go for it!

Nu är Gibson anmäld till sin första utställning, det blir i Kista den 9 januari på mopsutställning. Innan dess ska vi träna på att stå på bord och ringdansa. Heja oss!

Allt som händer

Det har hänt en del sen sist, för det första har jag insett att jag mår mycket bättre överlag, jag stressar inte upp mig på alls samma sätt som jag gjorde förut. Jag trivs som attans med att plugga även om det fortfarande är lite rörigt med hur allt funkar. I måndags hade vi första tentan och jag är hyfsat säker på att jag klarade den, sen blev det några tentaöl med en del klasskompisar. Finfint!

Idag fick jag veta att jag kommer göra min VFU på Gubbängsskolan och det känns bra, blir inte en allt för lång resväg varje morgon. Det är bara en och en halv vecka kvar tills det börjar nu, spännande och skrämmande på samma gång!

Utöver det så letar vi dagmatte till Gibson och har en annons på nätet som hittills har resulterat i 10 olika svar, varav 4-5 verkar vara vettiga personer. Imorgon kommer en av dem hit för att hälsa på och prata mer om praktiska detaljer, dock inte min "favorit" bland de som visat intresse så vi får se. Gibson behöver ju inte dagmatte alla dagar men de dagar då jag faktiskt har heldagar skulle det vara skönt att veta att han har det bra, det gäller ju trots allt två dagar i veckan eller så.

6 månader


Bäst i klassen


Igår var sista gången på valpkursen och vi tränade mycket med lina samt att gå i koppel. Jag vet att jag redan sagt det, men Gibson är fantastiskt duktig. Framförallt när han vet att det är en träningssituation. Vi fick höra under samtliga övningar igår att vi var "bäst i klassen" och man blir såklart stolt när han utan att ens tveka knatar förbi en tallrik full med godis och har 100% fokus på mig. Eller när man går sick-sack mellan alla de andra hundarna utan att ens behöva påkalla hans uppmärksamhet. Men tyvärr är det också väldigt frustrerande eftersom jag ju vet att Gibson har problem med sådana situationer när det är vardag. Han behöver verkligen träna på att gå i koppel med störningar men så fort han känner att det är träning så försvinner problemen, hur tusan ska man träna det då? Det enda tipset vi fick var att försöka få varje promenad att kännas som ett träningstillfälle och det blir väl vår utmaning framöver. Det kräver mycket av oss som ledare men med de förutsättningarna vår hund har vore det dumt att inte ta vara på dem. Också den främsta anledningen till att vi bokade in oss på fortsättningskursen i lydnad. Han kan och vill lyda så vi måste lära oss hur vi leder honom på bästa sätt. Nu får Gibson ledigt med extrema mängder koppelträning tills fortsättningskursen börjar den 17 oktober, och valpagilityn den 3 november. Vilken höst han får!

stolt matte!

Ibland kommer jag på mig själv med att le stolt inombords åt lille G. Han är så otroligt duktig och lättlärd. Jag ser till att varje dag gå någonstans där jag kan släppa honom lös så att han får springa ut lite energi och vi kan få nyttig träningstid. Idag var vi i Svandammsparken i nästan en timme och tränade inkallning, stanna, sitt kvar, ligg och sök. Det är så otroligt givande att se intensivt glödande lyckliga valpögon hos en hund som försöker göra allt för att göra rätt, och det ger resultat att träna! Jag är glad att vi gått valpkursen vi gjort även om Gibson har varit "lite för bra" för det mesta vi gått igenom, han är någon månad äldre än de flesta andra valparna och det märks att vi tränat mer hemma, men det har varit så givande att få tips och trix om hur man kan träna mer. För om det är något Gibson älskar så är det att få träna och lära sig nytt, vi kommer garanterat gå fler kurser ihop för att lära oss mer och stärka kontakten oss emellan.

Idag har vi också städat hemma och Gibson har hjälpt till på sitt eget vis...


skåneland

Woho, ledig dag på måndag + billiga sj-biljetter betyder en extra dag i Skåne. Hela jag jublar.

Alltså, A-kassa?

Sedan jag blev arbetslös i juni har jag fått ersättning för 7 dagar (ungefär 2000 kronor) . Det gick rätt smärtfritt när vi väl lyckades fylla i alla papper rätt, nu har jag enligt dem rapporterat att jag börjat arbeta den 16 augusti och de kommer inte betala ut några pengar förrän jag skickat in mitt anställningsavtal, vilket såklart inte finns eftersom jag inte arbetar. Så där, då ser vi framför oss tre månader till innan jag kan få mina sista pengar. Hurra!

Och just ja, CSN är ju inte mycket bättre, fyra veckor sen de fick min ansökan och de har inte ens tittat på den ännu. Min ekonomiska situation känns ju ljuvlig just nu. Tur att allt annat går bra just nu, annars hade det varit jobbigt. Och vilken tur att jag har de föräldrarna och den pojkvännen jag har, vilka stöttepelare!


Vi argmyser framför datorn.

Ibland önskar jag att livet vore lite mer såhär:

Bildlänk

Bildlänk

Bildlänk

Bildlänk

Bildlänk


Bildlänk


Min finaste.

Tänkte bara visa den finaste killen jag vet, han som jag inte kan fatta att jag klarade mig utan i arton år. Johan, min skatt.