Snart är det jul.

På jobbet får vi massor av inredningstidningar som man kan bläddra i på lunchen och sen ta hem. Nu är det jultema i alla nya tidningar och jag börjar längta helt galet mycket! Har fått så mycket julinspiration så det nästan pirrar i kroppen. Jag vill bara åka hem och baka pepparkakor och julgodis med en gång. Jag drömmer om att bjuda på glöggfika under kalla höstdagar och sitta inne och njuta av alla tända ljus och pepparkakslukten i hela lägenheten. Snart, snart.

Hej fredag.

De flesta jobbar säkert halvdag om de jobbar överhuvudtaget idag. Själv jobbar jag heldag för att vi har så mycket att göra just idag. Ändå sitter jag sysslolös just nu och bara väntar på att jobbet ska ramla in hos mig. Det känns väl inte helt bra kan man sammanfatta. Om jag bara hade kunnat göra mitt jobb nu på förmiddagen hade jag lätt kunnat åka hem vid lunch. Jag är inte bitter. Inte alls.

Heminredningsfas.

Jag brukar gå in i olika shoppingfaser. Och köpa lite för mycket av just det jag har fas för tills jag inser att jag har tillräckligt och så går jag in i en ny fas. Det har varit klänningar ett tag men nu har jag tillräckligt och har kommit in i en riktig heminredningsfas. Igår bokade vi ett nytt köksbord med tillhörande stolar av Johans föräldrar och idag beställde jag nya köksgardiner. Dessutom går jag och drömmer om det helnya sovrummet jag ska köpa för bonusen från jobbet. Om den kommer vill säga. Och om jag inte gått in i en ny fas tills dess förstås. 

Sen den dagen jag började tänka på att jag någon gång skulle flytta hemifrån har jag drömt om ett MALM-sovrum från Ikea. Nu har jag ju chansen, klart jag borde slå till. Ett helt nytt set med möbler skulle gå på ungefär 5000, och jag tror bonusen kommer ligga däromkring. Helt klart värt en extra tanke.

9 dagar kvar.



Galet vad jag längtar.

Two in one.

Jobbar med nästa mässa nu. Om en månad är den över och det kommer vara så galet skönt. Men det är kul med hektiska dagar på jobbet ändå tycker jag.

Gjorde den fina upptäckten att mina nya gråa stövletter går att vika upp till stövlar. Två par skor i ett, helt fantastiskt bra! Idag kör jag dom som stövlar till min nya blommiga Asos-klänning. På lunchen ska jag köpa mig en ny tröja tänkte jag.

Och en uggla.


Duckpond.



Jag ritade en anka. Puss.

Forskning pågår.



I det senaste numret av tidningen LÄRA har jag gjort den här illustrationen.

London baby!

Är hemma nu efter en snabb vända i London. Vi drack massor av öl på typiskt mysiga engelska pubar, åt middag i en dubbeldäckarbuss och stod under Big Ben och förundrades över att den var så stor som den var. 

London verkar vara en cool stad och om jag åker dit igen ska jag ha fler dagar på mig och mer koll på var jag vill strosa för att hitta skön shopping. Pubar finns det iallafall överallt och det är ju bra.







24 timmar.

Jag packar mitt handbagage. Om 24 timmar sitter jag på ett plan på väg mot London för att ha en fin födelsedagshelg. Helt galet bra.

All the kisses.

När jag kom hem igår hade jag fått en ny T-post. Den är en av mina favoriter tror jag. En kyss är det på den. Och den klär mig väldigt fint idag. Känner mig som en glad Sofie trots att jag huttrar. Och så kände jag mig som en dröm i den fina fina lila klänningen. Och imorgon åker vi till London. Ibland bara leker livet, fast jag är galet avundsjuk på Johan. Blä.

Finally!

Mina klänningar kom till jobbet idag. Äntligen, som jag längtat. Det blir en finklädd och nyklippt Sofie som besöker London i helgen.

So beautiful…

Jag har precis ätit kvällsmat på jobbet. Alla formgivare och chefen fick en sallad och så satt vi och snackade skit, nästan som om det var en afterwork fast det egentligen bara är helt vanlig övertid. Jag sliter med Powerpoint och ska svänga ihop en illustration innan jag åker hem. Ingen brådska, tåget går ändå inte förrän tjugo i nio.

Jag tänkte att jag kunde roa mig med min gamla uppiggarfavorit från Frankrike.


Gnällinlägg.

Jag har bokat en klipptid till imorgonkväll. Jag tog den sista tiden de hade, klockan fem. Det betyder att jag måste gå ganska tidigt från jobbet. Alldeles för tidigt om man ser till hur mycket jag har att göra känner jag. Jag gör ingenting annat än att jobba och sova nu. Det ska bli så skönt att bara åka iväg i helgen. Få tid att tänka på annat än jobb och bara slappna av lite. Eventuellt måste jag avboka klippningen imorgon, eller så får jag sitta här länge idag och komma tidigt imorgon. Och jag måste klippa mig.

