Liseberg.

Det blev en minst sagt minnesvärd resa till Liseberg och jag tyckte nog att vi hade kul till tusen. Började med att virra runt i Örkelljunga alldeles för länge för att vi inte kunde hitta Mariethe. Det är faktiskt inte så lätt att hitta så små människor.

Kom upp till Göteborg och hittade till campingen där vi alldeles smärtfritt kunde slå upp tältet och äta vår pastasallad. Malin kom med den briljanta idén att vi skulle ta bilen till Liseberg och sagt och gjort. Efter att ha irrat runt ett tag med bilen hittar vi ett parkeringshus där vi måste panikstanna för att motorn på bilen ryker. Det visar sig att den kokar. Kul.
Fyller på kylaren med vatten och får vänta en dryg halvtimme innan vi kan fortsätta letandet efter parkering. Hinner köra till den stora parkeringen utanför Lisebergs södra entré när bilen börjar koka igen. Men nu saknas inget vatten och efter att ha fått höra att det är omöjligt att hitta parkering börjar vi köra tillbaka till campingen. Kommer ungefär halvvägs när motorn ännu en gång börjar ryka. Lyckas köra in på en bensinmack där vi hoppas på lite hjälp, men ack så fel. Vilsna skåningar med trasig bil i Göteborg har ingen aning om vad de ska ta sig till och Sofie (jag) och Mariethe bestämmer oss för att vinka in polisbilen som lite lägligt kör förbi. En av poliserna har en precis likadan bil och vet vad felet är. Tacka de poliserna för att vi slapp ringa bärgaren där va.

Kommer tillbaka till campingen och tar spårvagnen till Liseberg. Hinner åka ett fåtal karuseller på de få timmar vi är där. Jag hinner också vinna två mjölkchoklad och AD ett stekjärn. Försöker sedan att sova i tält men Malin gillar att rövtacklas och ankorna som bor utanför tältet gillar att slåss.
Något sånär utvilade packar vi nästa dag ihop tältet och tar ännu en halvdag på Liseberg. Jag vinner 2kg Toblerone och vi hinner åka allt vi vill. Äter en lätt lunch och kör sedan hemåt.
En helt okej tripp med andra ord.

Bildfrossa:
image46Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback