Egypten - Del 1 - Snorkling

Under veckan i Egypten gjorde vi massor av roliga, häftiga och minnesrika utflykter och aktiviteter och den första vi gjorde var att åka ut en heldag på Röda Havet och snorkla vid två olika rev. Det var den utflykten som jag tyckte var häftigast och roligast.

Vi åkte ut med en stor båt och vädret var perfekt. Guiden som var med oss hade jobbat där sedan i september -07 och aldrig haft så klart vatten som den dagen vi var ute. När båten var framme vid första revet kunde man redan från båten se långt ner i vattnet. Vi fick på oss cyklop, snorkel och simfötter och hoppade ner för att simma tillsammans med de färgglada fiskarna. Man låg på ytan och nästan flöt av sig själv på grund av allt salt som fanns i vattnet. Man simmade precis bredvid fiskarna och korallerna och kunde, om man ville och vågade, röra vid dom. Det kändes precis som att vara med i Hitta Nemo eller simma i ett riktigt fint akvarium. Under dagen såg vi också en sjöko och enligt de anställda på båten händet det ungefär en gång per säsong. Vi såg också delfiner från båten. Hela dagen var verkligen en helt fantastisk upplevelse!

I början var det lite svårt att beräkna hur lång snorkel man hade och andades in vatten ett par gånger innan man fick in den riktiga "tekniken". Sen var det bara att simma på. Tyvärr kan aldrig bilder eller ord beskriva det man upplevde och såg men jag skickar med ett gäng bilder ändå och sen får ni föreställa er att allting lyser i klara färger och att ni simmar mitt i bland det. Som att simma i ett akvarium eller vara med i Hitta Nemo, som sagt.


Kommentarer
Postat av: cajjan

jo, det var helt överjävligt och han var inte direkt försiktig, men vill man vara fin.. och ja, klart jag är klen, helt galet.. ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback