Nyårsafton.

Nu har jag min fina nyårsdress på mig och känner mig sådär galet fin. Synd att jag inte får visa upp mig för den enda kille jag egentligen vill visa upp mig för. Men så är det, kärlek på avstånd som det så fint heter.

Jag ska mest vänta in den kommande timmen innan Cajsa och Erik kommer och hämtar mig för färd mot stan, sen blir det vin och skumpa för hela slanten. Inte ens ute ska jag beställa öl. Det får bli glas med vitt vin eller drinkar, trots att jag inte har råd. Är det nyår så är det! Det ska bli riktigt kul ikväll och mitt nyårslöfte (jag hatar dom egentligen så jag tar ett enkelt) blir att hålla ihop med Johan. Den enda människa som kunnat få mig att känna mig så vacker och lycklig. Fantastiskt.

Jag kan inte sova. Ligger i sängen sen en timme tillbaka och försöke

Jag kan inte sova. Ligger i sängen sen en timme tillbaka och försöker sova men det går inte alls bra. Tänker bara på hur mycket jag saknar johan och allt annat jobbigt. Som att det snart är januari och allt börjar snurra. Och som att taxin hem imorgon inte kommer förrän halv fyra, hur ska jag orka vara med så länge? Jag skulle vilja skåla in 2008 med den människa jag tycker allra mest om och jag hatar att jag inte ska göra det! God natt.

Göra ingenting.

Funderade på att ringa Jessi ett tag men jag kom fram till att jag orkar inte vara social ikväll. Jag vill ligga hemma framför Super Mario Galaxy och äta chips och ost och kex. Nu är familjen på fotboll inne i stan och jag snackar lite med Johan på msn men snart kommer jag överge honom för Mario.

Var på shoppingrunda med mamma idag, hon skulle köpa gardiner och lite annat. Blev gardiner till mig och Johan också och ett nytt sängöverkast. Inte illa pinkat alls. Frågan är bara hur sjutton jag ska få allt med mig upp igen.


Vi har fått en dubbelsäng.

Idag fick Johan åka hem och mata Påven och Greven eftersom vi gett en helknasig nyckel till Svenne. Då passade de också på att skruva ihop dubbelsängen och möblera om lite. Efter den lilla MMS-bilden jag sett ser det ut som en klar förbättring. Mycket mysigare ser det ut. Kan tänka mig att det blir störtbra med svarta gardiner och en svartvit tavla på väggen, typ Marilyn Monroe. Det finns en mellanstor svartvit på canvas för 200 pix på Partaj här i stan.
Är det värt det?



Shopaholic.

Har varit i stan på mellandagsrea hela dagen. Det är konstigt att jag lyckas glömma bort att jag är fattig student varje gång jag åker till Kristianstad. Idag har jag shoppat som om jag vunnit på lotto. Men kul är det och garderoben behöver alltid fräschas upp lite. Nu är ju det gjort så "slipper" jag det sen.

Dagens skörd blev en jacka, en oversizekofta, två par strumpbyxor, en väska, en plånbok, armband till nyår och en ny mascara. Allting jävligt svart. Bra jobbat Sofie!

image103

Mellandagsrea.

Jag har redan mellandagsshoppat. Det blev ett par nya Cheap Monday-jeans till mig och ett par nya skor till Johan. Nu är det bara att hoppas att allt passar när det kommer, lär väl komma på posten någon gång under vecka 1 kan jag tänka mig. Fredagen kanske?

Imorgon ska jag leta upp snygga strumpbyxor, armband och en svart kofta att komplettera nyårsstassen med. Kanske införskaffar den otroligt snygga väskan från Nike också som jag hittade när jag och Robin köpte de sista julklapparna. Fast det har jag nog inte råd med egentligen, och jacka kan jag nog bara glömma.

Men man kan ju alltid titta...

Slödagen.

Super Mario Galaxy, vilket roligt spel alltså. Jag är helt fast, har suttit framför det i princip hela dagen. Blir till att införskaffa det till Nyköping så fort jag har råd.

Igår var en mycket trevlig, lagom lugn kväll och jag mådde bra idag. Snart ska vi äta kinawok med pinnar och det ska bli mums. Jag ska vara hemma med min familj hela kvällen och sakna Johan. Imorgon blir det Kristianstad, Zeke's och lite mellandagsrea. Tänk om jag kunde hitta en snygg billig jacka?

image102


Dagen efter stormen.

Det blev en nästintill vanlig jul. Ålen fanns på julbordet, morbror fick beröm för sina ägg, Robin och Rasmus spelade tomtar med bästa inlevelse, mandeln låg i gröten och tiokronorsspelet gick av stapeln.
Jag fick massor med bra och fina julklappar och gav bort fina och bra julklappar. Jag fick skorna som jag hoppats på att kunna ha på nyår så nu är nyårsoutfiten komplett. Nu saknas bara skumpan.

Idag blir det en ordentligt lugn dag och ikväll baluns. Magazinet för att titta på White Sisters Band (?) och dricka öl. Ska bli kul och det blir en återträff med många jag inte träffat sedan förra juldagen. Det är grejer det.

