Processen i en illustration.

När jag illustrerar gör jag det i tre steg (ibland fyra):
  1. Letar referensbilder för att se hur kroppens proportioner och skuggningar ser ut i de vinklarna jag vill använda.
  2. Ritar konturerna till hela motivet för att få en snabb helhetsbild. Kommer det funka?
  3. Färglägger och skuggar så att det blir som jag vill.
  4. Lägger till bakgrunder, detaljer eller annat om det ska vara med.
Tillexempel kan en process se ut så här:(Referensbilderna är inte med av den enkla anledningen att jag inte har någon rätt att lägga upp dem.)

Var är solen?

Skulle det inte vara 20 grader varmt och solsken hela dagen idag? Typiskt Valborg att det ska vara sådär halvkass väder. Ska tydligen bli regn ikväll också. Det gör mig lite bitter.

Träffa chefen för första gången.

Nu har jag jobbat i typ tre månader på byrån. Halva min provanställning har gått. På måndag ska jag träffa chefen för första gången. Jag har pratat med henne i telefon en gång och får mail av henne då och då. Hon bor i Dubai sedan ett år tillbaka. Fem dagar har hon kvar där innan hon kommer tillbaka till Sverige och byrån för att jobba mer.

Skumt tycker jag. Och lite läskigt.

Helgen.

Jag sitter på jobbet, har formatanpassat en banner. Det tog ungefär en kvart, knappt det skulle jag tro. Nu vill jag inte göra mer idag. Egentligen har jag en massa illustrationsjobb jag skulle kunna göra men jag orkar inte. Jag har inte gjort annat än att illustrera de senaste veckorna. Och jag som egentligen inte ens är anställd för att göra det. Ett bra skäl att be om löneförhöjning kanske?

Ikväll åker vi till Uppsala för att fira Valborg tillsammans med Johans kompisar. Nån timme i en park och sen hem till Bea och Glenn, tror jag. Mest av allt längtar jag efter öl tillsammans med riktigt glada människor. Lite efter att vakna upp i ett bakfyllerum och äta en pizza eller nåt annat fett till frukost.

På söndag åker Johan till Istanbul med jobbet och det är så orättvist att jag kräker på honom. Jag vill också till Istanbul och åka båt, handla och dricka Efes. Med lite tur får jag en klocka när han kommer hem för det har jag önskat mig. En billig kopia av nån märkesklocka. Den ska vara silvrig och alldeles lagom stor.

Det blir ingen frukost idag.

Inser att jag nog behöver jobba ordentligt istället för att springa och äta frukost på trevliga ställen som Grand. Ledsen Carin, jag önskar dig all lycka med din lilla bebis ändå. Vi syns någon annan gång.

Påven - 29 april

image263

Ett godissuget litet husdjur. Så söt så.

Det där med förhandsbokningar. (Update)

För några dagar sedan berömde jag cdon.com för deras leveranser och service vid förhandbokningar då jag alltid fått mina varor dagen innan egentligt releasedatum. De fick idel rosor. Nu vill jag dock berätta att det inte alltid är bra attt förhandsboka därifrån. Johan har väntat på GTA IV hur länge som helst och fick en förhandsbokning från cdon i födelsedagspresent. Han fyller alltså år i januari. Sedan dess har han gått och smålängtat efter spelet och igår var vi så gott som säkra på att det skulle ligga på dörrmattan när vi kom hem. Men icke. Nåväl, det släpps ju idag. Men när han bestämde sig för att sluta vid lunch för att åka hem till sitt spel och fann dörrmattan tom igen, vad har då hänt?

Nej, cdon, det är dåligt. Eller är det posten vi ska skylla på? Stackars killen.

Peace on earth

image262

Bilden är tagen utanför Vita Huset, det ni ser är ett berg av gamla underkläder av märket Björn Borg. Jag har ännu en gång åsikter om kampanjer jag läst om på
Resumé och Dagens Media. Den här gången är det en kampanj av svenska webbyrån Farfar för Björn Borg. Man han under ett halvårs tid kunnat skicka in gamla underkläder och röstat om vilken krigförare som skulle få ta emot dem. Kampanjen har legat på bjornborg.com. Nästan heälften av rösterna föll på George Bush och nu har han alltså fått sin "present". Kampanjen ska nu fortsätta på bjornborg.com och en annan kirgförare kommer så småningom få ta emot ett underklädesberg.

Jag tycker bara det är hysteriskt roligt. Använda underkläder som en protest mot krig? Det får visst uppmärksamhet, men jag tror att fred uppnås genom vänliga handlingar, inte genom att attackera med ett berg gamla underkläder. Men vem vet?

Vår, vår, vår.

Det är tortyr att jobba en dag som den här. Man vill ju bara slänga av sig skorna och ligga på en filt på en gräsplätt i en park med massor av folk. Knäcka en folköl, sätta på bandaren, tända en vattenpipa och ligga med huvudet i knät på den vackraste man vet. Då tycker jag att man lever.

