Lunchfika.

Lite mer att göra idag på praktiken än det brukar vara. Passar mig perfekt. Det är faktiskt som roligast när det går snabbt och är mycket. Att rulla tummar är ingenting för mig.

Tog en fika med Johan på lunchen, blev en god latte och en mindre god semla. Men trevligt var det. Tycker verkligen om att caféfika. Borde nästan göra det oftare men det är ju så ofantligt dyrt. Inte alls något för en studentplånbok. Men snart har man väl förhoppningsvis jobb så då jäklar! Då ska jag bli en latte-tjej igen. Precis som i gamla goda gymnasiedagarna.

Cp, are you with me?

Grattis Johan.

Idag fyller Johan 22. Hipp hipp Hurra och Grattis!

Det där med löneanspråk.

En riktigt knepig grej det där med att begära lön. Jag har gjort det två gånger under de senaste två veckorna och det är lika jobbigt varje gång. Man vill ju inte lägga sig för lågt, samtidigt har jag svårt att motivera varför jag som inte har någon erfarenhet och knappt fyllda 20 ska ha någon speciellt hög lön. Men det är klart att jag vill ha hög lön, så hög som det bara går att få. Det vill väl alla människor?

image125

Jag har flyt nu.

Jaha, då var det strax intervju igen. Ska väl kila härifrån inom de närmsta minuterna så jag hittar rätt bland alla gator och förorter och är på plats i god tid innan fyra. Blir intressant med intervju, speciellt nu när jag kommit vidare i den andra. Alltså, reklambyrån som jag inte trodde jag hade gjort ett speciellt bra intryck på. Men tydligen hade jag fel där. De verkar tycka att jag är en skön människa och på måndag ska jag alltså dit och träffa hela företaget.

Riktigt gött att allt plötsligt vänder. Från noll till (nära) 2 på bara en förmiddag. Hejdå.

En andra intervju.

Spännande! Blev bjuden på en andra intervju på reklambyrån ändå. Det hade jag väl aldrig trott. Nu är det jag mot de anställda. Håll tummarna för mig på måndag!

Funderingar.

Jag tog lite tag i mitt hårproblem idag, har både bokat en klipptid hos Toni&Guy nästa lördag och färgat håret hemma i badrummet. Blev sådär härligt rödbrunt som jag haft nångång förut.

Praktiken idag har varit grymt lugn. Gjort några annonser klara och skickat till tryck och sen mest suttit och snackat skit. Måste säga att jag inte är riktigt nöjd med den här praktikperioden... Kan vara för att jag var så sjukt nöjd med Frotté förra perioden och har höga krav. Eller så har jag helt enkelt haft lite otur med mina platser och timingen. Jag har förvisso lärt mig enormt mycket under de fjorton veckorna och det är väl kanske det viktigaste. Och jag skulle kanske inte påstå att jag är missnöjd heller. Jag har trots allt varit på två platser där jag trivts med både lokaler, medarbetare, kunder och arbetssätt. Sen har det inte varit lika mycket att göra som på Frotté men det borde jag väl egentligen förstått.

Imorgon ska jag på arbetsintervju igen. Spännande om än inte alls lika nervöst som förra veckan. Känner mig mer säker på mig själv inför det här och det är så otroligt skönt. Också har man ju tränat lite på det där med intervjuer nu... Nu ska jag krypa till kojs tillsammans med min HP-bok och mysa innan det är sovdags. God Natt!

Min nya kärlek.

Idag har jag betalt kameran, vilket gör mig en stolt ägare av en Olympus E500.
Den har provats en del i helgen under diverse födelsedagsfikor, promenader och slappande. Jag kommer från och med nu återuppta mitt fotointresse och lära mig så mycket jag kan om denna underbaring. Nu hoppas jag på fina vinter- och vårdagar så att jag kan ta underbara bilder också.



Edit: Det är förresten Johan som tagit de här bilderna. Utom en, för den har jag tagit.

R.I.P

Det är jättekonstig stämning här. Helt förklarligt. Det här är en superkonstig dag.

Jag blir lite snurrig.

Oj vad snabbt allt har gått idag. Tio minuter och min framtidsbild förändrades helt. Det börjar sjunka in nu och känna väldigt, väldigt konstigt. Det kommer sluta bra men just nu snurrar tankarna som galningar.