Julafton.

Äntligen, som jag har väntat och längtat i år. Julafton!
Det blir en annorlunda jul i år. Förmodligen den sista där hela släkten är samlad. Jag lovar att njuta lite extra och mysa lite extra. I morse fick jag kanonfina strumppresenter igen. Vi åt en god julfrukost hela familjen och nu stressas det och fixas för att allt ska vara perfekt på julafton. Precis som vi vill ha det.

Bada är inte så mysigt.

Jag har precis invigt vår nya jacuzzi med inbyggd massage. Jag förstår nog inte riktigt grejen med badkar för jag kan inte slappna av när jag ligger där. Det är varmt, man svettas och det tar lång tid. Var är det fina i det? Tacka vet jag en hederlig dusch.

Jag vaknade tidigt.

Hade lite magknip i morse så jag vaknade tidigt. Nu har jag hunnit gå igenom hela jobbiga samtalet flera gånger och efteråt känns det så bra. Det är skönt att det känns bra efteråt för då vet jag att hur jag än gör kommer jag att göra rätt. Det finns liksom inget fel, hur jag än vrider och vänder på det.

Öppnade andra strumppresenten idag, fick massor av olika fina diadem vilket jag tyckte var riktigt trevligt. Aldrig förut har jag tyckt om att accessoera håret så som jag gör nu. Det är kul att variera lite även om det är knappt märkbart.

Igår var vi hos farmor och farfar och öppnade julklappar och åt, till vår besvikelse, julmat. Jag fick en karaff och de tolv vattenglasen som fattades för att göra min glasservis komplett. Nu kan jag bjuda på finmiddagar så mycket jag vill för glasservisen den har jag!

Dan före dan före dopparedan.

Igårkväll var jag hemma hos Malin och kollade på film med henne och Kajsa, riktigt riktigt trevligt att träffa dom igen! Snacka skit och göra ingenting, me like!

Idag har jag varit i stan tillsammans med Robin så han kunde köpa klart sina julklappar och efter det blev jag paketinslagningsansvarig för allt som fanns kvar hemma. Det var lite väl många paketer för att det skulle vara kul tyvärr. Men nu är det iaf klart och jag sitter klädd för middag och julfirande hos farmor och farfar ikväll. Spännande att se vad gnället ska handla om i år. Men det ska bli ganska trevligt ändå.

Snart ska vi klä granen, det tycker jag om. Sen får man god glögg och pepparkakor för att slappna av och bara titta på den fina granen. Innan dess ska jag spela lite på brorsans Wii.

Det krävs så lite.

Nu kan jag inte säga för mycket med risk för att "fel" personer läser, men det finns stor chans att det blir drastiska förändringar i januari. Idag fick jag nämligen ett samtal som gjorde mig peppad och glad. Visst vet jag att detta för med sig inte bara roliga saker utan också en del riktigt jobbiga beslut och samtal. Men nu är allt upp till mig.

Tjoho!


Jag åker tåg. Sitter på tåget, är hemma om typ en och en hal

Jag åker tåg.
Sitter på tåget, är hemma om typ en och en halv timme. Av någon anledning som jag inte kan identifiera känner jag mig ledsen. Jag har ingenting att vara ledsen för och jag blir lite arg på mig själv. Kanske är det för att allt jag egentligen vill är att vara med johan. Kanske är det för att jag har haft en kreativ svacka och känner mig kass. Ge mig en kram av johan, det hjälper mot allt dumt.

Om en timme åker jag hemåt.

  

Jag har redan tagit ledigt.

Jag har redan slutat psykiskt inför julen. Vi har lite uppgifter men jag har bara tankarna på julmat, julklappar och familjen. Lite mer än tre timmar tills jag åker neråt mot gamla hemmet. Helst skulle jag surfa runt bland alla svinigt bra illustratörsbloggar.
Senaste fyndet är
http://iriselsa.blogg.se

Vansinningt förälskad.

Igår såg vi en överraskande bra film. Audrey Tatou (Amelie från Montmartre) spelade en ung konststudent som är kär i en hjärtdoktor. Hade väntat mig något av en snyftgullig kärlekshistoria som skulle sluta olyckligt men det var en överraskning att se hur filmen utvecklades. Riktigt bra var den och den hette Vansinnigt förälskad.

image101


Separationsångest.

Johan åkte för ett tag sen till jobbet, jag trodde det skulle vara lätt att säga "hejdå, vi syns i januari." Men det var allt annat än lätt. Efter en lång hård kram kände jag hur tårarna rann längs kinderna. Jag vill inte lämna den där underbara killen, inte ens för två veckor. Jag har blivit så bortskämd med att ha honom runt mig hela tiden och det finns ingenting med det som jag kan klaga på.

Visst ska det bli skönt att komma hem till Skåne och jag längtar. Och det är säkert nyttigt att bara få sakna Johan ett tag, och det är ju bara för två veckor.

Årets första julklapp.

Jag och Johan har bytt julklappar idag eftersom det är sista kvällen vi ses på väldigt länge. Det var väldigt spännande att öppna och se när han öppnade sina. Jag fiskade fram dessa ur en kartong. Behöver jag säga att jag älskar dom?

image100

Övningsuppgift.