109464-32

Anade nästan det.

Kommenterade ett av Nevnariens inlägg idag och sedan blev det lite snack fram och tillbaka. "Det här kommer nog höja mina sidvisningar" tänkte jag lite lätt. Oj, om det gjorde. Jag har haft närmre 100 unika besökare idag. Haha, så sjukt. På något vis förstår jag alla de hemska spammarna som kommenterar och ber en titta deras blogg. Funkar tydligen att bara synas i kommentarsfälten hos de stora bloggarna. Sen kan jag ju alltid inbilla mig att det berodde på att jag hade något intressant att berätta också.

Grand bloggar!

Titta! Mina vänner på Grand har börjat blogga. Det var väl ändå på tiden. Nu kan jag följa dom från andra sidan Kungsbron. Ännu en blogg att lägga till länksamlingen. Hoppas bara dom tar sig i kragen och uppdaterar ofta också. Och man fick en publik inbjudan till gravidfrukost på onsdag med Carin. Jag ska iallafall fara min kos dit då. Frukost är ju gott. Och så.

Nanhi Kali-kampanjen

image260

Hittade den här reklamen på Resumé idag. Det är bara att buga och lyfta på hatten. Innovativt och lätt. En webbapplikation som länkar till relaterade sidor, som bloggar, wikipedia och donationssidor. Riktigt smart och nytt tycker jag. Bakom kampanjen står den nya byrån Albert Ken. Det är deras första kampanj. En bra start säger jag.
Så här säger Resumé.

Kort vecka!

Idag är det en helt vanlig måndag. På onsdag är det inte helt vanlig onsdag, då är det Valborg. Egentligen skulle jag slutat vid lunch men vår chef tyckte vi skulle få ledigt på fredag istället för halva onsdagen så jag jobbar hel dag.

Sen har jag istället betald ledighet hela fredagen. Sweet tycker jag men problemet blir ju på onsdag eftersom jag och Johan tänkt åka till Uppsala för att fira Valborg och Johan slutar vid lunch. Antingen måste han vänta på mig massa timmar i Stockholm eller måste jag åka ensam till Uppsala och det tycker jag är obehagligt med alla fulla människor och en helt okänd stad. Men det är väl ett problem som kan liknas vid piss i Nilen egentligen.

Tiden bara försvinner.

När man gör saker som man tycker är sådär ruskigt roliga tycks tiden bara försvinna. Man kan ägna otaliga timmar åt att göra saker och sedan kommer man på att man är hungrig. Eller nåt i den stilen. Kvällens timmar tycks vara sådana. Visserligen ett tecken på att kvällen varit bra och givande men ändå lite trist att gå och lägga sig och inse att det är ny arbetsvecka imorgon.

Det är rent och fint nu.

Har städat hela lägenheten idag, och tvättat alla kläder. Nu är det så mysigt rent och fint att jag faktiskt måste göra mig ett glas jordgubbssaft med is. Bara för att.

Nu ska jag spela lite Sims, Johan tog över tv-spelandet och det var så länge sen jag spelade sims. Läste om trean som ska släppas någon gång nästa år i Johans tv-spels-tidning och blev ruskigt sugen på att spela. Har flyttat ut datorn och hårddisken i vardagsrummet så att jag kan vara nära den vackraste killen också. Mys.

En typisk söndag.

Nyduschad och frukosthungrig. Dagen bjuder på typiska söndagssysslor. Tvätta, städa och veckohandla. Sådär kul men det blir bra när det väl är gjort. Ska försöka hinna med att hänga lite på balkongen och mysa och spela lite tv-spel också idag. Något kul måste man ju göra trots att det är söndag. Måste passa på att använda teven idag också för imorgon får väl Johan GTA IV och sen kan jag glömma att få göra nåt annat än och titta på när han spelar. Men det känns faktiskt helt okej.

Hallonprinsen.

image257

Årets debuter - 26 april

image259

En skön vårdag.

Idag åkte vi tidigt med tåget till Stockholm och det kändes nästan som att vi var på väg till jobbet. Det var vi såklart inte, dock var vi ute efter lite shopping, med betoning på lite. Vi hittade de två fynden vi ville ha och resten av tiden njöt vi mest av solen. Det blev promenader till söder och sedan på söder. Det blev också årets första mjukglass i Kungsan och årets första uteserveringsöl. Det var riktigt fint. En kall Heineken vid ett träbord ute i solen.

image258

Lönefredag.

För en gångs skull tänker jag inte fira lönen med något. Istället tänker jag åka hem, betala räkningar, lägga undan pengar till mat och göra upp en shoppingbudget. Fint sätt att spendera en fredagkväll tycker jag. Om inte annat kanske jag tycker det om tre veckor när det finns lite pengar kvar på kontot.

Imorgon ska jag däremot fira med att köpa Peace&Love-biljetter till både Johan och mig. Vi ska dansa hela den helgen. Jippie!

Spökslott.