Jobb?

På onsdag ska jag på arbetsintervju igen. Men den här gången känns det mer som att det är jag som ska bestämma mig. Stället är desperata efter folk som helst skulle börjat igår. Det känns bra. Nu har jag många trådar ute som jag bara ska hala in. Allting löser sig, varför kan jag aldrig fatta det från början?

Väntar också på samtal från förra veckans intervju på om jag gått vidare. Nu hoppas jag det.

Söndag.

Till min stora lycka var Therese också sugen på öl igår och vi drog oss till Rockbaren och hällde i oss några stycken. Det var gott och mycket trevligt att träffa Terry, det var längesen.

Idag vaknade jag alldeles för pigg för vad jag egentligen förtjänade. Vi åkte till Willys och veckohandlade och har sen mest tagit det lugnt hela eftermiddagen. Jag har bestämt mig för att köpa kameran som vi haft hemma på prov i helgen. Äntligen! En systemkamera.
Olympus E500, jag är nyförälskad. Underbart.

image118

Ge mej en ölkväll!

Jag är så sjukt sugen på en ölkväll ikväll. Spelar egentligen ingen roll om det blir utgång eller hemmakväll med trevligt folk, bara jag får öl. Dock verkar folk vara lite halvt sega idag och inte alls så sugna på öl som jag är. Blir väl till att sitta hemma själv och hinka några bärs. Fast jag har inte helt gett upp hoppet om Therese ännu.

Det är väl typiskt att när jag för en gångs skull är ölsugen är ingen annan det. Och jag som brukar vara så tråkig.

image116

I'm not the same.

Det har gått nästan fyra år sedan Millencolinvåren 2004 men den nya samlingslåten som ligger uppe på deras hemsida tar mig tillbaka ett par år. Alla bra favoritlåtar i en och samma låt. Det gör att jag blir lite löjligt småkär. Jag vill stå längst fram med en hemmasydd Millencolinflagga och sjunga med i alla låtar och vara löjligt glad. Jag vill bli filmad på Hultsfred-TV och hoppa av galen lycka.

Ja Cajsa, det blir kanske en Millencolin-vår nu!

image22

Underbara Stockholm.

Efter kycklingplåtningen vid Münchenbryggeriet idag bestämde jag mig för att gå tillbaka mot stan för att få lite frisk luft. Det blev alltså en promenad genom större delen av Stockholm Stad. Det var då det slog mig hur fin den stan är, och mysig. Trots all stress kunde jag komma på mig själv med att gå och riktigt njuta. Jag smet in en snabb impulsrunda på Gamla Stans Kaffebutik och kom ut därifrån med ett espressokaffe med chokladton och lite Guteblandning. Stockholm är en helt underbar stad. Någon gång ska jag flytta dit, men först ska jag bo ett bra tag i den underbara lägenheten i Nyköping.

Det där med nyckelben.

Jag har länge tyckt att nyckelben är en konstig och väldigt obehaglig grej. Det var inte så längesen som jag fick kalla kårar och hemska rysningar bara vid tanken på att någon skulle vidröra mina nyckelben. Personer som hade väldigt tydliga nyckelben fick mig också att må lite lätt illa. Om det började klia på mina egna nyckelben fick jag nästintill panik, jag kunde inte röra vid dom och fick stå ut med kliandet.

Den där konstiga fobin har gått över lite smått och jag vrider inte längre kroppen i plågor vid tanke på nyckelben. Däremot när jag tänker på hur obehagligt jag har tyckt (och tycker lite smått fortfarande) det är att dessa ben sticker upp ur kroppen och man faktiskt kan ta runt om dom, blir jag lite illa till mods. Jag förstår inte riktigt grejen.

Min lilla last.

Åh, jag älskar när det blir januari-februari och de här godingarna dyker upp på caféer och i affären. Jag köpte nyss hem två stycken. Det är verkligen en sötsugslast. Mums.

image115

Jag kommer inte på någon bra rubrik.

Idag har jag varit på intevju. Det var nervöst men gick väl bra antar jag. Tror dock inte att jag kommer gå vidare till någon andra intervju men jag är nöjd med att ha kommit så här långt. Det var trots allt en Resumé-annons och om det de sa stämde har jag blivit utvald till intervju bland 70 sökande. Det är väl kul.

