemma i Nyköping och Johan sitter väl i en bunker i Sala och spelar rollspel för glatta livet. Det gör han rätt i. Eventuellt ska vi till Falun nästa helg på party party och om det är så billigt som Statoils hemsida säger att det är att hyra bil blir det givet. Halva priset mot tågbiljetter skulle det betyda. Ska undersökas vidare.

Nu ska jag ta och sova lite tror jag bestämt. Imorgon ska jag köra en lägenhetsstädning, skriva mer om Egypten och ta det lugnt. Förresten kom jag på att skorna jag beställt från DinSko's webbshop är en storlek för stora. Bra jobbat.

Jag klarade det inte.

Att hålla i pengarna är inte riktigt min grej. Och absolut inte när jag hittar världens sötnosar till hyfsade priser. Därför fick dessa underbaringarna följa med hem. Klänningen kommer vara så sjukt söt till sommaren, både till fest och vardags. Ett riktigt hjärter ess. Skorna var ett par av de jag lagt upp innan att jag ville ha. Nu har jag köpt tre par skor denna veckan. Bra jobbat tycker jag.

image197image198

Dags för helg.

Nu har jag jobbat färdigt för idag tycker jag. Fick sushi till lunch av chefen min och det var gott. Slapp fisken den här gången.

Nu ska jag bege mig ut på stan och möta upp hallonkillen och sen ska vi försöka shoppa lite. Kanske nya skor, kjol eller jeans? Fast det är mest till Johan vi ska kolla så jag får väl se om jag kan hålla i stålarna idag.

En liten hälsning

image196

Manérinspiration

De här underbara illustrationerna hittade jag på Matton när jag sökte inspirationsbilder. Jag bara älskar manéret. Ska lära mig illustrera precis så. Lovely.


Kjolvår?

Jag har nog egentligen aldrig varit en kjoltjej men i år är ju kjolmodet så lovely att jag tänker bli det. En är införskaffad redan och om inte den randiga här var så muppigt dyr skulle jag köpa den också. Fast Cajsa kanske kan sy en till mig? Den lilla blommiga blir nog ett inköp däremot. Finfint.

image189 image190

Reservplaner.

Om inte Malin kommer till mig i helgen pågrund av dåligt väder tänker jag åka med Johan till Sala på torsdag/fredag. Sen kanske jag åker hem igen på lördag för det är ju party i Nyköping. Eller så stannar jag och äter påskmiddag med familjen Nohr. Det skulle vara trevligt också.

Iallafall så ska jag efter jobbet idag åka hem och sätta mitt påskris i vas utan vatten och hänga fina påskägg och påskkycklingar i det. Fint.

image188

Kommer inte Malin?

Fick nyligen ett sms av Malin där det stod att hennes bror och fru inte ville köra till Stockholm om det var storm som utlovat på fredag. Kommer inte hon till mig då? Vad gör jag isåfall i helgen helt ensam hemma? Typiskt min otur.

Sweet onsdag.

Sitter på jobbet och illustrerar hela dagen idag med. Har fem illustrationer på mitt bord som alla är ganska stora och tar tid. Åtminstone sex timmar per illustration kan jag lägga. Grymt sweet. Första skissen är snart klar att skickas till kund. Dock är den kunden lite grinig och knepig. Men det ska nog gå bra.

Till lunch blir det kanske Texas Burger, om de öppnat på Kungsholmen. Det finns en skylt iallafall men det kan ju vara i förberedande syfte? Annars blir det väl en pizza eller nåt annat. Den underbara pasta carbonaran som Johan gjorde igår får väl iallafall vänta tills imorgon.

Här bjuder jag på en illustration jag gjorde för nån vecka sen som aldrig blev
godkänd eller använd:

image187

Piggade upp mig själv lite.

Dumt att DinSko har startat webshop. Det kommer inte alls sluta bra för min plånbok. Eftersom jag kände mig lite hängig och hade svårt att få något gjort på jobbet tröstade jag mig med att beställa två par skor. Två av de tio önskade införskaffade alltså. Det tog någon timme. Suck på mig, men snart kommer dessa skönheterna att landa hemma hos mig.

image185image181

Får jag åka hem snart?

Sitter och tittar på klockan och vill att den ska bli så mycket så att jag får åka hem men det är ju två timmar kvar. Anledningen är inte alls att det inte är kul på jobbet för jag har en del att göra, däremot känner jag att förkylningen har nått någon slags topp nu. Ögonen rinner, näsan rinner och jag svettas och fryser om vartannat. Har inte tid att bli sjuk så jag ska försöka smita något tidigare och åka hem och köra en powercure. Usch usch.
Det är säkert snöns fel!

Youtubetips 2


Ruskigt bra engelska, till och med bättre än kungen.

Utöka skogarderoben?