Jag ritade ett fint spökslott som kunden inte tyckte om. Då kan jag stolt lägga det här istället.

image256

Gårdagskvällen.

Först var det afterwork på jobbet och Johnér var här och presenterade sin nya webb och bjöd på snittar och öl. Sen åkte jag hem och firade Johans framgångar med champagne. Blev härligt smålullig och provade Wii Fit. Faktiskt ett kanonspel! Igår körde jag mycket på konditionsspel och magträning. Kändes att det tog i magmusklerna minsann. Johan körde massa styrketräning och var helt mör i benen efter en halvtimmes träning. Ett extra plus för att man fick sätta upp ett tvåveckors-mål som man ska kämpa för att nå. Och såklart, för att man med sin graf kan se tydligt hur träningen går.

Gårdagens Dagens bild kommer upp ikväll när jag kommer hem, tillsammans med dagens. Jag var för upptagen med att dricka champagne och träna igår för att sitta framför datorn.

Ett snabbt grattis

Tittar in lite snabbt för att säga grattis till Johan som är så duktig. Grattis grattis grattis. Ikväll blir det champagne ur vinglas. Sweet!

Illustrera sagoslott.

Jag sitter med en stor illustration till en ganska liten kund. Just nu gör jag ett sagoslott. Jag blir riktigt glad av det, tänk om man kunde få bo i en saga?

Det där med förhandsbokningar.

Det bästa med att förhandsboka saker på cdon.com är att man får dom dagen innan det egentliga releasedatumet. Det betyder att jag kan hämta mitt Wii Fit ikväll efter jobbet. Så häftigt. Då blir det en träningstur ikväll tror jag. Jag är så nöjd. Välinvesterade pengar.

image255

Vårskor på - 23 april

109464-256

Jag rymde.

Jag vågade trotsa allt jobb som låg på mitt skrivbord och småsprang till tåget en kvart innan det skulle gå. Hann med och nu är jag hemma och ska äta soppa som mitt hallon fixat ihop. Jag har iallafall lämnat kvar jobbet i Stockholm och ska ha en mysig, stressfri kväll. Hej så länge!

Var ska man börja?

Har sjukt mycket på jobbet just nu, känns som att jag inte kommer komma härifrån idag. Med lite tur kanske på fredag. Alla har kommit och skrikit i panik efter mig. "Detta måste göras och det måste vara klart nu!" Då får man lite lätt stresskänsla sådär. Med fem panikjobb som måste vara korrade och klara innan fredag satt jag mest och stirrade ut i luften. Var fan ska jag börja? Får tacka Johan som sa åt mig att skriva en lista och ta det lugnt. Nu är åtminstone ett av fem strukna och ett till to go. Jaha, men hejdå kvällen iallafall. Jag ska jobba.

Det där med logotyper.

Ibland undrar man hur företag tänker när det gör och väljer sina logotyper. Ibland kan det bli så fullständigt fel. Här är ett exempel från Storbritannien på en logotyp som har blivit bara fel. Läs mer här.

image253

Ser du inget konstigt? Tänk dig att du vänder logotypen 90 grader medsols.

Jag var på Grand.

Innan filmningen idag smet jag upp en sväng på Grand. Det var superkul att träffa dom igen och se vad de haft för sig sedan jag stack. Blev lite kramkalas och allmänt småsnack och det var trevligt. Verkligen en helt underbar arbetsplats. Fick se lite av deras senaste jobb som kommit ut och även någon liten sneakpreview.

Filmningen gick bra, tror jag, det återstår väl att se. Var väldigt laid-back iallafall och det var väl tur. Är ju inte direkt van att stå (läs sitta) framför kameran. Nu har vi käkat pizza och tagit kväll. Det är fortfarande ljust ute, helt sjukt. Klockan är ju åtta. Förresten blir det ingen dagens bild idag för jag har varit upptagen med att tro att en gammal polare dött, dock var det inte så fick jag reda på x antal timmar senare. Tur det.

Snart är det lunch.

Jag har varit hungrig sedan klockan tio så det blir ganska gott med lunch tror jag. Mums.

Förresten ska jag köpa festivalbiljetter i helgen. Peace & Love, my love, äntligen. Jag har längtat efter den festivalen i tre år. Den som väntar på något gott. Waow.

Först på plats.

Idag var jag först på kontoret för första gången. Grymt skönt att bara sätta sig in i jobbet med en gång utan att behöva prata med folk. Ja, sån är jag. Jag jobbar alltid bättre när det är lugnt och skönt omkring mig. Eller när det är tidspress. Undrar om det beror på dålig moral?

Idag ska jag hur som helst sluta tidigt, vilket var anledningen till att jag var här så tidigt. Någon gång mellan tre-halv fyra har jag tänkt gå. Det blir skönt med tidigt eftermiddag. Tänkte försöka hinna med att säga hej till mina vänner på Grand. Jag saknar minsann dom. Om ett par år kommer jag säkerligen se tillbaka på mina praktikveckor där och tänka att det var dom som formade yrkesmänniskan Sofie.