Gör inte så mycket på praktiken just nu. Letar efter ett typsnitt som vi behöver köpa med mindre engagemang. Sådär kul faktiskt. Jag har lite ont i huvudet och är sugen på frukt. Ska gå på fruktletarjakt nu.

Imorgon gäller det.

Har varit på skolan en stor del av kvällen och pysslat ihop portfolion inför morgondagen. Som tur var hade jag Hallonkillen med mig och fick massor av hjälp. Han är för go.

Jag är faktiskt förvånansvärt lite nervös. Det får väl gå som det går, mer kan man ändå inte göra. Jag har iallafall massor av stöd i ryggen så det känns riktigt bra. Det är många som håller på mig nu! Och liksom, jag ska på intervju. Jag har ju redan vunnit en hel del. Det känns bra. Jag är så nöjd.


Nu ska vi titta på film och vägra gå och lägga oss tidigt. Herregud, vi är bara lite över tjugo och lever som om vi vore närmre trettio. Dags att hitta tillbaka till den galna ungdomen. Give me some beer!

Det är inte helt meningslöst.

Idag fick jag ett glädjande besked som för mig betyder att jobbsökandet inte är helt meningslöst. Det leder faktiskt någonstans och på torsdag ska jag på intervju. Även om det inte någonstans betyder någonting känns det skönt att veta att man iallafall tagit sig förbi ett steg. Då är det bara ett kvar. Go Sofie, Go!

Håller på att fixa ihop en riktigt schysst portfolio nu med de nya praktikgrejerna i så att man har något coolt att visa upp. Wish me luck.

Vi gjorde egna piroger.

Har precis avnjutit en kvällsmat i form av hemmagjorda piroger. Det var första gången vi gjorde det och det blev riktigt gott. Dessutom hade vi underskattat mängden i receptet så nu ligger det x antal piroger i frysen. Mums.

image114

Nu vill jag ha något nytt igen.

En kjol tack. Det ska vara en man kan ha till vardags utan att känna sig för fin. Jag får höra ibland att det är så fint när jag har en kort klänning till tights eller strumpbyxor. Dock gör alla klänningar jag har att jag känner mig lite väl uppklädd. Ge mig något som är vardagssnyggt så klär jag mig gladeligen i det. Tights är ju skönaste plagget.
Dessutom passar det mig bra.

Läsdag.

När jag körde för att handla bestämde jag att jag var värd en Harry Potter-bok. Jag har länge velat ha alla och idag unnade jag mig nummer fem, Harry Potter och Fenixorden. Jag har läst de fyra föregångarna och har lånat den sjätte på biblioteket. Var alltså ganska logiskt att köpa den här. De andra får jag köpa när jag har råd, men en komplett samling ska det bli. Jag känner mig så märkligt glad och upprymd när jag har köpt något nytt. Som att jag är en riktigt god människa och som att jag är duktig som kan unna mig själv sådana saker. Det är samma sak med CD-skivor och filmer. Totalt onödigt egentligen men så kul att ha. Också luktar nya skivor och nya böcker så gott.

Jag har legat i soffan hela eftermiddagen och läst ut Fågelbovägen 32 som var en ganska bra bok. Nu ska jag ge mig på min nya Harry Potter bok. Den är riktigt tjock och bara längtar på att bli läst. Det ska bli en nästan magisk känsla att slå upp första uppslaget och bara andas in den ljuvliga doften.

image113

Ingenting är planerat.

Vi vaknade i hyfsad tid idag men sen låg jag kvar jättelänge i sängen och läste i min bok. Den är ganska bra trots att det står typ samma sak i alla kapitel. Den får mig iallafall att vilja veta hur det slutar och om en bok lyckas med det tyder det på att det är en bra bok.

Snart ska vi handla inför den kommande veckan och sen har jag ingen aning om vad jag ska göra. Jag ska göra sånt som jag känner för just för stunden, hela dagen. Det ska bli så härligt. Alla helger borde vara tre heldagar, det är precis lagom.

image111

Härliga lördag.