Nu är det lite att göra på byrån idag och det är ju aldrig speciellt kul. Har förvisso varit mycket att göra nästan hela dagen men nu är det lugnt. Jag har surfat runt efter någon bra övningsuppgift att sätta tänderna i för att fylla portfolion med bra grejer. Kikade runt bland diverse skolors arbetsprover och har valt en som jag tycker känns askul från Berghs.

Uppgiften är att ta fram ett namn, en logotyp och en designprofil till ett nystartat modeföretag. Jag har bestämt mig för att företaget säljer kläder i blandningen street/klänningar och mitt starkaste ledord (tack Johan) är gatupoesi. Konceptet kommer vara ruffigt streetigt men ändå sockersött. Problemet nu är bara vad tusan det här företaget ska heta. Hjälp mig?

Ett modeföretag, främst riktat till tjejer, som säljer/gör kläder i street/klänningsstil med ledordet gatupoesi. Namn?

Åh gud! GE-MEJ!

Dagens vill-ha. Bokserien Logolounge. Ge mig tonvis med inspiration, ge mig logolounge!

image97

Tröttmössa.

Jag är riktigt trött, sitter och gäspar och ögonen skulle helst falla ihop riktigt tungt och få vila i ett par timmar. Istället föörsöker jag tvinga mig sjäv att det är kul att sitta och titta på bilder på vatten och båtar och försöka göra en bra headbild till varvet. Tyvärr är det allt annat än underhållande bilder så jag gäspar några gånger extra. Det är ändå hela fyra timmar kvar av den här dagen, förstår inte riktigt hur jag ska orka. Får kanske tvinga i mig en kopp sliskigt äckligt kaffe. Kan inte förstå att jag tyckt om det förut, nu smakar det mest skit tycker jag.

Onsdag onsdag onsdag.

Jag har typ alltid tyckt att onsdag är veckans bästa dag. Det var Zeke's-dagen under våren 2004. Det är snart helg och dessutom lill-lördag. Det är helt klart en bra dag.

Idag har vi haft kundmöte och det gick bra om inte kunden varit så velig. "Ja, jag har gult i min logga och profil, men varför har ni använt den färgen?" Suck på det.

Ikväll ska jag packa ihop allting som behövs för ledighet hemma i Skåne, det vill säga hela garderoben plus julklappar. Jag ska också ha mysig julklappsstund med Johan, julmust och skumtomtar. Mums, ge mig kväll!

After Work.

Nu börjar snart den första after worken jag varit med om på c/o lönnström. Sju veckor och detta är den första! Hur kass är inte det undrar jag? Men det har jag låtit dom få veta. "Sofie, på tisdag är det after work.." har det ljudit igenom lokalerna de närmsta dagarna. Med retsam ton förstås. Men vadå? Jag tycker att det är min rätt som slitande praktikant att få hinka några bärs då och då.

Fredagsfnitter en tisdag.

Det spritter i hela kroppen och skrattet bubblar. Det är fredagsfnitter, en tisdag. Hur exotiskt är inte det? Och härligt, allt känns så underbart. Just nu älskar jag tillvaron och imorgon ska jag och Johan byta julklappar. Yeey!

Ikväll är det afterwork med pizza, öl och glöggprovning. En tisdag, med fredagsfnitter. Bättre blir det inte!

Heja mig!

En vecka till julafton.

Idag är det precis en vecka till julafton, det vill säga att det brinner i knutarna för alla som inte är klara med sina julklappar och det borde bli vinter och snö snart.
Jag borde se julkalendern någon dag innan det är för sent. Vad härligt det är att vara inne i sista veckan innan julledigheten och bara veta att snart får jag åka hem och bara fira jul!

Svarta julklappar.

Idag har jag slagit in alla mina julklappar i fint papper och med fina band. Egentligen skulle jag vilja göra overkill-inslagningar med sidenband, kanelstänger och hela kitet men det blir lite väl för min budget så det får duga med fint svart papper och glansiga band.

image96

Jag är vacker.

"jag tycker inte man behöver ha en grym anledning till att köpa en fin nyårsklännng"

Tack Cajsa. Nu är jag världens vackraste i min nyårsklänning. Jag har tittat kärleksfullt på den här klänningen från Indiska många gånger och tänkt att jag skulle vara så vacker i den på nyår. Men så har jag ju inte haft några planer alls och då behöver man ingen vacker klänning. Nu ska jag förmodligen till Malin på nyår och även om det i ärlighetens namn är en mindre seriös nyårsfest tänker jag vara så vacker, så vacker.

image93

Youtubetips 1.



Åh, den är så klockren!

Äntligen är det lördag.

Det känns nästan som att jag sett framemot den här helgen i flera månader. Anledningen är kanske att det är en helg när vi äntligen ska ta det lugnt, att vi inte har något riktigt planerat utan kommer göra vad vi känner för. Det är helt fantastiskt!
Idag har vi sovit länge, spelat lite tv-spel och nu ska vi äta frukost, efter det blir det en liten runda ner på stan för att handla de sista julklapparna. Mysigt med liten julpromenad.

