Jobba på semestern.

Hela dagen har gått åt till att bygga en "ny" hemsida åt Rörfirman. Den blir kanske inte direkt ny, men däremot rejält uppfräschad istället. Det blir bra och sen får jag nypa mig själv i baken och uppdatera när de ber om det istället för att skjuta upp det hela tiden.

På lördag ska jag ta mig tillbaka till Oxelösund relativt tidigt hade jag tänkt så att man får lite tid där hemma med världens underbaraste människa som förövrigt är den jag mest av allt vill vara med. Innan dess ska jag leka mer med Malin och baka pizzabullar. Mums.


Hallonpojken
image47

Sista semesterveckan.

Jaha, då var semestern snart slut och det känns som att jag inte hunnit göra nånting. Alla dagarna har bara regnat bort och det har varit den tristaste sommaren på hur länge som helst. Suck. Man blir verkligen peppad inför hösten och mörkret och man kommer säkert inte alls gå ner sig. Vafan liksom!

Den här veckan vill jag hinna köpa en Marilyn-tavla, spela minigolf och äta sushi. Isåfall blir sommaren lite bättre trots att vi inte spelat krocket en enda gång. Och jag har inte träffat Affe nån gång och bara Calle en gång. Och Liza bara en snabbis utanför Hessle. Hur fan hinner folk med allt?

Bilddagbok?

Tittade på bilder från i våras på min bilddagbok.
Saknar Nyköping och faktiskt saknar jag bilddagboken.
Ska ta en funderare på att återuppliva den.

Liseberg.

Det blev en minst sagt minnesvärd resa till Liseberg och jag tyckte nog att vi hade kul till tusen. Började med att virra runt i Örkelljunga alldeles för länge för att vi inte kunde hitta Mariethe. Det är faktiskt inte så lätt att hitta så små människor.

Kom upp till Göteborg och hittade till campingen där vi alldeles smärtfritt kunde slå upp tältet och äta vår pastasallad. Malin kom med den briljanta idén att vi skulle ta bilen till Liseberg och sagt och gjort. Efter att ha irrat runt ett tag med bilen hittar vi ett parkeringshus där vi måste panikstanna för att motorn på bilen ryker. Det visar sig att den kokar. Kul.
Fyller på kylaren med vatten och får vänta en dryg halvtimme innan vi kan fortsätta letandet efter parkering. Hinner köra till den stora parkeringen utanför Lisebergs södra entré när bilen börjar koka igen. Men nu saknas inget vatten och efter att ha fått höra att det är omöjligt att hitta parkering börjar vi köra tillbaka till campingen. Kommer ungefär halvvägs när motorn ännu en gång börjar ryka. Lyckas köra in på en bensinmack där vi hoppas på lite hjälp, men ack så fel. Vilsna skåningar med trasig bil i Göteborg har ingen aning om vad de ska ta sig till och Sofie (jag) och Mariethe bestämmer oss för att vinka in polisbilen som lite lägligt kör förbi. En av poliserna har en precis likadan bil och vet vad felet är. Tacka de poliserna för att vi slapp ringa bärgaren där va.

Kommer tillbaka till campingen och tar spårvagnen till Liseberg. Hinner åka ett fåtal karuseller på de få timmar vi är där. Jag hinner också vinna två mjölkchoklad och AD ett stekjärn. Försöker sedan att sova i tält men Malin gillar att rövtacklas och ankorna som bor utanför tältet gillar att slåss.
Något sånär utvilade packar vi nästa dag ihop tältet och tar ännu en halvdag på Liseberg. Jag vinner 2kg Toblerone och vi hinner åka allt vi vill. Äter en lätt lunch och kör sedan hemåt.
En helt okej tripp med andra ord.

Bildfrossa:
image46



Sommarregn.

Sommarregn, hela tiden och alldeles för mycket. Ibland är det mysigt när det luktar regn på sommaren men inte nu. Jag vill ha sol och varmt så att man kan bada. Inte en endaste stranddag är allt annat än okej!

Är på väg hem till Jegge nu på party men måste stanna pch köpa en liten inflyttningspresent på vägen. Ska bli kul att se hur tösen bor. Ska också bli kul att se hur jag själv bor om två månader, kontraktet ligger i Oxelösund och idag sa jag upp mig lägenhet. Fint.

Min bästa.