Ville bara gnälla lite.

London baby!

Jag har varit i Skåne över helgen och haft det bra. Firat min kommande födelsedag och fått en hel hög med bra födelsedagspresenter. När jag kom hem kramade jag om Johan så hårt jag bara kunde och förklarade hur fin han faktiskt är. Sen bokade vi hotell i London. Nu är det lite mer verkligt faktiskt. Vi ska åka till London på fredag, det kommer bli så fint. Nu ska jag äta godis. Mums.

Asos is the best

Jag bara älskar att shoppa på asos.com. Inte nog med att de har så sjukt snygga klänningar, de har riktigt bra leveranstider också. Mina klänningar som jag beställde i onsdags skickades idag. Tack tack, jag kommer vara snygg i London.

Jag är bara så duktig ibland.

Jobbade hårt en hel dag (utan övertid) och kom hem och svängde ihop en smarrig grönsakssoppa och sen städade jag badrummet och damssög resten av lägenheten. Nu väntar jag på att tvättmaskin nummer 2 för kvällen ska bli klar för upphängning. Jag är så duktig ibland, vilken tur Johan har kan jag tänka då. Att han har mig alltså.

Nu tänker jag diska och sen ska jag packa en väska till Skåne innan jag slår mig ner i soffan med en minipåse chips och har kväll en timme eller så innan det är läggdags. Förresten var jag helt säker på att det var onsdag idag. Fick en chock när jag tittade på klockan på jobbet och den sa att det var torsdag. Var blev egentligen onsdagen av?

It might be a really long day.

Det lutar åt övertid på jobbet. Igen. Jag orkar inte, speciellt inte när inte Johan är hemma heller. Det är faktiskt jobbigt att laga mat och diska själv när man är van att dela med nån annan. Kanske jag bara struntar i att göra klart det som måste göras och bara drar. Det skulle vara nåt det. Jag jobbar så väldigt bra nu ändå. Jag har snart nästan gjort en hel mässa själv. Inte illa va? Jag ska belöna mig själv med öl när det är klart. Igår delbelönade jag mig själv med klänningar för mycket pengar från Asos. Jag är värd det.

Och jag tänker våga vägra övertid och dra efter fem. Så det så.

Man borde få vara ledig när det regnar.

Jag cyklade till tåget i ösregn i morse och jag hittade inte mina regnbyxor. Alltså är mina jeans dyngsura, jag tror ärligt talat inte att de kommer torka idag. Jag kommer få gå med blöta byxor hela dagen. Och man ska ju inte ens prata om den härliga möss/huv-frisyren jag har. Det är iallafall väldigt platt och fult. Och mina skor läckte in så strumporna är blöta också. Men annars är det rätt bra. Jag har massor att göra på jobbet.

Imorgon åker jag till Skåne.

Johan tål inte att jag är snyggare än honom.

Johan tyckte jag blev fin i mina glasögon. Och blev lite avundjsuk. Inte riktigt okej att jag både ser bättre och blir snygg i dom tänkte han och gjorde en synundersökning på lunchen. För han ser dåligt. Och lånar mina brillor ibland när han vill se lite bättre. Nu ska vi bli ett glasögonormspar. Ikväll efter jobbet provar vi ut bågar till my man. Så han kan bli lika snygg som jag helt enkelt.

Sofie ser bra nu.



Så här fin är jag i mina två nya par glasögon. Gissa vilket par jag trivs bäst i om ni kan.

Jag är nöjd.

Går runt här hemma nu med ett par av de nya glasögonen och ser så ruskigt bra. Min syn hade visst försämrats en hel del sen sist jag gjorde en synundersökning och jag såg lite dåligt i mina gamla glasögon. Nu är allt glasklart. Tillexempel ser jag att Påven har päls bara jag står i dörren till vardagsrummet. Innan har det liksom varit som en brun massa.

De känns bra och jag tycker inte ens att det känns konstigt att gå förbi en spegel. Känns helt naturligt att se mig själv i brillor, faktiskt. Dock tror jag att de här bågarna böjdes till lite för lite. Får gå till random optiker och fixa till det. Det andra paret sitter som en smäck däremot. Fint och ögonen tackar för det. Johan ska få fota sin snygging så fort han kommer hem så ska jag bjuda på det. Måste på tal om det hitta kamerastativet igen.

Christian the lion.



Så länge gråter jag till den här. Som alla förmodligen sett redan. Jag vill också ha ett lejon.

Måndagsmemoarer.

Jag har fler uppgifter än någonsin på jobbet. Jag ser hur min lista växer sig längre och längre och ändå finns det för tillfället ingenting att göra. Jag surfar lite och bävar för den dagen då allt hamnar på mitt bord. Var här tidigt i morse och fick undan en del uppgifter och nu är det tomt på att-göra-listan även om jag vet att det kommer massor i slutet av veckan.