Det har varit en härlig dag idag och jag kommer knappt ihåg att jag har städat, det var så smärtfritt. Vi har ätit bakad potatis idag igen, det blev massa fyllning över och det är ju synd att slänga. Dessutom gör det ingenting för det är så gott. Nu tänkte jag snart ta tag i disken sen vill jag se på film och hälla i mig några glas vin.

Egentligen vill jag se på Them men jag tror inte vi vågar göra det när vi är själva. Usch vad den verkar läskig!

image110

En ledig dag var vad jag behövde.

Kvällen hos Svenne och Lina igår blev riktigt trevlig med vin och sällskapsspel. Jag hade riktigt kul faktiskt och sen kom Johan efter kickoffen och gjorde oss sällskap och det var också väldigt trevligt. Innan vi gick och lade oss lovade jag mig själv att jag idag skulle vakna och tänka "nu blir det en bra dag".

Jag vaknade faktiskt och tänkte precis så. Har redan hunnit städa lägenheten och putsa fönster för första gången i mitt liv. Det blev faktiskt helt okej för att vara första gången. Snart ska jag ta cykeln till Stenkulla och köpa bakpotatisar, toalettpapper och honung. Stackars Johan är lite krasslig idag så jag ska göra en kopp honungste till honom.
Jag är nog världens snällaste flickvän.

Två ord till Johan.

Förlåt.
För att du får ta så stort ansvar och för att det går ut över dig. För att jag blir sådär jobbig.

Grattis.
För att du har lyckats så bra med precis allting. Glid nu bara, glid älskling.

Fredagkväll.

Det har varit skönt med en ledig dag utan att göra någonting. Har slösurfat i flera timmar och unnat mig själv en semla. Struntat i städningen som jag egentligen tänkt göra och istället tassat runt i mjukisar hela dagen.

Nu är det dock kväll och mina bakpotatisar tillagas i ugnen. Kan vara sisådär en kvart, halvtimme kvar på dom kanske och jag är så sugen på att bara käka upp dom! Har börjat titta på Harry Potter och Fenixorden, med viss motvilja eftersom jag inte läst boken ännu. Funderar på att stänga av och vänta tills jag läst boken men vi får väl se. Efter maten ska jag iaf hoppa i ett par jeans och sen bege mig hem till Svenne och Lina med diverse alkohol för att spela lite sällskapsspel. Det blir kul.

Något att le åt.

image25
Tack.

Arbetslöshet?

Filmen igår var riktigt bra och vi hade en trevlig kväll jag och Johan. På tåget hem började jag plötsligt må riktigt dåligt och idag är jag hemma och vilar. Är sådär kul att vara hemma själv och må dåligt. Har liksom varken ork eller lust att egentligen göra någonting samtidigt som jag absolut inte bara vill ligga still. Det är en dåligt vald dag dessutom, Johan ska på kickoff på jobbet ikväll så han räknas inte hemma förrän väldigt sent vilket betyder att jag har en lång dag ensam. I vanliga fall hade jag tyckt det var skönt med så mycket tid för mig själv, men inte idag.

Funderar mycket nu på vad som kommer hända efter utbildningen. Jag har inget jobb och det verkar lönlöst att söka. Har tappat räkningen på hur många jobb jag nu sökt och verkligen lagt ner tid på ansökningar till. Det leder ingenstans och jag är livrädd för att behöva gå hemma hela dagarna och inte ha något att göra. Jag har aldrig varit i den situationen förut, jag har alltid vetat vad som kommer hända och att allt ordnar sig. Nu känns det snarare tvärtom, ingenting kommer ordna sig. Jag är sjukt, sjukt, sjukt negativt inställd till allting och även om jag försöker se det positivt och ta en dag i taget slutar det alltid med att jag oroar mig. Jag har ingen säkerhet här. Ingen familj, inga nära vänner och inte många kontakter som kan hjälpa mig. Allt jag har är Johan och min egen vilja. Kommer det egentligen räcka?

Rikstäckande.

Kom till Grand för ett tag sen och fick tag på en DN och en SvD. Slog upp sidan 3 i båda och där var dom, annonserna. Helsidorna som jag gjort. Var riktigt kul att se. Och ska bli kul att se filmen idag/ikväll.

We own the night.