Då har jag lämnat Johan vid tåget så att han ska komma hem till Sala igen. Det är lika trist varje gång vi åker ifrån varann när man ska vara ifrån varandra så länge. Två veckor är kanske inte är så länge egentligen, men det känns som att sakna en del av mig själv. Och utan höger fot i två veckor är man ganska handikappad. eller hur?

Nåja, det kommer säkert gå bra med mina girlies och massa bus och sedan kommer sommaren ta slut och vi återvänder till skolan och flyttar ihop på riktigt.
Johan är min bästa.

En liten flytt.

Då var det klart, vi ska bara skriva på kontrakten så är flytten ett faktum. Äkta Nyköpingsbor blir jag och Johan den 1 september då vi flyttar till Isaksdal. Ska bli alldeles underbart att bli sambo på riktigt.

Nu är det sommar i Skåne och idag ska vi åka till stranden. Imorgon drar Johan tillbaka till det kalla norr och jag blir ensam med mina tjejpolare igen, både gott och ont, alltså. Blir förmodligen ingen roadtrip, alltså har alla semestrar blivit inställda den här sommaren. Lyckat. Istället blir det nog en tripp till Liseberg och massa karuseller.

Tosselilla och valmöljighet.

Dagen slutade, efter många om och men, på Tosselilla med Johan och vi har badat och haft det trevligt. Var en riktig kanondag.

Har fått ett samtal från Nyköpingshem idag om lägenheten på Fågelbo som vi trodde att vi inte kunde få faktiskt är vår om vi vill nu. Det betyder att vi sitter i en sits där vi kan välja vilken lägenhet vi vill ha men måste bestämma oss tills imorgon. Lite osäkert känns det med tanke på att vi inte har en aning om hur Isaksdal-lägenheten ser ut. Trots det verkar det luta åt den... Men vi får se vad som händer.

Imorgon beger vi oss till Köpenhamn och lever lyxliv en kväll och bara är underbart kära.

Ännu en kväll i ölens tecken.

Sitter dressed-up för ännu en utekväll, den sista på Kristianstaddagarna det här året. Är taggad, såklart.

Fick ritningen på lägenheten på Isaksdal idag och det ser riktigt bra ut, imorgon ska jag titta på den tillsammans med min sambo och på måndag ringer vi förmodligen och säger att vi vill ha den. Kommer bli så bra, hoppas på det bästa. Undrar hur de gör med visningen om vi vill ha den, ställer de in den då? Hmm...

Vill att Johan ska vara här nu och dricka öl med mig men jag får vänta tills imorgon. PUSS PUSS!

Isaksdal?

Nyköpingshem ringde mig idag och sa att vi inte fick lägenheten på Fågelbo eftersom någon annan före oss ville ha den. Surt tyckte jag, men istället kunde vi få lägenheten på Isaksdal om vi ville. Får ritningen hit inom de närmsta dagarna och sedan får vi bestämma oss utifrån det. Men det blir säkert bra och snart är vi tvättäkta Nyköpingsbor, förmodligen redan i september. Tjoho!

Kristianstaddagarna igår slutade med lite väl mycket dricka och Markoolio på Banken. Tyckte jag var lite coolt. Nu en dusch för att försöka slippa baksmällan.

Lägenhet.

Idag var alltså Johan på lägenhetsvisning. Vi stod fyra i kön men ettan dök inte upp vilket flyttar oss upp till plats tre (?) och endast två behöver tacka nej för att flytten ska vara ett faktum. Vi vägde fördelarna (trea, Nyköping, balkong, omtapetsering och skjutdörrar) mot nackdelarna (liten frys, tvättstuga långt bort och röklukt) och kom fram till att vi ville gärna ha den. Nu väntar vi på svar, som bör komma på fredag eller nästa vecka om huruvida vi får lägenheten eller inte. Annars är det bara att leta vidare. Det dyker alltid upp något.

Vi är förortsungar.

Fikade med cp, fick massage, fick jacka av morsan, lagade god mat, träffade Malin och Kajsa, tittade på Förortsungar. En helt okej dag och det blir många fler sådana. Trist att sista-minuten-resorna är svinigt dyra, men bra att roadtripen trots allt verkar bli av. Med lite färre stopp men en massa skoj.

Förortsungar var en kanon-film. Rekommenderas.

image37

Första riktiga semesterdagen.