Internationell blogg?

Idag fick jag reda på att en kille från Italien "läser" min blogg. Han förstår såklart inte vad som står men han kikar in regelbundet och tittar på bilderna. Det är lite coolt tycker jag. Liksom, en italienare.

Kanske man skulle börja skriva på engelska nu, så alla mina läsare förstår? Eller inte...

Paris tunnelbana - 21 april

image250
Så här kan det se ut vid Paris tunnelbanor. Den lilla biljetten är med också. Lycka.

Jag kommer hem igen.

Har nyss bokat biljetter hem till Kristianstad i sommar. Det blir en vecka i juli hemma med familj och vänner. Resterande tre veckor ska spenderas i Nyköping, Borlänge och kanske, om plånboken och killen vill som mina drömmar, i en Europeisk storstad.

Vänta mig hemma mellan den 12-19 juli. Då ska vi dricka öl på mysiga uteställen och andas skånsk sommarluft. Det blir fint det.


image249
Kanske en öl och en Tommy på Zeke's uteservering i varm juliluft?

Jag tycker Cajsa ska vara med i tv.

Hanna Fridén's program ska snart handla om hat. Hon söker folk som är arga och förbannade på Dagens Outfit och modebloggare. Jag håller på att smörja Cajsa till att söka sig till programmet. Jag tror hon är som klippt och skuren för det där. Hon som är så arg liksom. Japp, det skulle verkligen vara något för henne. Hjälp mig övertala henne då!

image248

Tunnelbanebiljett.

Mitt framför tangentbordet på mitt skrivbord här på jobbet ligger en liten mesig papperslapp som är snart fem månader gammal. Den är inte större än 5x3 cm. Jag blir alldeles glad och varm av att titta på den så jag kommer mig inte för att slänga den. Den får ligga där och göra mig glad istället.

Det är en använd tunnelbanebiljett från Paris och den påminner mig om den fina resan.

Gratis flygbiljetter.

image247

Om man tar sig till Norrmalmstorg väldigt tidigt imorgon (eller idag) kan man få resa gratis någonstans i Europa. Det är ett pr-trick av Norwegian. Ganska häftigt och jag antar att det kommer få stor genomslagskraft och folk kommer köa för att få resa gratis. Det skulle jag också göra om jag bara hade tid att åka nånstans, det har jag dock inte eftersom jag jobbar som en tok.

Bra pr-trick är det iallafall. Grattis Norwegian. Läs mer på
Dagens Media.

En dag på balkongen - 20 april

image246

Vårvärme!

Vaknade ganska tidigt idag och det var väl tur för ute strålar solen och det är varmt och skönt. Önskar nästan att det vore varmt i vattnet också för då skulle vi begett oss mot en solig strand vid en sjö och tagit årets första dopp. Det får nog vänta tror jag. Däremot ska jag nu parkera mig ute på den soliga balkongen med så lite kläder temperaturen tillåter, tillsammans med en bok och en drink och supa i mig lite sol.

Hjortstek - 19 april

image244

Halva dagen.

Jag har spatserat runt ute i det fina vårvädret hela förmiddagen, helt ensam och bara funderat. På allt och inget, på livet i allmänhet och allt som jag aldrig kan bli klok på. Det är så härligt med fint väder och idag har jag gått utan strumpor i mina tygskor och visat lite bara ben. Tänk att man äntligen kan gå så utan att frysa.

Fina jag - 18 april

image242

Så här fin var jag idag på årets första riktiga vårdag. Det var så mysigt.

Länklistan.

Just ja, jag uppdaterade min länklista på bloggen tidigare idag. Nu är de flesta bloggarna jag läser regelbundet respresenterade i den där listan. Det saknas fortfarande några, men mina hetaste tips ligger där. Enjoy.

Jag är tydligen inspirerande, cool och söt.

Jag har fått så mycket komplimanger idag på jobbet. Kollegerna liksom avlöste varandra med att berömma mig för än det ena än det andra. Bland annat har jag en av världens coolaste frisyrer och de sötaste klänningarna. Men bäst av allt är jag tydligen jävligt inspirerande. Det räcker visst att titta på mig så blir man glad och inspirerad av livsglädjen och värmen jag utstrålar. Man blir så otroligt glad av att höra sånt. Tack.

Fredagsöl.

Sitter på jobbet och illustrerar och dricker öl. Riktigt trevligt. Idag har varit en sån dag när allt har varit rätt, till skillnad från igår då allt gick bara fel. Alla på jobbet har varit på galet bra humör och byrån har lyckats nästla sig in bland lite nya roliga kunder. Riktigt bra, och jag har fått illustrera nästan hela dagen också.

Nu ska jag nog lämna datorn och spela lite Wii tillsammans med mina kollegor istället. Fint det.

Kvällsfika - 17 april

image241

Typiskt.

Hittade ingenting alls på H&M som kändes värt att köpa. Hittar ingenting värt att köpa i internetshopparna heller. Jag har shoppintorka trots att jag vill shoppa. Dåligt värre för mitt humör men bra för plånboken.