Vad fan hette bloggen?

Åh, jag är så arg på mig själv. Igår hittade jag en blogg skriven av en tjej som normalt sett inte jobbar med form eller illustration men som gjort några ilustrationsjobb vid sidan om. Det var en fantastisk blogg som jag lovade mig själv att följa. Men såklart, idag minns jag inte vad bloggen hette och kan inte hitta den!



Edit: Hittade den!
heartofastar.blogg.se

Julaftonskläder.

Jag kom just på att jag inte har något som jag vill ha på mig på julafton. Blir nog till att kika lite i stan på lördag med Johan. Jag kan inte ha en gammal trasa på mig, så är det bara.
Jag vill ha en fin klänning som är röd eller åtminstone har röda detaljer. Dessutom får den gärna vara billig och den måste finnas i Nyköping för jag har inte tid att åka nånannanstans och leta.

Vi är såna nördar.

Jag och Johan har spelat tv-spel hela kvällen, först lirade han Zelda när jag kom hem och sen fick jag spela lite. Efter det så åt vi och tog en kort paus för att sedan fortsätta med Wii Sports. Nu sitter jag och bloggar och Johan spelar Gears of War. Att tv-spel kan vara så avslappnande, det är lovely. Fast jag saknar våra filmkvällar som vi hade jämt i Oxelösund. Det var en mysig stund att bara slappna av och trängas i den då så trånga soffan och trånga lägenheten. Efter att vi flyttat blev utrymmet större både i den nya soffan och den nya lägenheten, men nog har vi det mysigt ändå.

Jag undrar vad som hänt med alla julkort? Kommer de inte fram? Bara två mottagare som ringt och tackat ännu. Dumma posten.

Torsdagsrecension.

Som sagt så bestämde jag mig när jag vaknade för att det här skulle bli en bra dag. Den bästa dagen.
Det blev väl inte riktigt den bästa dagen men den har ändå varit helt okej. Jag börjar få lite smått panik över tanken att vara arbetslös i februari och vet inte hur det funkar med socialbidrag eller sånt skit man behöver söka då. Jag vet dock hur det funkar att söka jobb och har sökt ganska många redan. Mestadels vikariat, vilket för mig känns som en klockren lösning på problemet.

Nu är det lite drygt en timme kvar på byrån och sen ska jag dra och handla ingredienser till toast. Det ska bli ruskigt gott det. Har också fått The Legend of Zelda - Twilight Princess till Wii idag på posten så jag måste hem och testa det. Tror det är ett bra spel.

Idag ska bli en så bra dag!

När jag vaknade efter relativt dålig sömn tänkte jag att nu jävlar, nu blir det en bra dag. Det är kallt och frost ute och det faller små mesiga snöflingor. Det känns faktiskt som att det är vinter idag och det är underbart!

Idag är det lucia och elva dagar kvar till julafton, jag längtar så efter att komma hem till Skåne och känna den där riktiga julkänslan som bara infinner sig hos mammas julpynt och tillsammans med familjen. På lördag ska jag handla de allra sista julklapparna och även hjälpa Johan med hans julklappar och sen ska jag ha julpysselsverkstad på söndag. Lite fler tryfflar, lite annat julgodis och julklappsinslagning till tonerna av mysig julmusik. Det kan inte gå fel.

Let's Wii.

Var som sagt och bytte Wii Sports innan idag och när jag nu kom hem var jag full av förväntan när jag satte i min nya spelskiva. Till min stora lycka fungerade den! Yeey! Så nu ska jag stå och svinga baseball och bowla hela kvällen. Sweet!


Bjuder på en gammal Sofie-spelar-Wii-bild.

image91

Jag har sålt Xboxet!

Då var auktionen slut och Xboxet är sålt, nu inväntar jag betalning från köparen och sen ska jag skicka paket. Riktigt härligt att auktionen slutade på så många kronor som den faktiskt gjorde, det betyder att både Wii-konsolen och de extra handkontrollerna blev mina utan extra avgifter. Totalt alltså ett Nintendo Wii, två uppsättningar handkontroller och ett extra spel (utöver Sports) för 1400:-. Riktigt nice pris.

Efter-maten-rapport.

Jag har ätit lasagne från igår till lunch, det var gott. Innan lunch cyklade jag och Svenne upp på stan för att köpa mat till honom och byta mitt Wii Sports. Jag fick ett nytt spel och nu håller jag alla tummar för att det ska fungera.

I förmiddags hade vi också en liten lussefika med de få som var närvarande på byrån. Kristoffer och Jonas berättade lite om ett nytt uppdrag de fått in, jag var snabb och tyckte att jag och Svenne skulle få göra det. Efter en kort brief av Kristoffer sitter vi nu och jobbar med det. Hade också ett litet oplanerat möte om hur lite vi har att göra och nu ligger det allt mer på oss själva att be om arbetsuppgifter. Vet inte om det är så det ska gå till men det är okej. Bara jag får uppgifter på ett eller annat sätt. Kan man andas ut lite.

What should I do?

