Sista dagen.

Idag fick vi nycklarna till nya lägenheten och när jag tassade runt där ensam och det var helt tomt kändes det mest skumt. Ska jag bo här? Det verkade konstigt men jag vet att det blir bra när vi bara kommer på plats. Det kommer bli en fin lägenhet tror jag.

Imorgon är sista dagen i Oxelösund och vi har fått ledigt från skolan för att hinna packa och röja det sista. Ska bli skönt att slippa bo i sån här röra och få ordning på allt och inget.

Håller på att bygga om hemsidan och måste göra det relativt fort för att kunna skicka den som ansökan till
Farfar för chans till LIA. Borde också höra från c/o lönnström under nästa vecka om hur det gått för mig där. Intressant position jag hamnat i, minst sagt. Allt flyter på så bra och jag har luft under vingarna nu så det är bara att glida.

Vi sätter punkt.

Då var Mibohouseprojektet avslutat och vi har lämnat ett bra paket och DR till kund. Allt känns underbart och vi fick bevis på att kunden var mer nöjd än vi kunnat hoppas på. Att han satt och sken som ett barn på julafton när allt överlämnades gör inte saken sämre.

Jag är så nöjd och glad.

Slutfasen.

Idag var jag i skolan väldigt länge och jobbade och slet hårt med Mibohouse-projektet. Det gav resultat och nu känns det verkligen att det börjar närma sig slutet. Ska faktiskt bli riktigt skönt att kunna lägga det bakom sig sen.
Något som också börjar närma sig slutet är vårt boende i Oxelösund. Travarna med flyttkartonger växer och för varje kartong känns allt lite bättre. Då är det lite mindre kvar att packa och lite närmre flytten. Så härligt.
Snart slutar HeroQuest-auktionen och jag håller tummarna för att jag får det.

Imorgon ska jag jobba på Ica och det ska bli slappt att tjäna massa pengar på att dela ut tipspromenadlappar till små barn. Härliga pengar som jag verkligen behöver.

Duktiga vi.

Idag har vi skruvat isär två små hyllor och en stor och packat ner nästan ett helt rum i kartonger och jag känner att vi varit så jäkla bra att jag nästan svävar. Vi belönade oss själva med popcorn och datorspel. Trots att vi hunnit med så mycket blev ändå inte klockan överdrivet fasligt mycket vilket är otroligt imponerande.

Sömnlös.

Idag vaknade jag och mådde inte så bra så jag sjukanmälde mig från projektet. Misstänker att måendet var resultatet efter en natt utan sömn. Jag hatar sådana nätter, när man ligger i sängen och verkligen försöker somna utan att det går. Vad har man gjort för att förtjäna det liksom? Jag var så grymt trött och gick och lade mig innan 22. När klockan var 00.35 hade jag fortfarande inte somnat. Johan kom och lade sig och jag tänkte att det kanske hjälper. Låg vaken en bra stund till och nästa gång jag tittade på klockan stod den på 03.30. Tiden sniglar sig fram och ju längre tid det går desto mer panik får man eftersom man vet att man måste sova för att orka gå upp.
Därefter måste jag ha somnat någongång och nästa gång jag vaknade var klockan 7 och jag borde ha gått upp, om bara inte kroppen hade sagt emot så hårt.

Rework.

Jag har bestämt mig för att bygga om hemsidan igen, jag hinner knappt ha den uppe innan jag tröttnar. Dumma mig. Den här gången ska jag iaf göra den i samma stil som de nya visitkorten och utan popups. Förhoppningsvis kan jag ha den iallafall mer än ett halvår innan jag tröttnar. Ska försöka sätta fart med den också så den inte behöver ligga nere så länge. Det skulle väl vara trist?

Det gamla goda.

Jag hade inte den minsta aning om vad spelet hette för en halvtimme sen. Men det var ett spel vi brukade spela i Törnqvists sommarstuga på Ivö under dagarna då det regnade. Man kunde tillbringa flera timmar med spelet utan att ens veta det riktiga reglerna, vi bara körde som vi tyckte det var kul att köra. I ett planlöst sökande på Tradera hittade jag detta spelet igen och uppenbarligen är det ett gammalt klassiskt rollspel vi har spelat som små och älskat så mycket. När sommarstugan såldes försvann spelet spårlöst. Såldes det eller ligger det fortfarande ouppackat på någon vind? Hur som helst lade jag ett bud på spelet och jag ser framemot att lira HeroQuest igen.
 Johan, du kommer att älska det.

image48

Wow! Trådlöst!

Just nu sitter jag på min laptop och surfar trådlöst hemma i vardagsrummet. Om ni frågar mig är det hur coolt som helst. Jag gav mig fan på att det skulle fungera och voila! här sitter jag nu.

Idag vaknade jag alldeles lagom tidigt och har nu slösurfat lite och käkat frukost. Ska snart ge mig på städningen i kök och badrum och sen tvätt för fulla halsar. Kul dag jag har framför mig. Och då blir förmodligen utflykten med Katta och Terry under dagen inställd men ikväll ska vi göra något kul!

Sjukt imponerad av mig själv som kör trådlöst.

Det blev aldrig jag.

Kundmötet angående Mibohouseloggan är avklarat och vad skönt det är att slippa oroa sig över de mötena nåt mer. Trots att det inte blev min logga till slut känner jag mig otroligt nöjd, jag har gjort en logga som platsar i portfolion och det känns bra att vi ska arbeta vidare med Svennes alternativ. Möjligt att det blir med mitt typsnitt, men kan det verkligen bli bra? Vi får väl se hur det blir i slutändan, nu är det iallafall bara finlir kvar.