Not in a good mood.

Har haft en obeskrivlig huvudvärk de senaste dagarna och har halt skyllt det på den dåliga luften på kontoret. Idag har en tabell bråkat med mig hela förmiddagen och jag känner mig nära ett bryt. Förmodligen berodde alltså inte huvudvärken på dålig luft utan på dåligt humör. Nu ska jag äta lunch sen ska jag pigga upp mig själv med att shoppa för bonuschecken jag fått från H&M. Så det så.

Illustrera, illustrera, illustrera.

Sitter på jobbet, utanför är det något konstigt halvbra vårväder. I Nyköping var det väldigt fint vårväder så det känns lite trist. Här sitter jag i en vårkjol och så är det inte ens sol.

Har börjat med min illustrationsserie, det vill säga att jag bestämt mig för att använda det snabba "skissiga" manéret och börjat lite smått på den första bilden. Totalt ska det bli runt 20-30 bilder nånting. Skönt att kunna sitta i mina hörlurar, isolerad från resten av kontoret och bara illustrera bilder på pojkar och flickor i shorts och t-shirt.

Finaste idag.

När jag satt och öppnade posten idag smög en vacker lockig pojke fram bakom mig, lade armarna runt min midja och viskade "du är den finaste jag vet".
Då smälte jag litegrann för det var så fint.

Ensam i vår? - 16 april

image240

Fire.

Jag har illustrerat eld idag. Det var ganska svårt men blev ganska bra tycker jag.

image239

Jag ska bli filmstjärna.

Jag fick nyss ett samtal från en gammal klasskompis som ville att jag skulle vara med i en typ av reklamfilm för vår gamla skolan. På tisdag ska jag filmas i Hötorgsskraporna och sen blir jag filmstjärna. Jag ska vara lika bra som min favorit Audrey Tatou. Och lika snygg.

Snygg tandkräm

image238

Det här är precis vad svenska folket behöver. Snygg tandkräm, så jävla genomtänkt. Vademecum tänker ett steg längre och anlitar formgivaren Karin Mannerstål för att designa förpackningarna. Det hela är tänkt som en limited edition och varje färg kommer släppas i 15.000 exemplar. Jag ska leta och stånga mig blodig för att få tag på en i varje färg. Läs mer om det på
Resumés hemsida.

Resemat - 15 april

image237

Middag i Köpenhamn och frukost i Paris. Se så fin han är.

Det kliar i fingrarna.

Jag är verkligen totalt vårshoppingtokig, jag kan inte få nog av söta toppar, kjolar, skor och klänningar. Jag borde vara född Kamprad, det hade passat min ekonomiska vilja. Tänk vad mycket sött man kan klä sig i till våren, jag äger bara en bråkdel av allt jag skulle vilja trots de senaste veckornas shoppinghysteri. Dumma mig. Inte alls konsumtionsberoende, nej då. Jag är inte riktigt bekväm med att se på mig själv som en shoppingtok heller, jag skulle hellre vara en sån som nöjer mig med det lilla, men nejdå.

Banksy har gjort det igen.

Fick återigen en länk från en kollega, den här gången handlade det om Banksy. Den otroliga streetkonstnären som vi väl alla hört talas om? Jag kan inte för mitt liv förstå hur han lyckas med allting. Hur som helst, nu har han tagit sig in på ett strikt bevakat företag och byggt upp stora ställningar, målat vad han ville och tagit ner dom igen. Allt utan att märkas. Hela aktionen var en protest mot dagens "Big Brother-samhälle". Jag tycker han är helt otrolig.

image236

Dammig musik - 14 april

image234

Nya designen.

Äntligen är det uppe, min nya design. Ser du inte den kan du klicka uppdatera i webbläsaren så borde det se fint ut. Den här känns mycket mer mig och är dessutom bildvänligare, vilket borde passa den nya kategorin jag nu ska skapa, Dagens bild, för att få mig själv att fota/illustrera mer för att jag blir glad av det och för att dokumentera lite av vad dagen handlat om eller vad som bara is in my head. Ja, ni lär väl märka vad jag menar.

Och såklart, ser ni något tokigt med bloggen så hojta till är ni söta.

Publicerad.

Nu kom det några ex från tryckeriet med min coola illustration i. Jag trivs i manéret men det tog lång tid.

image232


Shopping åt Johan.

Den här underbara tröjan har jag tvingat Johan att beställa idag. Jag älskar den.

image231

Ny dag, ny vecka.

Har varit en riktigt lång och trevlig helg trots att vi inte gjort något särskilt. Nu är jag såklart tillbaka på jobbet och sitter och slöar. Har egentligen inte speciellt mycket för mig här mer än att fundera på en illustrationsserie. Får väl börja med den så småningom antar jag. Har iallafall haft tid att fixa till i kodmallarna så att min uppkommande nya design på bloggen har blivit användar- och bildvänlig. Ska bara trixa lite med nya headern hemma ikväll sen ska ni få se vad jag åstadkommit. Ska ge mig på ett förslag till Emma också, eftersom jag lovat henne att trixa lite med en ny design. Mariethe ska också få lite hjälp, nu har jag ju ångan uppe så att säga.

Fotopromenad.

image225
image226
image227
image228
image230

Inget nytt egentligen.

Har varit lågt med bloggandet idag av den enkla anledningen att jag suttit fast med stilmallar, kodmallar och photoshop. Efter en hård dag börjar det likna något. Hur som helst är det kul.

Nu har jag iallafall precis kommit tillbaka från en kvällspromenad med Johan. Jag hade kamera med makro-objektiv med mig på turen och nu ska jag redigera lite bilder.

Pans Labyrinth

Jag kan verkligen inte förstå hysterin. Vad är det som är bra med den där filmen egentligen? Jag har gett den en ny ärlig chans ikväll men jag klarar inte av att se hela, den fångar inte mig alls. Och det är så många som säger att den är alldeles magisk och vacker. Om det finns något så fint i filmen måste det vara så att jag missar det för jag tycker den är ganska dålig. Jag leker hellre i Photoshop ikväll.

image224

Egyptisk fluga.

image223

Lördag.

Jag bara älskar lördagar, känslan av att vakna och tänka att idag kan jag göra precis vad jag vill. Oslagbart. Vi åt frukost framför teven och begav oss sen på tv-bänksjakt. Vi hittade faktiskt en helt bra på Jysk. Till ett kanonpris dessutom. Den var vit, lagom hög och med plats för tv-spel, dvd-spelare och sladdgömmor. Helt kanon med andra ord. Det enda negativa var att den inte fanns inne i lager så vi får vänta på den i två veckor. Sen får vi den hemkörd och jag kan slappna av vid tanken på ett färdigt vardagsrum. Klarar inte av det där med stökiga, halvfärdiga rum. Det får mig stressad.

Nu har vi städat lite och ska ta det lugnt tills kvällen kommer. Då händer det säkert något kul men jag vet inte vad. Therese och Carro lockar med öl och det är ju gott.

Helt otroligt!

Fick en länk av arbetskamrat, klickade och upp kom det här:

image222

"Vilka otroliga modeller" var första tanken. Sen upptäckte jag att det inte ens är modeller. Det är ett foto på en verklig plats. Fototekniken kallas tilt-shift och man använder en speciell lins till det som heter just tilt-shift. Verkligen det nya must-havet. Dock finns det inte till min kameramodell. Lite surt.

Vårsol, äntligen!

Nu lyser solen utanför kontorsfönstret och nu tror jag att april har lurats färdigt. Nu kommer våren på riktigt. Jag sitter i min relativt nyinköpta vårkjol som är den perfekta festivalkjolen och småpillar med en logga. Ett sånt där pilligt detalj-jobb som passar mig som handen i handsken. Och gud vad kul det är.

Den perfekta tv-bänken.


image221

Nu när vi köpt ny TV så behöver vi också en ny TV-bänk så att det inte ska börja brinna eller så. Den här tycker jag är helt underbart snygg och den har ett bra pris, tyvärr är den inte vit och lite för låg för oss. Hur gör man då? Kan man måla den vit och sätta på egna ben eller vet någon var man kan få tag på en sån vit som är lite högre?

Den här kommer från Mio och kostar typ 2000 spänn.

Wii Fit

Snart kommer det, tidernas coolaste spel. Vaddå träna på gym? Man kan ju göra det hemma. Jag har iallafall gått på det och förhandsbokat redan. Lönehelgen kommer jag kunna hämta ut på gymmet. Oj vad bra det blir!


Torsdag redan.

Den här veckan har gått sjukt snabbt också, imorgon är det redan helg. Idag är det tråkigt lugnt på kontoret. Jag gör mest ingenting, letar i Illustrator efter nya funktioner och coola grejer. Det är lite tråkigt. Jag vill hem till min teve.

Snart blir det lunch med Cajsa, det blir trevligt och gott det.

Apropå förra inlägget.

Jag måste ha sovit gott i natt för när klockan ringde i morse hoppade jag ur sängen pigg som en lärka. Hur ofta händer det liksom? Håret såg perfekt ut direkt och jag slapp tvätta, fixa och dona. Vad har hänt med mig? Det här är ju helt sinnessjukt bra!

Det är något med den här dagen.

När vi åt frukost i morse sa Johan helt apropå ingenting "Det här kommer bli en så bra dag för dig". Jag fattade inte vad han menade men jag tänkte på det lite då och då, kanske var det placeboeffekt eller så är han bara förutspående. Trots en sjukt okreativ dag på jobbet med forskarrapporter så har dagen varit ett litet lyckopiller. Först kom den underbara klänningen och den passade perfekt. Sen var teven billig i butiken i Nyköping också så vi köpte den med en gång. Nu sitter vi och spelar Xbox på HDTv. Ganska coolt faktiskt och det gick sjukt snabbt där.