Ingenting att göra på praktiken idag heller. Jag hatar verkligen att jag trivs här annars hade jag bytt plats för längesen! Men seriöst, sju veckor med typ alldeles för lite uppgifter. Jag vill ha uppgifter, vill ju lära mig jättemycket under min praktik och nu känns det nästan som att jag slängt sju veckor i sjön. Varför blev det inte bra här under min och Svennes tid när alla andra haft det bra?

Är det tid att börja leta nytt och hur börjar man då? Var börjar man? Fan också!

Goodmorning Vietnam!

Sitter på byrån igen efter en god natts sömn. Precis köpt Zelda till Wii billigt genom Tradera, hoppas på att få det innan helgen så man har mer att roa sig med. Beställde extra handkontroller igår också så att jag och Johan ska kunna köra twoplayer på Lego.
Ska ringa till Nintendos support idag om Sports för att se vad de rekommenderar att jag gör. Byta ut hela konsolen eller bara spelet? Hoppas på att man kan få ett nytt spel bara, hade varit guld ju.

Idag ska jag också (om jag får betalning) skicka iväg Xboxet till sin köpare, det ligger på way mer än vad jag räknat med på Tradera, riktigt sweet det. Ska också köpa de allra sista julklapparna under en snabb runda på stan. Har bara en enstaka klapp kvar plus hundens julklapp. Känns riktigt bra. Mina internetbeställda klappar borde komma idag eller imorgon hoppas jag.

Kvällen blev lite bättre sen.

Jag insåg att Johan gjort en helt okej god lasagne och att det bara var Wii Sports (det medföljande spelet) som inte fungerade. Mitt Lego Star Wars Complete Saga fungerade utmärkt. Får gå tillbaka till EB med Sports imorgon och försöka få det bytt.
Nu har jag bara tröttheten, frusenheten och magknipen kvar, men det kan jag leva med. Bara inte hjärnspökena är vakna och nu sover de. Då känns allt mycket bättre. Jag ska också sova alldeles snart, lite mys och en tandborstning sen blir det jag och sängen.

Det är svårt att le när världen pissar på en.

Idag har verkligen inte varit min dag. Jag är trött, frusen och hängig. Jag har suttit på praktiken utan något vettigt att göra hela dagen. Vår tänkta goda lasagne har gått åt helvete och nu är älskling i köket och försöker rädda den bäst det går.
Dessutom är mitt för dagen nyinköpta Nintendo Wii out of function. Enda lösningen man kan hitta på internet är att skicka den till Bergsala (tillverkarna) för lagning. Men kul då, jag har inte ens provat att spela på den ännu!

Plötsligt halkade jag och föll igen. Hur många gånger orkar man ta sig upp egentligen?

Detta eviga mörker.

Idag har det varit mörkt hela dagen. Precis när man trodde att det skulle bli ljust så började det mörkna igen. Det är hemskt, hur ska man få ork och energi om det bara är mörkt hela tiden?

Tiden går sakta framåt.

Åh, idag är det en sån dag! Jag har inget att göra, orkar inte be om något att göra och vill inte göra något eget. Maskeradinbjudan blev bra till hälften och sen tog idéerna slut. Nu ligger den nere i docken och flinar åt mig. Johan kommer hem tidigare idag, kanske kan jag också få gå tidigare, tror trots allt inte att jag är helt frisk. Jag fryser och är trött som bara den!
Vill bara att det ska bli helg igen, det är en jävla tur att det snart är jullov, det är verkligen välbehövligt. Komma hem och bli ompysslad, det är grejer det. Och fika på Zeke's med
Cajsa. Åh, vad jag vill!

Helgen är räddad.

Imorgon slutar Traderaauktionen på Xbox360-konsolen jag bytte till mig, priset verkar bli bättre än jag hoppats på. Känns riktigt bra. Inom tre dagar kommer jag få betalning och sen kan jag köpa mitt Nintendo Wii. Alltså, jag äger ett Wii innan helgen och därmed är helgen räddad. Blir till att köra Wii Sports och Rayman Raving Rabbits/Lego Star Wars Complete Saga hela helgen. Join us! Yey!

image61

Idag jobbar jag igen.

Nu är jag relativt frisk, visst jag fryser och håller på att somna men jag är tillräckligt frisk för att vara back to work iallafall. Sitter med dagens första kopp te och gör en maskeradinbjudan, den blir så bra.
Längtar till lunchen, lagade fantastiskt god mat tills Johan kom hem igår. Ugnsgratinerad fläskfilé med vitlök/örtsås och timjankryddade potatisklyftor, till det vitlöksfrästa kantareller. Mums mums!

Pip-Larssons.

Jag har frisknat till riktigt ordentligt, märkligt vad lite vila kan göra. Hela eftermiddagen har jag legat under en filt i soffan och tittat på gamla TV-serien Pip-Larssons.
Den är helt underbar.
Nu ska jag städa råttburen, dom stackarna behöver lite ordning på sitt lilla torp.

image90

Jag vill ha en bil.

