De åtta dödssynderna.

Jag och Johan har haft ett litet samtal om dödssynderna och vi beslöt oss för att helt officiellt göra ett tillägg, de tidigare sju har nu blivit åtta och här kommer vår korta presentation av dem:

  • Högmod - När man tror sig kunna något man egentligen inte kan.
  • Girighet - Kan liknas vid ett överdrivet och eventuellt omättligt begär att äga saker.
  • Vällust - Sinnlig njutning, till exempel sexuell men även annan.
  • Avund - En önskan om att erhålla samma saker eller fördelar som någon annan har.
  • Frosseri - Då en människa tar åt sig mer än vad hon behöver, gäller främst mat och dryck.
  • Vrede - Djup och stark känsla av att ha blivit förorättad på ett sätt som kräver upprättelse.
  • Lättja - Motvilja till ansträngning när andra hinder än motvilja inte finns.
  • Comic Sans - Användning av typsnitt som strider mot alla typografiska regler.

Det lilla projektet.

Jag och Cajsa har ett litet projekt på gång. Det kan bli skoj skoj skoj tror jag.
Nu sätter vi lite fart på det! :)

Grattis sofie.

  

Alla borde blogga.

Jag tycker så mycket om att läsa bloggar av folk jag känner. Alla jag känner borde skriva blogg så jag har kul grejer att läsa. Som det är nu läser jag Cajsas blogg fyra gånger per dag för jag känner ingen annan duktig bloggare. Suck.

Ännu en torsdag.

Igår var en bra onsdag, vi hade roliga uppgifter under dagen på praktiken och det blev sådär lagom stressigt. Jag trivs när det är ganska stressigt, då jobbar jag som allra bäst. Efter arbetsdagens slut kom jag hem till ett nyrenoverat vardagsrum som hade blivit så kanonfint som jag hoppats. Jag och Hallonjohan blev bjudna på middag hemma hos Svenne och Lina och efter det blev det en öl på McEwans. Det var en så bra dag.

Idag känns det som att det kommer bli en typisk seg dag men jag ska försöka fylla den med meningsfulla saker. Imorgon kommer bli en kanondag så jag kan ju alltid se framemot den.

Praktik, renovering och allt annat.

Idag är det tisdagen den 23 oktober. Igår började jag praktiken på c/o lönnström och det verkar helt kanon må jag säga. Fjorton veckor här kommer vara kul. Sitter och leker lite med bildsökning och annat kul, surfar på adsoftheworld än så länge. Ska förmodligen börja jobba med någon av praktikantuppgifterna snart. Snart...

Igår drog också renoveringen i lägenheten igång, det ser ut som kriget i vardagsrummet och det är jobbigt men så snyggt det kommer bli så småningom. Until then, ZZzzz.

Bakfylledagen.

Onsdagens fest var riktigt trevlig och riktigt full och det resulterade i en torsdag i bakfyllans tecken. Efter en efterfest till fyra somnade vi fulla och äckliga och gick upp klockan sju för att tvätta. Vi fixade tvätten, ni vet, sov en timme, gick upp, sov en timme, gick upp och sedan sov vi till ett då det var dags för en mindre frukost. Hela dagen lås jag sedan utslagen i sängen. Jag vet precis varför jag inte dricker så ofta. Usch.

Sista dagarna.

Det är bara några få dagar kvar nu tills skolan är slut och praktiken tar sin början. Det känns väldigt skumt och inte alls som att jag är färdigutbildad. Jag vill lära mig mer! Jag tror i och för sig att 14 veckors praktik på c/o lönnström kommer ge mig väldigt mycket och det ska bli kul, och ganska läskigt också.

Ikväll ska jag lite smått börja mitt liv med den nya prioriteringen öl, med en utekväll i Nyköping. Dags att bege sig ut och svänga sina lurviga. Tjoho!

Lite beröm från branschen.

Idag har det varit ambient media-redovisningar hela dagen i skolan men eftersom vi skippade Lakrisal-uppgiften kunde jag koncentrera mig på att lyssna på de andra redovisningarna och komma med smart feedback. Något som jag tycker är riktigt kul. Efter redovisningarna fick vi en ny uppgift att göra något i motion under LIA:n (som förövrigt börjar på måndag) och sedan redovisa när vi kommer tillbaka. Det ska bli kul och med så mycket tid kan det bli riktigt bra.

Kvällens mailkoll innehöll överraskande nog ett mail till företaget från en annan ung frilansare som tyckte att vi borde ha ett samarbete. Jag kan mycket väl tänka mig lite extra pengar även om jag inte direkt ser mig som en frilansare med de få jobb jag har. Men det var kul.

Jag har tråkigt.

Ikväll har jag tråkigt och så har jag känt många helgkvällar nu. Det händer aldrig något utöver det vanliga och det är trist. Därför kommer jag nästa månad att prioritera öl mycket högre än vad jag gjort de senaste månaderna. Det är inte kul att sitta framför datorn och sedan gå och lägga sig klockan elva varje kväll. Jag vill göra nånting!

Nyårsfest?

Dagens briljanta idé:
Nyår som alltid är ett sånt jävla gissel, vad ska vi göra och med vilka, kan firas i Nyköping hos Sofie och Johan. Vilken superlösning, med kompisar till båda parter. Så, vad sägs?

Att inte göra någonting.