Dagens låt:
Blåa ögon - Lars Winnerbäck

Är det slut nu?

Idag sa jag det där som jag egentligen borde ha sagt för länge sen. Fotbollen måste få komma i andra hand och så länge jag inte har lust eller ork att träna kommer jag inte heller att göra det. Ska istället försöka få med mig Johan på att investera i ett gymkort när vi väl har flyttat för att få lite träning men kunna göra det när man själv känner för det. Fasta tider passar inte mig längre, inte när det är så mycket runtomkring som tar all energi. Samtidigt som det känns skönt att inte ha det ständigt hängande över sig att "du borde träna ikväll" känns det lite trist. I elva år har jag spelat fotboll och haft det som ett sätt att rensa tankarna och koppla av. Nu finns det inte längre plats för det i vardagen utan det får bli som det blir. Helt slut är det förhoppningsvis inte, men nu är det bara på mina villkor.

Dagens rolighet.

Bästa sidan idag. Så här illa kan det gå om du använder Comic Sans.

http://www.flickr.com/groups/comicsans/pool/

Long afternoon.

Idag var jag i skolan och jobbade ända tills klockan var kväll för att bli klar med allting inör presentationen imorgon. Det var stressigt men det blev klart och det blev alldeles okej bra. Kan helt klart stå för det.

Och idag fick vi äntligen se lägenheten som vi snart ska flytta in i. Man har nästan haft mardrömmar om den, men bara nästan. Hur som helst var den alldeles kanon. Enda minuset var väl badkar och inte dusch men med ett duschdraperi klarar vi oss nog. Nu ser jag ännu mer framemot att få flytta in i mitt nya hem och nya liv. Det kommer bli så bra tillsammans med min hallonpojke.

Förresten behöver vi bananlådor.

Logotype.

Logotypen till Mibohouse är klar och nu är det bara finlir kvar. Välja slutgiltig färg (rosa, orange eller lila), välja typsnitt till profilmanualen, annonskampanj samt annat diverse man har med i en grafisk profil. Känns riktigt bra att loggan blivit så pass klar att jag är nöjd med den. Nu spelar det liksom inte så stor roll om min logga inte blir vald för jag har ändå något som verkligen platsar i portfolion och som jag är stolt över. Bra jobbat Sofie!

Jag vill med ha massa bilder.

Jag skulle önska att min blogg också var fylld med massa fina bilder och inte bara text. Men jag är för lat för att lägga in bilder sådär ofta så att det skulle se bra ut. Tyvärr.

Idétjuvar och annat skit.

Det regnar. Jag har bad-hair-day. Min idé till Mibohouse-loggan från igår blev stulen av en gruppmedlem. Bra dag, verkligen. Hur kan man förresten sno någons idé, skäms man inte då? Eller är man bara så fruktansvärt tråkig att man inte kan komma på själv. Eller hur tänker man? Ge tillbaks mina idéer.

Har haft personligt samtal om grafisk formgivning idag och det känns grymt bra. De dåliga tankarna jag haft om mig själv under de senaste uppgifterna är bortkastad energi och ett onödigt slag mot mig själv. Jag duger bra som jag är och man måste inte göra det bästa man någonsin gjort. Ibland får det bli halvbra och det måste man tillåta. Snor någon dessutom mina bra idéer får jag ta de som är mindre bra eller brainstorma mer så att det blir ännu bättre. Men för guds skull Sofie, tillåt dig själv att göra något som bara är halvbra!

Statliga myndigheter. Suck.

Jag behöver en A-skattesedel för att kunna jobba och det borde Skatteverket kunna skicka till mig men de verkar vara ganska inkompetenta och trots att de lovat tre(!) gånger att de ska skicka skattesedeln till mig har jag ännu inte fått någon. Hur tror de att jag ska kunna sköta detta riktigt om de inte kan hjälpa mig? Jävla inkompetenta myndigheter, jag hatar dom.

Skola och sol.

Det rimmar inte speciellt bra. Veckorna innan vi fick sommarlov var det strålande sol och när vi har börjat igen är det strålande sol. Kul då.

Mibohouse-projektet är igång igen och innan delredovisningen för lärare idag kändes det som att vi hade noll koll eftersom man glömt hälften av researchen. Efter bra feedback fick man dock nya krafter och nytt engagemang. Nu känns det som att vi har läget under kontroll igen och det är bra. Det är bara att gasa och köra nu så löser sig allt.

Får titta på lägenheten nästa vecka och det börjar bli nervöst. Tänk om den är skit. Göra det bästa av situationen är inte alltid min starka sida, men det kommer säkert gå bra.

Dagens bästa:
http://www.allowe.com/Humor/femalePorn.htm

Jag vill bara härifrån.

Flytten närmar sig och ju mer dagarna går desto mer vill jag ifrån Oxelösund. Knarkare som skriker om nätterna, ligister som gör inbrott i vindsförråden och psykfall som snor kläder från tvättstugan kan jag lugnt vara utan. Vad fan är det här för ställe? Jag vill härifrån så snabbt som möjligt!

8 månader.

Johan är den finaste människa jag någonsin träffat och den enda jag vågat älska helt hämningslöst. Han får mig att känna saker jag aldrig känt förut och när han är nära känner jag mig trygg. Snart blir vi sambos och det känns bara lugnt att ta ett stort steg med honom för jag vet att det är rätt.
Idag är det 8 månader.