Jag kollade nyss mailen och fann att jag blivit bjuden på förhandsvisning av filmen We own the night imorgon. Det är ganska coolt. Förhandsvisning liksom, hur ofta blir man bjuden på sånt?

Så imorgon efter jobbet blir det alltså gratis biobesök igen. Det är andra gången på två veckor. Sweet!

image109

En lång dag.

Äntligen är jag hemma och har fått lite mat i magen. Det har varit en riktigt lång dag i små trånga, mörka rum som luktar instängt pojkrum, men det har ändock varit intressant. Nu vet jag hur det går till att spela in ljud till reklamfilm, hur man animerar film, hur man 3d-fuskar detaljer i film och massa annat onödigt. Filmen lyckades bli klar i tid och är nu skickad till London så att den kan börja sändas imorgon som planerat. Blir till att titta reklam riktigt noga för att få se mina två första reklamfilmssekunder som sänds på riktigt. Coolers.
Och, eftersom kampanjen drar igång imorgon, är det också stora annonser på sidan 3 eller 5 i DN och SvD som jag har hjälpt till med, väldigt mycket. Oj så kul det ska bli!

Sofie goes reklamfilm.

Ohoj, det går bra nu på praktiken. Idag har jag tecknat, tecknat och tecknat. Samt redigerat bilder och gjort två annonser. Imorgon ska jag följa med och spela in Voice till en reklamfilm och vara med och redigera den. Vet att det är en lång och tråkig process men den här gången blir det antagligen roligare eftersom jag har gjort en del grejer som ska vara med i filmen. Dessutom har jag haft mycket att säga till om vad gäller andra val i filmen. Blir en portfoliogrej. Riktigt kul.

Den börjar gå antingen i slutet av veckan eller nästa vecka. Då ska jag avslöja mer.

Jag tänker för mycket.

  

Tröttmössa!

Idag kom jag typ först till Grand och gick sist. Det har varit ruskigt mycket att göra och helst ska det gå riktigt snabbt också. Det passar mig perfekt. Trivs verkligen där. Största anledningen är helt klart att människorna är så grymt sköna. Hela eftermiddagen har jag stått vid ett ljusbord och ritat text. Hade skapligt ont i armen efter tre timmar. Men det var kul! Blir kul att se det i färdigt skick sen.

Filmen som jag var med och redigerade förra veckan började gå på TV idag. Den blev bra och även om jag inte varit med under speciellt stor del av produktionen blir jag lite stolt. Den ser så dyr ut. Och proffsig. Yey! Håll utkik efter nya Stryktipset-filmen, den med John Terry, så fattar ni vad jag menar!

Solen skiner!

Idag kommer bli en bra dag, vaknade och solen sken genom persiennerna. Himlen är blå och inte ett moln syns till. Väntar bara på att Johan ska bli klar med hårfixeri sen ska vi gå ner på stan. Blir väl en liten runda fönstershopping och kanske en fika. Jag vill verkligen ha ljusstakarna från Indiska. Hoppas att de finns här och inte kostar en förmögenhet.

Man blir så glad av sol. Det kommer bli en bra dag.

Den innersta kretsen.

Vi är tråkiga ikväll igen. Har haft en skönt slapp dag och fixat fint hemma i lägenheten. Bland annat köpt tulpaner som nog är några av de finaste blommor jag vet. Näst efter gerbera dårå. Och gult ska det vara! Mums.

Försökte titta på Den innersta kretsen för ett tag sedan men det var en sjukt dålig film. Hade lite förväntningar på den då många riktigt bra skådespelare är med i den. Men som sagt, vi blev besvikna. Det var inte alls någon höjdare så vi stängde av. Johan sitter nu och spelar Mass Effect och jag sitter med laptopen i soffan och funderar på att starta The Sims. Var iallafall sjukt längesen men jag är rädd att jag suckar på segheten i det spelet. Min dator pallar inte riktigt, behöver mer minne tror jag.

Den är klar nu.

Johans nya hemsida, som egentligen inte är någon hemsida utan bara ett skissblock, är klar nu. Kolla in vad jag har kodat och min kära hallonkille illustrerat på www.nohr.se

image108
Illustration: Johan

Gråa lördagen.