Jag tror jag kommer sova gott i natt. Mums.

Wow. En suddig tv!

DSC00067.JPG
Wow. En suddig tv!

Den här blir det kanske.

Här är teven som vi spanat in. En Samsung LE-40M87, har läst många bra recensioner av den och det verkar vara en högklassig teveapparat. Ska smita förbi Expert i Nyköping efter jobbet och kolla hur bilden ser ut. Förmodligen blir det en beställning på den medans priset är såhär bra. Kanon va?

image219

Johan, jag vill ha en ny tv!

Johan har dragit in mig på en bana att vi ska köpa en ny tv, nu. Jag gick på det som bara den och när han fixade efterforskningarna i huruvida vi ska välja LCD eller Plasma och vi sedan hittade ett bra pris i en internetkampanj på Expert är jag mer än lite sugen. Men då säger Johan att vi nog ska vänta ändå. Det är inte alls snällt tycker jag.

Nu kom klänningen!

Wow, den är tillochmed underbarare på riktigt än vad jag kunde tänka mig. Man fick ett svart sidenband till också. Den är alla gånger värd de många pengarna jag betalt för den.

image211

Jag hittade en fin blogg.

Var inne på en av mina favoritbloggar idag och klickade mig vidare bland kommentarerna och då hittade jag ett riktigt guldkorn. En supersöt tjej som har söt stil, sötaste bilderna och lyssnar på bra musik. Det var en fin blogg helt enkelt och jag kommer kika in då och då för att följa uppdateringarna. Dessutom inspirerades jag av alla de fina bilderna. Så vill jag att min blogg också ska kännas, typ.

http://julia.blogg.se

Brända bacon till frukost kanske betyder otur?

  

Mario Kart

Ett av tidernas bästa tv-spel måste vara Mario Kart. Helt sjukt vad man kan gå in i det spelet och verkligen kämpa för att vinna. På fredag släpps det till Wii och vi har föhandsbokat och kan hämta det på fredag och dessutom få en töntig ratt till. Jag vet vad jag ska göra i helgen.

image218

Det där med borrmaskiner.

De har borrat hos grannen hela dagen och trots att jag bara varit här halva dagen har jag utvecklat en skaplig huvudvärk. Det är ganska irriterande och kreativitetsdödande. Dessutom har jag glömt ipoden hemma så jag kan inte gömma mig i lurarna heller.

Tur att vi bestämt oss för att åka till Peace & Love, det gör att det är lite lättare att stå ut.

Peace & Love 2008

Är inne i boendeforskning för tillfället. Jag har lyckats lura Johan ett steg längre i förhandlingarna. Gud vad kul det skulle kunna bli.

Update: Jag ska till Peace&Love 2008! Oj, jävlar vad bra det kommer vara. Gratis boende och tillsammans med min allra bästa hallonkille. YES!

Snart ska jag till jobbet.

Jag är fortfarande hemma eftersom jag varit hos doktorn nu på morgonen. Ganska skumt att jag måste ta ledigt hela förmiddagen för att gå till doktorn. Något som också är skumt är att jag måste börja min arbetsdag med lunch eftersom tåget går kvart över tio (jag måste dra härifrån kvart i tio) och då är jag på kontoret vid halv tolv. Då är jag nog ganska hungirg.

Audrey Tautou

Bara för att hon är så snygg. Jag blir alldeles galen. Dessutom är hon en grym skådespelare.

image217

Nyinköpt.

För nån vecka sen beställde jag ett skoställ från Ellos och i fredags kunde jag äntligen hämta ut det på posten. Idag har vi efter lite om och men satt upp det på väggen och jag tycker att det blev kanon. Dessutom ser jag att jag absolut har plats för fler vår- och sommarskor i garderoben nu. Kanon ju!

image216

Kvällsmat.

Har precis ätit kvällsmat. Vi fixade till en riktigt god lasagne med basilika och en sallad av isbergsallad och gurka. Det var gott. Dessutom är det så bra med mat man lagar i ugn. Inte så mycket disk och inte alls jobbigt. Me like.

image215

Öl, vin och cocktails

Vi trotsade min monsterförkylning och gick hem till Carro igår ändå. Öl är ju alltid gott tänkte vi. När Therese och Carro bestämde sig för att dra vidare ut på krogen gick istället jag, Johan, Sven och Lina på "efterfest" här hemma. Efterfesten bestod självklart av cocktails och vattenpipa. Johan och Sven lyckades på något fint sätt bli härligt salongsberusade och satt som två myspojkar i soffan och freestylade om Gustaf Wasa och skrattade så de nästan grät. Det var fint att se och kvällen var riktigt trevlig.

image214

Kvällens planering.

Om bara några minuter är vår vitlöksfilé med örter klar. Den är lagad i lergryta och jag tror att den kommer vara riktigt smaskig! Senare ikväll vet jag inte alls vad som händer. Folk tycker tydligen att man ska hem till Carro och dricka vin men med min monsterförkylning är jag ytterst tveksam till om jag kommer orka. Dock hade det varit kul. Förmodligen sitter jag hemma och vilar framför tv-spelet med Johan men den som lever får se.