Ibland får man stunder när man har absolut ingenting att göra. Vad gör man då? Alltså, jag menar, vad gör man åt det? När man inte är sugen på att göra nånting men känner sig rastlös för att man inte gör något?
Förr var jag expert på att göra ingenting men jag har glömt hur man gör.

Tjuvlyssnat.se

Gekås, Ullared
En lite lätt feminin kille ~24 och hans tjejkompis springer runt på damavdelningen på Gekås tillsammans.
Killen: Åh gud! Åh gud! Åh gud! Jag önskar att jag var tjej igen!

Nerverna.

Idag är Johan på praktikintervjuer i Stockholmet och jag sitter hemma och ska göra företagspresentationen till Rörfirman. Det är sådär halvsvårt när man sitter och är nervös för Johans skull, jag håller alla tummar jag har och hoppas att det ska gå bra för honom.

Jackan.

Igår köpte jag en brun skinnjacka trots att jag egentligen ville att den skulle vara svart. Presentkorten från Frotté gick därmed upp i rök och precis därefter hittade jag de bästa vinterskorna jag kan tänka mig. Tur att man snart fyller år och kan önska sig en massa pengar, för de där skorna, dom behöver jag.

I tisdags var det utställning på skolan och det kom bra mycket mer folk än vad man kunnat förvänta sig. Det var väldigt kul. Träffade både gammal LIA-plats och kommande LIA-plats och fick en del chanser att boosta självförtroendet och sträcka på mig, det är alltid kul.

Spank the monkey.

Igårkväll hade jag och Johan en lugn kväll ensamma och det var första helgkvällen i nya lägenheten som det hände. Otroligt skönt var det och vi gottade oss i chips, dip och godis samtidigt som vi tittade på Guds Stad och Little Miss Sunshine, två riktigt sevärda filmer. Det var en alldeles underbar kväll.

När vi inte tittar på film tycker vi om att spela spel och just nu är det bästa spelet vårt nyinköpta Spank the Monkey. Varierande och enkelt spel. Riktigt bra
.image51

Harry Potter-maraton

Sådär ja, jag ska hyra alla Harry Potter-filmer och sen vill jag att någon kommer hit och har maraton med mig och om ingen gör det tänker jag ha det själv! Dom filmerna är sådär barnsligt bra och jag bara måste ha dom.

Ikväll var tanken att vi skulle gå ut och dricka lite öl men jag vaknade med absolut ingen lust och finns det något som säger att man är tråkig för att man stannar hemma och hyr en bra film istället? Är inte det ganska okej att ligga hemma i soffan och mysa med sin hallonpojke istället?

Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag och hade jag bara orkat skulle jag ställt mig och bakat ett gäng bullar till min pojk kommer hem men det orkar jag verkligen inte. Vi har ju ändå varit och köpt kanelbullar så då kan vi ju äta dom. Jag har tagit ledigt idag också för att vila och försöka hinna med lite av allt som ska göras, fast jag tänker verkligen inte känna mig stressad över det. Jag har spelat tv-spel hela morgonen och nu ska jag köra och hämta mitt paket på ICA och efter det ska jag ta en liten städrunda i lägenheten, fast bara en väldigt liten. Efter det så kanske jag kan orka med att sätta igång med pannån. Om den nu ska vara som jag tänkt mig, vi får väl se.

Hata Göteborg?

Hyrde "Hata Göteborg" idag och har nyss sett den. Jag förstår inte om det ska finnas någon mening med den filmen och finns det inte det så är det faktiskt ganska värdelös. Och vad är det egentligen med Helsingborg? Finns det någon filmskola där eller varför görs det så sjukt mycket film just där?
Under hela filmen tänkte jag på hur lik Johan var skataren Aron från Fjorton Suger och var tvungen att kolla upp det. Faktum är att de senaste åren har det gjorts tre filmer i Helsingborg som blivit "stora": Fjorton Suger, Du & Jag samt nu då Hata Göteborg. Skådespelaren Andreas Karoliussen är med i alla. Ett poäng till mig.

Och den underbara ledigheten.

Jag mår inte helt hundra och det kanske är därför jag somnar redan klockan sju på kvällarna och inte orkar göra något. Det kanske också är därför som jag idag blev befallen att ta ledigt från skolan och strunta i Lakrisal-uppgiften som jag ändå inte tyckt varit ett dugg kul. Och vad skönt det är att vara "ledig", att köra och hyra en film, koka en kopp te och krypa ner under en filt i soffan och tycka lite sådär skönt synd om sig själv.

Ninjor, Internet och Lakrisal.

I helgen hade vi infylttningsfest med tema svart ninja. Det blev en galet bra fest trots den dåliga uppslutningen. Verkligen hela kvällen var kanon!

Idag får vi mobilt bredband, vilket väl får antas vara bättre än inget. Jag kommer for sure få panik på den sega 0,3Mbit's linan men jag ska inte gnälla.
Det ska jag däremot göra över Lakrisal-uppgiften som jag hellre skulle slänga i papperskorgen än arbeta med. Jag har nog aldrig varit så dåligt motiverad som jag är inför den hör uppgiften. Vartenda steg känns som att bestiga ett berg och jag kan inte för mitt liv hitta kreativitet eller motivation någonstans. Jag behöver några dagars ledighet och slippa stressa med allt som ska vara klart i slutet av denna veckan. Det är för mycket för mig nu när det börjar bli höst.

image50