Jag vill så gärna ha en bil. Jag och Johan pratar om det ibland, om hur skönt det skulle vara. Inte för att köra till jobbet eller så för då kan man lika gärna cykla. Men med en bil skulle det plötsligt inte vara jobbigt att handla. Man skulle kunna hälsa på folk som bor i andra städer utan att behöva betala hundratals kronor för tågbiljetter. Vi skulle kunna göra utflykter lite då och då. Man skulle få sån frihet men en bil Jag vill, jag vill, jag vill!

Om jag får ett jobb snart kommer vi säkert att köpa en halvbillig bil, tjugotusen eller nåt, då skulle man få en schysst bil.

Sjukdag.

Idag är jag hemma och är en liten sjukling. Var riktigt skönt att få sova ut länge och känna hur orken och lusten kom tillbaka till kroppen. Riktigt behövligt. Nu ska jag snart fixa lite frukost och äta i soffan sen bär det av mot Kvantum för handling inför kvällens överraskningsmiddag för Johan och lite annat smått och gott som vi saknar. Typ ost.

Smuts.

Efter en god kebabrulle och massor av kramar från hallonkillen mår jag mycket bättre och har en bra kväll. Jag har läst ut min bok och den var grymt bra, gick lite för fort att läsa ut den och man hade så gärna läst mer, mer, mer! Ett otroligt intressant ämne och jag rekommenderar alla att läsa den.

image89

Lördagkvällen.

Var ute med Therese och Katta igår, det var riktigt roligt. Var längesen jag var ute med dom och hinkade bärs. Dock drack jag sådär alldeles lagom mycket igår för att inte bli för full och slippa bakfyllan idag. Fyra öl och en drink på hela kvällen. Konstigt nog blev jag galet full ändå, minns inte hur jag tog mig hem och sluddrade i telefon med Johan ett bra tag innan jag somnade i sängen. Idag vaknar jag med världens bakfylla, kan inte sätta mig upp i sängen utan att bli andfådd och yr. Låg i sängen tills halv tre då jag lyckades ta mig vidare till soffan. Hjärtat slår i otakt och jag mår bara väldigt dåligt. Detta är ingen vanlig bakfylla, detta är något helt annat. Misstänker att "somebody put something in my drink" även om det känns sjukt osannolikt i lilla Nyköping. Men man blir inte sån på den mängden dricka jag hällde i mig. Det hänger inte ihop. Jag var helt störd.

God Jul Sofie!

Jag köpte en julkapp till mig själv idag på stan. Varje gång jag gått förbi den där tröjan har jag blivit förälskad och nu har vi blivit ett. Den är så mums! (Ursäkta den dåligt tagna bilden)

image87

Jag är nog ganska kd när det gäller jul.

Jag har precis varit nere på stan och handlat lite. Jag har köpt julklappspapper, julkort och julfrimärken. Jag skickar mina julkort på posten för det ska ju vara så. Jag har alltid fått julkort på posten förut och det vill jag ha i denna digitala värld också. Inga digitala julkort tack, jag vill bara ha mina på posten.
Jag vill klä julgranen med hela familjen på kvällen den 21 december och sen dricka glögg och äta pepparkakor och titta den på fina granen. Sen får vi hänga upp våra julstrumpor den kvällen. Jag vill få en tomte första morgonen i julstrumpan för det har jag alltid fått.
Dagen innan julafton vill jag (konstigt nog) till farmor och farfar och öppna julklappar och äta julbord. Så har det alltid varit.
På julafton vill jag att det ska vara snö och vi ska äta julfrukost med hela familjen och sen börja stöka med att få ordning på torpet. Lagom till klockan 15 är vi färdiga med allt och är nyduschade och finklädda och tittar på Kalle Anka och dricker glögg och äter pepparkakor. Sen kommer tjocka släkten. Jag vill att det ska finnas massor med ål på julbordet, det har vi alltid haft. Och jag vill att julklapparna ska delas ut av Robin och Rasmus utklädda till tomtar väldigt sent på kvällen. Jag vill att vi ska vara fulla som vanligt och ha en julaftonskväll som slutar mitt i natten. Så har det alltid varit och jag tycker om det.

Skicka mina julkort på posten för jag är så jävla KD på julen.

image84

Min dåliga moral.

Det blev ingen frukost framför teven, vet inte varför men jag har ingen ro till det när jag är ensam. Vill bara att allt jag gör ska gå snabbt så att jag kan gå på nästa syssla. Tycker om att pyssla hemma med städning, pyntning och annat som gör att det blir lite extra fint. Känner jag mig själv rätt kommer jag inte komma iväg på någon simning heller men jag ska verkligen försöka dra mig själv i örat. Behöver röra på mig lite. Men det är svårt att vara nyttig och duktig själv, tror det är lättare när Johan med är hemma så att vi kan peppa varandra.
När jag städat och handlat kommer jag förmodligen tycka att jag är värd lite lugn och ro i soffan framför en bra film och tända ljus och kanske lite glögg och pepparkakor. Det är trots allt snart jul och jag vill komma i julstämning, vilket är alldeles för svårt med det här trista höstvädret. Var är snön nu när man vill ha den?


En ny dag.