Idag har det varit riktigt grått och trist ute och jag har mestadels gömt mig inomhus. Har uppdaterat min hemsida så att det är den aktuella praktikplatsen som står där och spelat en hel del Zelda. Gav mig dock ut en liten sväng för att låna böcker på biblioteket som dock var stängt när jag kom fram. Handlade lite frukost och en varsin semla till mig och Johan. Sen hade vi mysigt eftermiddagsfika och drack lite kaffe för en gångs skull. Nu börjar det väl bli dags för att laga middag snart antar jag men kanske Johan får göra det eftersom jag är i full färd med att koda hans hemsida.

Jag tycker om att göra hemsidor, det är liksom magiskt att se hur det växer fram saker genom att jag skriver några obegripliga bokstäver. Later.

Mina allergier.

Jag är sjukt hypokrondisk när det gäller allergier. Så fort jag får allergisymptom, typ rinniga ögon, nysningar, kli, utslag eller snuva måste jag hitta vad jag är allergisk mot. Hittills har jag kommit upp i massor av olika saker, i stort sett allt man kan vara allergisk mot. Kända Sofie-hypokondri-allergier finns bland annat mot mot damm, gräs, pollen, gran, julstjärnor (blomman alltså), sol (ja, vad tänkte jag då?) och sist men inte minst hästar.

Allergisk på riktigt är jag dock mot bara en grej. Och det rejält. Men inte sådär typiska allergisymptom utan det ger mig mer stickningar i ögonen, huvudvärk, illamående och irritation. Detta är mot dålig typografi. Jag tror att det är något av det värsta som finns. Layouter, designer eller vad som, kan vara hur snyggt som helst men med dålig typografi ser det bara tråkigt, dåligt och B ut. Blä.

Enligt mig avslöjar det på ett enkelt sätt vem som är riktig amatör och vem som faktiskt kan lite skit.

Jag hade tänkt dricka öl.

Egentligen var min tanke att jag skulle vara på väg till Therese för att knäcka några bärs ikväll men när jag insåg att klockan redan är nio och jag inte hunnit diska, sminka mig eller platta håret ännu gav jag upp tanken. Det får bli en lugn kväll hemma med Johan och en skål ostbågar istället.

Fick massage på jobbet idag och det var verkligen skönt och välbehövligt att bli av med knutorna och stelheten i rygg och axlar. Nu får jag klara mig en månad tills han kommer nästa gång och knådar. Har för övrigt också blivit lovad ett stort projekt "där det behövs en tjej", där jag ska få jobba som originalare i projektgrupp och det ska bli riktigt spännande att se när det sätter igång. Om det sätter igång... Man kan ju aldrig vara riktigt säker.

Först på Grand.

Idag kom jag först till kontoret och fick använda min nyckel för första gången. Det var lite läskigt att komma in i en mörk spöklik lokal och försöka leta sig fram till alla lysknappar. Men det gick bra ändå.

Nu har Zonny kommit hit också och vi har snackat lite annonsformat, är mycket man ska tänka på. Som att en annons som ska gå i både Aftonbladet och Expressen i princip samma storlek inte är samma storlek för att Aftonbladet är typ 1 mm större. Då måste man göra dubbla annonser för det. Intressant...

Handledar-Jörgen.

Idag träffade jag min nya handledare för första gången. Han heter Jörgen och är från Skåne. Han ser lite ut som en haschtomte. Det var det första jag tänkte, han ser så slapp ut. Inte alls sådär finkammat seriös som man kan förvänta sig på en sån stor (och då menar jag känd, bra) byrå. Fast, ingen där är sådär finkammat seriös i och för sig. Jag har varit där i tre dagar och redan fått ett inte så smickrande smeknamn och jag möts av en stor kram i dörren varje morgon jag kommer. Så härligt.

Just nu är det inga tvivel på om jag gjorde rätt. Det är så grymt kul att få se hur riktigt stora produktioner går till och dessutom hjälpa till med saker som kommer synas i TV och på Print i hela landet. Imorgon ska jag följa med och redigera reklamfilm. Har ingen aning om hur det går till med Jörgen varnade mig för att det var grymt tråkigt. Nu är jag iallafall förberedd.

Glädjeämnen.