Mina glasögon hade iallafall kommit så jag tänker åka tidiga tåget hem och hämta dom och bli en glasögonorm framöver. Kommer bli så skönt att slippa bråka med linserna varje dag ska ni veta. Och fin kommer jag bli också.

Thank god it's friday!

Det äldre gardet på byrån är ruskigt slitna idag efter en utekväll med byrån och kunden igår. Närvaron är låg på kontoret och snart tar vi en sympati-pizza. I eftermiddag är vi nog inte många som tar en öl misstänker jag. Ordningen är återställd.

Imorgon kommer kusin-Pernilla. Eller, hon kommer väl idag men jag ska träffa henne imorgon för en Stockholms-dag. Med lite tur blir det shopping, fint väder och caffe latte under en filt på nån uteservering.

Fancy arty party.

Sitter med drösvis av jobb på kontoret och sliter och det är väldigt kul minsann. Det här är det jag vill göra om dagarna, massor av grafisk form och illustration!

Klockan fyra ska vi ha party med vår största kund. Vi ska iväg på lite hemlig aktivitet och sen ska vi äta gott nånstans. Har egentligen inte tid men det blir nog bra. Jag sover på Cajsas soffa i natt och kommer tidigt till jobbet imorgon. Bra sak!

Oh, hello övertid.

Är på jobbet efter två dagars sjukdom och mitt skrivbord är översållat med uppgifter som skulle varit klara igår och som måste bli klara idag. Jag ser i horisonten hur jag sitter här tills det blir mörkt. Känns okej ändå, faktiskt.

Te och lite frukt så överlever jag garanterat den här dagen. Sen ska jag hem och träna Wii Fit, nu ska fettet bli till muskler igen. Och så har jag förstås en del rekord att slå sedan
Emma och Andreas lånade det ett tag.

En liten bit lycka.



Efter en stadstur i Nyköping kan man numera ha med sig en sån här hem. Helt fantastiskt.

Monday morning.

Jag vet inte riktigt varför jag är vaken. Jag är hemma idag. Ledig för att vila ifrån den där typiska höstförkylningen. Plus att jag haft galet ont i magen hela helgen och jag bara vägrar bli magsjuk! Jag tänker dricka te hela dagen och vara frisk som en nötkärna imorgon.

Det blev så tydligt höst.

Nu är det mer än två år sen jag flyttade till de Sörmländska vidderna. Idag har vi det mest utmärkande höstvädret jag varit med om här uppe. Det blåser så mycket att det klassas som storm och regnet slår i hastig takt mot rutorna. Löven på träden är gula, orange och röda och himlen galet grå. Och vi som måste storhandla via cykel idag. Känns sådär va.

GIBSON! Kissa inte i blommorna!



Åh, när vi någon gång har flyttat till Stockholm har Johan sagt att han ska följa med mig till en uppfödare och borra ner nosen i pälsen på en mops för att se om han kanske tål dom. Ibland är de tydligen bra allergihundar. Om han inte reagerar kommer det kanske flytta hem en Gibson till oss så småningom. Johan har trissat upp mig via msn idag om hur mysigt det skulle vara när Gibson ligger vid mina fötter när jag spelar Viva Piñata och grymtar lite åt hundarna på teven eller hur han lägger huvudet på sned och gnäller lite när han vill sova vid våra fötter i sängen. Och på dagarna skulle han få ligga på en filt under mitt skrivbord på jobbet och vifta på sin lilla svans så fort jag reser mig från stolen för att han tror att det är lunch och vi ska ut och gå.

Och så har jag tänkt att de gångerna vi ska åka iväg över en natt kan Cajsa vara hundvakt åt Gibson och få öl som tack. Om inte Gibson kan följa med oss förstås.

Garlic and Shots

Jag ska packa en liten väska med lite fina festkläder ikväll för imorgon ska inte jag åka hem från jobbet. Jag tänker stanna kvar i Stockholm och klä mig i något fint och dricka öl med Cajsa och Amanda och det kommer bli en sån höjdarkväll. Och den kommer säkerligen att få mig att längta mer efter en lägenhet i Stockholm för de båda är finfina.

2 oktober.

Igår fick Johan blommor av mig. Bara sådär. Blir så himla glad av att ge bort grejer faktiskt. Sen skärm-strejkade jag på kvällen och satt och målade en beastman i vardagsrummet och fick galet ont i ryggen men det var ändå en trevlig kväll.

Idag tänker jag åka till Västermalmsgallerian på lunchen och förhoppningsvis bränna lite pengar. Jag behöver nya strumpbyxor, ett par orange tack. Och sen är jag på jakt efter en sjukt snygg stickad poloklänning som verkar vara slut överallt. H&M i Västermalmsgallerian brukar faktiskt ha kvar när det är slut överallt annars. Bra där.

Hämtade nys stövlar på Ica igår också. Himla fina tider var det igår. Och nu har jag dom på mig och känner mig väldigt stilig. Röda och fina och jag köpte dom för halva priset. Känner mig fortfarande sådär glad och utan reflektioner för övrigt.