Äntligen har man semester på riktigt. Idag sov jag ganska länge och sedan lekte jag lite med min hund som är den sötaste i världen. Nu ska jag snart köra in mot stan för en vrålfika på Zeke's tillsammans med cp.
Det är underbart med semester.

Ikväll ska jag leka med Malin och Kajsa (om hon är ledig?) och är Mariethe här? Ska bli fint att träffa alla igen.
Fyra underbara veckor är vad det kommer bli.

Hemma hemma.

Nu sitter jag hemma i Skåne, det är skönt att vara hemma och kunna äta grillat och mysa i trädgården. Imorgon blir en helmys dag med fika tillsammans med cp på Zeke's och sen massage med morsan.
Har precis berättat att jag och Johan söker lägenhet på riktigt och frågat hur de ställer sig till det och det kändes överraskande positivt och kanske det faktiskt blir av.

Nu ska jag ta med hunden på en promenad och njuta av den skånska luften.

Utvärdering.

Kvällen igår var utan tvekan värd 300:-. Började med förfest hemma hos Jocke där vi spelade Wii och sedan gick vi vidare mot Folkets Park där Säkert!, Salem Al Fakir och Moneybrother väntade. Säkert! gjorde en helt underbart vacker spelning och jag njöt av varje sekund. Salems spelning var helt underbar också även om jag inte hört speciellt mycket av hans låtar tidigare, men vilket drag det blev. Moneybrother gjorde också en bra spelning men nog var det allt den som ändå måste hamna lite i skymundan av Säkert! och Salem.

Vilken avslutning på Nyköping VT-07. Såg att Parksommar också kommer till Kristianstad under min sista helg där innan höstterminen drar igång och om jag bara kan övertala någon ska jag avsluta vistelsen med mer Säkert!


Parksommar.

Allt är packat inför hemfärden imorgon och nu väntar jag på att klockan ska bli så pass mycket att det är dags att bege sig mot Nyköping för kvällens händelser. Parksommar 2007 i Folkets Park, Säkert!, Salem Al Fakir och Moneybrother. Det ska bli guld. För att inte tala om Heineken. Mums.

Den stora flytten?

Fick inbjudan till lägenhetsvisning idag. En riktigt grym lägenhet med värsta läget verkar det vara och på onsdag ska Johan titta på den. Jag ska försöka bearbeta mina föräldrar så dom förstår att vi behöver flytta dit. Så jävla bra det hade vart, och nästan granne med Svenne och Lina också.

Bästa är att jag och Johan sitter och pratar och är överens om att det bästa med lägenheten är att vi inte behöver vara med varandra hela tiden eftersom vi kommer närmre alla vänner och på så sätt kan softa hemma hos andra utan att det blir värsta projektet. Jag hoppas verkligen att detta blir bra.

Dåliga dagar.

Det känns bara som att ingenting spelar någon roll. Jag vill sova och inte behöva vakna förrän allt är bra.

Världens bästa cp.

Äntligen är det den årstiden när man kan vara uppe till sent i natten och ändå orka gå upp klockan sju på morgonen, det är så underbart härligt. Plötsligt är behovet av sömn minimaliserat och det beror endast på vädret. Helt sjukt.

Om en och en halv vecka ska jag och Johan resa till sydligare breddgrader och ta en veckas välförtjänt semester, ska bli härligt. Sen kommer jag hem för att tvätta kläderna och sedan bege mig på roadtrip med älskade tjejerna. Ska också bli sjukt kul och jag ska lära mig trolla så att ekonomin håller.

Och det som nästan är det bästa är att om mindre än en vecka sitter jag på Zeke's uteservering med en Tommy och världens bästa cp.

Jag tänker bara på semester.

Sitter i skolan och det är så grymt tråkigt och oinspirerande. Jag har ingen lust alls att jobba nåt mer, jag vill bara ha semester och få ta det lugnt och vara ute i solen med människor som jag tycker massor om. Jag vill inte sitta i en datorsal och göra tråkiga trycksaksuppgifter och få ångest över att allt är så jävla simpelt och trist. Det håller inte längre.

Jag vill ha semester och komma ifrån det här så att jag kanske, förhoppningsvis kan hitta motivation igen. Jag vill göra portfolio-material för att jag tycker det är kul och att jag brinner för det, inte för att det är en jävla skoluppgift som måste göras. All den roliga spänningen och utmaningen verkar bortblåst. Jag vill ha sol och motivation.