Ajdå, vårens skomode kommer utöka min skogarderob med farligt många skor. Grymt snygga, söta skor. Ge mej! Om jag skulle köpa alla de här skulle det nog gå på runt 3500, inte så farligt ändå. Våren blir farlig, som sagt.


Tisdag.

Ny dag på jobbet och det är kul. Känns härligt att jobba med det jag så länge velat. Nu har jag dessutom fått rollen som byråns illustratör och det betyder såklart att jag kan sitta och tänka idéer och rita hela dagarna. Jävligt sweet.

I helgen kommer Malin till mig, det ska bli kul tycker jag!

Jag vill ha en grön balkong.

Till våren och sommaren vill jag att vår balkong ska vara fin med nya möbler och hemmasådda blommor och kryddor. Borde jag isåfall börja så redan nu? Jag har aldrig sått nånting förut men nu ska jag lyckas! Fina blommor och bra kryddor. Och de ska såklart sås i fina krukor och amplar. Detta året ska inte vår stackars balkong behöva se övergiven och betongtråkig ut.

Nya gardiner.

Gick till Indiska på lunchen för att köpa massor av påskpynt och kom tillbaka med nya gardiner istället. Det känns helt okej faktiskt. Påskpyntet får jag väl köpa en annan gång, måste ju iallafall ha lite att hänga i påskriset.

Så här ser gardinerna nästan ut. Dock är de bruna/guldiga och inte röda/rosa.

image174

Att köpa sina vänner.

Alla med Facebook vet väl att det finns en jobbig applikation där man kan köpa, sälja eller skänka bort sina vänner. Efter x antal inbjudningar accepterade jag. Mest för att slippa få de där inbjudningarna. Nu är det en snubbe i Newcastle som äger mig. Han köpte mig för typ 100 dollar tror jag. Vad ska han med mig till undrar jag? Och varför vill man äga någon på andra sidan jordklotet? Dumma applikation. Jag ska inte köpa alla mina vänner och se till att inte sälja dom till någon dum som inte ens känner dom. Så det så!

Bakfunderingar.

Efter gårdagens fina bakverk har jag blivit peppad att fortsätta baka fina muffins (som kanske till slut kan likna cupcakes). På kakburken.se har jag hittat lite tillbehör som inte är alltför dyra som jag planerar att beställa i början av nästa vecka och sen ska jag lära mig att baka underbara cupcakes och bjuda på fika hemma i lägenheten till alla som vill bli tjockisar. Fina kakor är ju trots allt roligare att både baka och äta. Mums.

image173

Lite bak en söndag.

För ett tag sen fick jag fina bakformar av Johan som jag lovade att baka fina kakor i. Idag kände jag att det var dags och efter lite köksstök fick jag fram något som skulle likna fina citron-cupcakes men mer blev någon form av lite lyxigare citronmuffins. Det blev för många och Katta var här och åt upp en och sen plingade vi på hos vårt gamla grannpar och skänkte bort två stycken. Dagens goda gärning tror jag.

image172

Viva la Nyköping.

Hemma i Nyköping igen. Äntligen. Den här lägenheten är så underbar, om jag kunde skulle jag ge den en riktig bamsekram. Ikväll tittar jag på Melodifestivalen och dricker piña colada ensam här hemma och tänker gå och lägga mig tidigt. Amy Diamond hade ruskigt snygg outfit. Guld och svart, my favourites! Jag tyckte att alla bidragen var dåliga men något måste vinna och man ska ju helst ha en åsikt så då säger jag Rongedal eftersom de påminde lite om Frankrikes bidrag förra året som jag tyckte så bra om.

Rea-fynd.

DSC00066.JPG
Jag har fyndat stora billiga skor till johan på rea. Där hade jag tur!

Egypten - Del 1 - Snorkling

Under veckan i Egypten gjorde vi massor av roliga, häftiga och minnesrika utflykter och aktiviteter och den första vi gjorde var att åka ut en heldag på Röda Havet och snorkla vid två olika rev. Det var den utflykten som jag tyckte var häftigast och roligast.

Vi åkte ut med en stor båt och vädret var perfekt. Guiden som var med oss hade jobbat där sedan i september -07 och aldrig haft så klart vatten som den dagen vi var ute. När båten var framme vid första revet kunde man redan från båten se långt ner i vattnet. Vi fick på oss cyklop, snorkel och simfötter och hoppade ner för att simma tillsammans med de färgglada fiskarna. Man låg på ytan och nästan flöt av sig själv på grund av allt salt som fanns i vattnet. Man simmade precis bredvid fiskarna och korallerna och kunde, om man ville och vågade, röra vid dom. Det kändes precis som att vara med i Hitta Nemo eller simma i ett riktigt fint akvarium. Under dagen såg vi också en sjöko och enligt de anställda på båten händet det ungefär en gång per säsong. Vi såg också delfiner från båten. Hela dagen var verkligen en helt fantastisk upplevelse!