Då var det lördagmorgon och jag unnade mig själv att ligga kvar länge i sängen efter att jag tvättat klockan sju. Nu sitter jag nyduschad och funderar på vad jag ska äta till frukost samtidigt som jag lyssnar på gamla popklassiker  av Beatles och The Who. Riktigt mysig morgon. Ska ta en lång frukost framför teven och titta på Charlie Chaplin eller That 70's show. Sen ska jag ta tag i lite städning här hemma och försöka övertala mig själv att jag borde simma.

Ikväll blir det öl med Katta och Therese.

Idolfinal.

Jaha, trots att jag röstade en gång på Amanda vann hon inte, jag är inte förvånad, folk jag håller på vinner aldrig. Fast statistiken säger ju att det är bättre att komma tvåa i Idol än att vinna, eller hur? Jag menar Daniel/Darin, Agnes/Sebastian, Markus/Erik.

Inte för att det egentligen spelar mig någon roll vem av dom som spelas mest på radio, jag lyssnar inte på radio men jag kommer att köpa Amandas skiva. Jag har aldrig fått rysningar och gåshud av Idol förut. Amanda Jenssen mina damer och herrar!

Gratis julgodis?

Det var inte så längesen jag skrev om hemsidan gratisgodis.se här i bloggen, men jag tycker det är jäkligt coolt att man kan gå godis på posten bara genom att vara med i tävlingar, prenumerera på nyhetsbrev eller utnyttja gratis erbjudanden att jag tipsar om det igen. (Kan ha lite att göra med att jag får två poäng att byta in mot godis om jag länkar till dom också.) ;-)

Vill du också ha gratis julgodis blir du medlem genom att klicka här.

Nu blir det inte många knop.

Nu ska jag ta det riktigt lugnt hela kvällen, bakpotatisen var underbar. Imorgon ska jag också ta det lugnt tror jag. Om jag orkar ska jag gå till simhallen nån timme. Det är så skönt att känna sig duktig så det skulle kunna vara värt det.

Jag vill köpa massor av julklappar, jag älskar att handla till andra. Det är faktiskt mycket roligare än att handla till sig själv eller att få grejer.
Ge bort saker, det gillar jag.

Julklappsstressen.

Idag var jag ledig eftersom byrån åkte till Rom i morse. Jag själv åkte till Stockholm för att se hur Johan hade det på sin praktik och handla lite julklappar, tanken var att det skulle vara en mysig lugn dag för mig själv. Så blev det dock inte, det var grymt mycket folk på stan och alla verkade stressa som tokar. Jag kom in i det också och sprang runt som en galning trots att jag egentligen inte alls hade bråttom. Dessutom regnade det.
Några julklappar blev köpta iallafall men det återstår fortfarande ett gäng, men nu har jag iallafall börjat lite smått och det känns bra. Köpte fina julkort också på Akademibokhandeln till förmån för Cancerfonden men självklart köpte jag inte tillräckligt många så jag får köpa tråkiga ICA-julkort till resterande släkt imorgon. Så kan det gå.

Nu har jag två smaskiga bakpotatisar i ugnen och jag är klädd i mjukisbyxor och myströja. Håret är härligt lockigt efter klippning utan plattång efteråt och regn i Stockholm. Jag har chips och dip laddat inför Idol-finalen och nu behöver jag bara ta det lugnt och se på när Amanda vinner Idol. Jag ska köpa hennes skiva sen för jag tycker att hon är bra på riktigt, trots att hon är med i idol.

image80

Nytt utseende.

Jag tröttnade på den gamla bloggen och har suttit och pillat ett tag med en ny design, än så länge är mycket provisoriskt men det känns ändå bra med ett litet lyft. Får pilla mer under min lediga helg. Så länge blir det godnatt!

Portfolioshow.

Om bara några få minuter ska vi gå igenom praktikanternas portfolios här på byrån. Dvs min och Svens. Lite nervöst är det, men mest kul att få lite kostruktiv kritik på allt man gjort och få höra vad som kan förbättras eller vad man behöver göra mer för att portfolion ska bli riktigt vass. Har printat en hel del nya grejer och slängt in så att den känns relativt fräsch.

Men innan vi kan visa dom blir det eftermiddagskaffe och bokstund. Spännande!

Helgen närmar sig.

Idag är sista arbetsdagen den här veckan eftersom byrån åker på konferens i Rom imorgon. Jag ska istället städa lite hemma, fixa den där klippningen som behövts ett antal veckor och sen hälsa på Johan på Appelberg  och käka lite lunch. Efter det blir det julklappsshopping i Stockholm. Förhoppningsvis kan man hitta alla julklappar man behöver där så man slipper oroa sig nåt mer.

Idag jobbar jag med byråns hemsida och en del av mina privata lekillustrationer och det verkar bli en bra dag. Ska försöka titta på ett avsnitt av julkalendern ikväll tänkte jag.

Helgens planer är inte så många. Lite träning ska jag hinna med och en hel del öl är väl tanken. Johan åker till Sala imorgon så jag får ta hand om stora huset helt själv. Ganska skönt.

Kväll kväll kväll.