Jag fick ett rosa uppladdningsbart batteri till min rosa handkontroll idag. Girly, jag gillar det.

Tredje spelet.

Vi klarade nyss ut Army of Two. Det var ett bra spel om än lite kort. Tycker också att de kunde byggt på storyn lite. Det fanns en bra story i bakgrunden men man fick inte komma in i den tillräckligt mycket tycker jag. Och vad fan är grejen med TVÅ achievments efter ett helt spel. Besvikelse.

Det var det tredje spelet jag någonsin klarade ut. Alla har varit under 2008, ganska coolt. Nu ska vi bege oss till stan för att byta Army of Two mot Kane&Lynch. Det finns för lite co-op/split-screen spel till 360.

image203

Where the oceans meet my hand

En ny kärlek. Vilket underbart band, kan inte förstå varför jag aldrig lyssnat på dem förut. Mums, nya idoler.
(Varför har inte jag en kategori som heter musik?)


image213

Jag syndade.

Jag kunde inte låta bli. Klänningen spökade i mitt medvetande ett par timmar och sen var det kört. Nu har jag köpt mitt livs dyraste klänning och eventuellt finaste och sötaste. Om fyra till åtta dagar kommer den med bud från Storbritannien. Jag är lycklig.

image211

Sweet wishes.

asos.com - vilken underbar sida. Alla dessa godbitarna vill jag förgylla min garderob med. Men, jag har shoppingförbud på kläder och skor. Stackars mig. Men kanske någon kan skänka? Särskilt de två sista tack.Tjuvkik.

Här är en liten del av en stor illustration jag jobbat med länge på jobbet. I sin helhet är det nog en av de coolaste illustrationerna jag gjort. Håller tummarna för att kunden godkänner.

image204

Fredag.

Vissa dagar känner jag bara inte alls för att gå till jobbet. Jag tror att det är mer det faktum att jag har tolvtimmarsdagar än att jag faktiskt måste jobba. Det är faktiskt bara sådär kul att dra sju på morgonen och komma hem sju på kvällen vissa dagar. Det brukar gå bra men idag kände jag inte alls för det. Får försöka dra lite tidigare, det är ju trots allt helg.

Nu är det vår.

Jag vet att det är vår nu, inte så mycket på grund av att temperaturen håller sig över tio grader som att min årstidsförkylning slått på som bara den. Sitter hängig på jobbet med rinnande ögon och näsa och försöker koncentrera mig på mina uppgifter. Tur att jag var här tidigt idag och fick undan de stressigaste uppgifterna. Nu väntar jag mest på att klockan ska bli halv fem så jag kan ta tunnelbanan till Söder. Ska bli korthårig igen och förhoppningsvis hitta de underbara skorna i rätt storlek.

Kommer det gå vägen?

Åh, har precis lämnat in önskemål om vilka veckor jag vill ha semester i sommar. Tog semester Peace&Love veckan ifall det skulle gå vägen. Jag försöker locka Johan med en gratisbiljett för att få sällskap och jag känner mig positiv. Det skulle kunna gå vägen, bara för att han är så bra.

Lunch med hallonkille.

Har precis parkerat på kontoret igen efter en thailunch med Johan. Det var riktigt trevligt. Ibland när jag är med honom så liksom försvinner resten av världen i en dimma och han är det enda som syns riktigt klart. Jag tror att det är det som är kärlek.

Redan onsdag?

Hur gick det egentligen till när det blev onsdag i morse? Var tog måndagen vägen? Kan inte minnas att det ens varit måndag den här veckan. Mycket skumt måste jag säga. Idag är det lugnare på jobbet intalar jag mig själv fast det är det nog inte egentligen. Men stress mår man faktiskt inte bra av.

Igår fick jag en ny T-post-tröja som jag har på mig idag, den var fin. Vi spelade en del Army of TWO också och jag tyckte att det var ett bra spel. Ska spelas ikväll också, utan tvekan.

Tvp-spel och vårväder

Jag har galet mycket att göra på jobbet idag och får nästan lite dåligt samvete över att skriva blogg nu men jag har ju tre dagar att ta igen.

Det blev tydligen vår till slut, i söndags kunde jag gå med nya vårskor när vi var och handlade utan att frysa. Riktigt härligt.

Igår spelade jag och Johan ut Gears of War på lättaste svårighetsgraden (andra spelet någonsin jag klarar ut!), nu har vi avancerat oss uppåt till Hardcore, men ikväll blir det Army of Two som Johan hade varit och köpt idag. Skoj tycker jag.

image203

Peace&Love

Jag nästan måste åka till Peace&Love i år. Skamligt bra artister i mängder. Mums.

Äntligen!

Det funkar. Jag har verkligen saknat bloggen, det är ett kärt återseende.