Nu närmar det sig!

Jag har jobbat och kämpat för att hitta den försvunna julkänslan och när jag nu sitter i vardagsrummet hemma i lägenheten kan jag inte annat än le. Jag har lyckats! Julskinkan är griljerad, det finns lite julgodis i kylen, klapparna är inhandlade och inslagna och tillsammans med finaste Johan pysslade jag söta små julklappsetiketter i måndags. Igår gjorde jag min första julgrupp och sen bytte jag duk på köksbordet, placerade ut tomtar och trixade. Imorgon kommer julgranen och vi kommer ägna vår torsdagskväll åt att klä den och banne mig så är julen kommen till Oktavgatan! Det gör mig alldeles varm inombords och jag längtar, längtar, längtar tills man får mysa med familjen och bara vara!

Dessutom har jag fått två glädjebesked denna veckan så man skulle kunna säga att livet leker, äntligen!

Jul? Nu snart?

Andra advent passerade och vi drack glögg och åt köpta pepparkakor med ädelost tillsammans med Jessica, Olle och Nikki som spenderat helgen hos oss. På bordet stod adventsljusstaken och lös och lika starkt lyste julkänslan med sin frånvaro. Jag är egentligen ett riktigt julfreak men det här året känns det som att december har överraskat. Jag är inte alls redo. Inte ett enda julbak har jag hunnit med och julgodiset som brukar vara klart inför advent finns inte ens i tankarna ännu och de första julklapparna köptes igår.

Jag skyller på att vi flyttade i november och hade fullt upp med att bo in oss i en ny lägenhet under de veckorna som egentligen ska spenderas med julförberedelser. Veckans kvällar kommer spenderas med att köpa julklappar, baka julgodis och pepparkakor samt att ställa fram de få stackars tomtar som krävs för att julkänslan ska komma. Jag längtar mig tokig efter julgranen som vi får nästa vecka. Det ska bli jul i Gunnarsson/Nohr-hemmet i år med. Jag lovar!