Jag är hemma nu och jag gick från jobbet innan hemsidan var klar, det är bra att jag har något att göra under morgondagen också ju. Är ju lite kass på den fronten ibland. Det blir inget Mittwoch ikväll, tanken slog mig idag att det är väldigt nära jul och jag har inte en enda julklapp klar. Jag som nästan alltid brukar vara klar vid lucia. Nåja, vet iallafall vad jag ska köpa till de flesta så det ordnar sig säkert efter en Stockholmsrunda på fredag.

Jag köpte vaserna idag och nu behöver jag bara låna till mig en borrmaskin eller hitta på något annat sätt att hänga upp dem. De är så snygga och det kommer bli så fint när de kommer upp!

Jag ska handla.

Nu har det gått en dag till. Sjukt.
Håller på att göra om byråns hemsida från Flash till HTML och det är så sjukt kul tycker jag. Jag vill inte gå hem förrän jag är klar! Men det får jag nog göra ändå.

När jag lyckas slita mig härifrån ska jag åka och köpa vaserna från Cult Design att hänga på väggen och handla mat. Jag ska också titta efter en liten bebisklänning, en riktigt söt till en liten tjej som jag ännu inte träffat men det kommer så småningom. Bebiskläder är söta så risken finns att jag (trots att jag inte känner bebisen i fråga speciellt väl) kommer vilja handla till den jämt.

Veckans bästa dag.

Idag är det onsdag och det är enligt mig veckans bästa dag. Det är fortfarande arbetsdagar kvar men man kan med gott samvete börja planera helgens händelser. Idag är det dessutom Florence Valentin på Mittwoch och jag kan inte bestämma mig för om jag ska gå eller inte. Det skulle kanske vara värt att göra något så jag får väl titta över ekonomin lite. Etthundrafyrtio stålar borde det vara värt.

image76

Lugna kvällen.

Nu har jag tagit kväll. Det betyder att vi ätit middag, diskat och även städat undan det värsta i lägenheten. Kvällen ska bli riktigt lugn. Nån kopp te, lite ost och kex och en bra bok som jag precis börjat läsa.
Johan ligger redan i soffan och läser i sin nya bok och jag tror det blir en tevefri kväll. Det är så skönt när det är så. Bara lugnt och stilla.

Imorgon ska jag köpa väggvaserna i förra inlägget, blir tre stycken att hänga upp i vardagsrummet. De svarta vaserna/krukorna är också ett måste som jag ska leta reda på fortast möjligt. Jag är lite rädd att Cult Design kommer bli ett beroende, alla deras prylar är så grymt underbara.

Ursäktar att det inte blev några Parisbilder men det luktar lim i det här rummet så jag orkar inte sitta här så länge. De kommer så småningom!


Dagens GE-MEJ!

Hittade massa godingar på Cult Deisgns hemsida. Jag vill ha typ allt på deras sida,
älskar deras formgivning!



Efter-lunch-rapport.

Jag har ätit en flottig pizza till lunch så nu är jag sådär äckligt proppmätt och känner att jag borde träna oftare än vad jag gör, dvs oftare än aldrig. Snart kommer det nån byggsnubbe hit som vi ska följa med och plåta för deras hemsida. Skönt att få röra på sig lite.

Min korta vecka.

Det var strejk i Italien i helgen vilket gjorde att byrån inte kunde åka på sin konferensresa, istället ska de åka nu i helgen så jag är ledig på fredag igen. Det blir alltså en tredagarsvecka, så skönt.

Nu ska jag fortsätta min illustratorlek, kanske det blir något värt.

Godnatt.

Ska bli skönt att sova i egen säng ikväll även om det blir lite mindre plats än i hotellets dubbelsäng. Men så är det ju, borta bra men hemma bäst.

Slogs nyss av hur duktig jag blivit på att lägga in bilder i bloggen. Paris får ni se imorgon efter jobbet.

Nick Hornby, jag älskar dig.

Jag har ägnat en stor del av kvällen åt att läsa de sista kapiteln ur Om en pojke. Jag hade som alltid när det gäller Nick Hornby höga förväntningar på den och den infriade allihop. Han är en gud på att skriva och på att nysta ihop relationer och historier att jag sitter som klistrad vid bokens alla sidor. High Fidelity, från boken av just Hornby (som jag dock inte läst ännu), är en av mina favoritfilmer och filmen Fever Pitch (som jag inte heller läst) är också riktigt bra. Om en pojke har jag nu konstaterat är till och med ännu bättre som bok än som film. Och det är ett väldigt bra betyg. Nu väntar jag bara på att Fallhöjd ska bli film. Det är den bästa boken jag någonsin läst och det skulle vara kul att se hur den gör sig som film. Relationsskildringarna skulle bli riktigt intressanta tror jag.

image67

Jag har varit i Paris.

Jag är nyss hemkommen från en weekendresa i Paris. Det har varit en nästan pinsamt romantisk helg tillsammans med Johan på vår ettårsdag med turistnivå hög. Jag har nu sett Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren samt ätit grodlår, äkta fondue och crêpes. Jag är praktiskt taget nästan fransk nu.
Lägger upp bilder senare, nu måste jag få i mig lite lunch.