I början var det lite svårt att beräkna hur lång snorkel man hade och andades in vatten ett par gånger innan man fick in den riktiga "tekniken". Sen var det bara att simma på. Tyvärr kan aldrig bilder eller ord beskriva det man upplevde och såg men jag skickar med ett gäng bilder ändå och sen får ni föreställa er att allting lyser i klara färger och att ni simmar mitt i bland det. Som att simma i ett akvarium eller vara med i Hitta Nemo, som sagt.


Jag är hemma nu.

Sitter hemma i kalla och regniga Sverige igen och är solbränd, förkyld och trött. Det har varit en underbar vecka med massa häftiga utflykter och varma sköna dagar vid poolen/stranden. Jag tänker skriva massa mer om resan sen och lägga upp bilder men nu ville jag mest bara säga Hej Sverige. Förresten vill jag hem till Johan igen och inte alls vara i Skåne.

Packat och klart.

Jag har packat min gula resväska nästan till bredden och känner mig väl förberedd för en vecka i Egypten. Om mindre än sex timmar far vi vår kos mot flygplatsen. Jag känner att jag är väl värd den här resan faktiskt.

För tillfället står det en kladdkaka i ugnen och väntar på att lillebror ska komma hem. Tänkte fira hans körkort lite. Samtidigt ligger min stackars hallonpojk hemma och är sjuk i Nyköping. Känns lite smådumt att lämna honom sjuk hemma och själv dra ner till värmen för att bara ha det gott. Men han får det säkert bra hemma också å andra sidan.

Grattis Robin.

Idag tog min lillebror körkort. Han är ju för duktig den lilla skiten. Jag tror jag ska köpa en tårta i stan sen så att vi kan fira lite. Förresten åker jag till Sturup klockan fyra i natt för att bege mig mot Egypten. Vilken bra dag va?!

Slut för idag, tack för idag.

Sitter och väntar in de sista minuterna av arbetsdagen innan min semester. Det är lite drygt och då har jag ändå haft en del att göra idag och har hunnit lek-illustrera lite också. Det bästa är att det är tillåtet eftersom vi håller på att sätta ihop en illustrations-manér-portfolio på byrån. Kan behövas eftersom det görs väldigt mycket illustrationer och kunden inte alltid vet från början vad den förväntar sig. Väljer de istället ett manér från början är det bara att köra efter det sen. Mycket bra.

Planer inför torsdag.

Runt klockan fyra på torsdag tänker jag ligga iklädd bikini vid poolen i Egypten och
dricka en sån här fin drink.

image150

West Coast Riot.

I år drar en ny punkfestival igång i Göteborg och även om jag inte lyssnar på punk alls tänker jag åka dit. I princip alla gamla godingar är bokade redan och jag kan bara inte missa det. Det kommer bli en så fin dag.

Den där klockan...

I förra inlägget länkade jag till en tävling där man kunde vinna klockor. Den där godbiten som jag vill ha har nu trängt sig in i min hjärna enormt. Den ropar köp, köp, köp! Helt enkelt är jag lite smått besatt av den just nu och vill mer än gärna låta den pryda min lilla handled. Jag ska dock lägga band på mig själv. Kanske jag vinner och annars kan jag ju alltid köpa en fin klocka i Egypten nu i helgen!

Jag ska tävla igen.

Shopaholicmamman har riktigt många bra tävlingar verkar det som. Jag vann aldrig några skor sist men nu kanske jag kan få vinna en klocka? Den här snygga svarta och guldiga klockan vill jag vinna för den skulle passa så äckligt bra till mina sneakers och min väska.

image149

Två dagar.

Sitter på jobbet och gör lite skisser inför en presentation idag. Är inte helt fokuserad känner jag och mina tankar vandrar mot Egypten, solen och poolen. Om två dagar sitter jag på planet på väg dit och om ungefär två dagar och tre timmar borde jag kunna ligga vid poolen och mysa i varm Afrika-sol. Mums.

Skumt...

I fredags hade jag 69 unika besökare på bloggen. Jag brukar ha runt 20. Vad orsakade denna kraftiga ökning?

Typiskt mig.

Lämnade Robin på tågstationen vid halv tolv idag och sedan dess har jag bara slösurfat nästan hela dagen. Har också packat min Egypten-resväska för på tisdag åker jag hem till Skåne och tidigt på torsdagmorgon lyfter planet från Sturup. Ska bli så skönt men jag gillar inte att packa. Är så rädd att jag ska sakna något när jag är iväg så det blir alltid alldeles för mycket packning. Vad är liksom grejen med åtta klänningar och två kjolar för en vecka? Typiskt mig.