Jag tänkte skriva ett inlägg om allt som gör mig glad men jag har suttit och funderat i över en kvart nu och orden vill bara inte hamna rätt. Därför tänker jag lägga ner mitt försök till ett långt, positivt och läsvärt inlägg och istället sammanfatta på en enkel rad:

Jag har så jävla mycket att vara glad för.

Andra dagen.

Första gången jag var på Grand tänkte jag att det var nog lite likt Frotté. Efter igår kunde jag bara bekräfta att de människorna på de två ställena är ganska lika varandra, dålig humor och direkt kommunikation.
Idag var en typisk efter-tryck-på-Frotté-dag på Grand. Efter gårdagens allt jobb med Svenska Spel var det idag lugna gatan. Stackarna där skämdes nog över att jag inte hade så mycket att göra eftersom det var anledningen till att jag bytte dit. Men, som de också sa, det kommer komma massor av grejer. Men det går i vågor. Ibland är det helt enkelt bara lugnt.

Jag är förövrigt glad för Johans skull idag och tänker fira med en körsbärsöl och Beck - Moneyman. Nu blir det snart wok som Johan fixat ihop mellan alla fisar i köket. Han fiser som en galning idag. (Vilket "du inte får skriva i bloggen Sofie")

Första dagen avklarad.

Nyligen hemkommen från Stockholmet och första dagen på Grand Annonsbyrå. De människorna är så grymt sköna och jag känner redan nu att jag kommer trivas som fisken i vattnet. Fick ett hjärtligt välkomnande när jag kom och blev direkt inslängd i skarpa stora projekt. Trots att jag inte hade någon dator under dagen idag fick jag skojiga uppgifter och imorgon har jag en arbetsstation också och ska göra lite annonser till de stora dagstidningarna samt affischer för nationella kunder. Härligt att bli så betrodd. Synd att det bara är fyra veckor, måste verkligen förlänga så jag får vara där mer!


Ibland blir man sugen.

Åh, jag blev bara så sugen på chokladbollar att jag var tvungen att svänga ihop en sats. Nu står dom i kylen och kallnar så att de kan vara sådär ruskigt goda när vi tar dom till kvällsfika. Mums!

image107

Schlemmertopf och helgrecension.

Helgen har varit helt kanon. Jag och Johan lagade god mat i fredags och firade min nya praktik med vin och massa mys precis som utlovat. I lördags tog vi tag i en riktig storstädning så att lägenheten blev sådär farligt fräsch och nästan skinande ren. På kvällen hämtade jag Malin och Kajsa vid tågstationen och sen käkade vi kinamat, tittade på Beck och snackade gamla minnen.

Sov riktigt länge idag, vilket jag egentligen inte alls tycker om att göra en helgdag men idag kändes det bra och välbehövligt. Åt en god frukost alla fyra och sen följde jag brudarna till tåget och begav mig sedan hemåt till Johan igen. Vi har tagit det riktigt lugnt idag, bara spelat tv-spel och ätit god mat. Lagade en helt fantastisk bön- och krovgryta i vår lergryta. Det är så grymt att laga mat i den, blir typ ingen disk och man slipper stå vid spisen och passa maten.

image106

Då var det snart slut.

Har precis avslutat jobbet med Sörmlandskartan som jag gjorde alldeles för avancerad egentligen. Det var inte meningen men det blev åtminstone bra. Skulle få nåt jobb till av Jonas idag och sen är det färdigpraktiserat för c/o lönnström. Jojo.

Imorgon kommer Kajsa och Malin och hälsar på i Nyköping. Ska bli kul, första gången för Malin sen jag flyttade och Kajsa har inte varit här på ett år. Får se till att städa lägenheten fint så att den är riktigt respektabel. Det ska bli skoj att få visa mina flickor hur och var jag bor. Blir väl en liten ölsväng också kan tänkas under kvällen. Mumma.

Johan har lovat att vi ska fira min nya praktik ikväll för att det har gått så smärtfritt och att det kommer bli så bra. Det blir vin, god mat, lösgodis och massor av kramar.

Sista dagen.

Det känns mer än lite konstigt att sitta på byårn och veta att det är sista dagen här. Självklart kommer jag att komma tillbaka och hälsa på flera gånger för jag gillar de här människorna och jag trivs med att sitta här. Det var bara olyckligt att det blev så dåligt med uppgifter under större delen av praktiken. Nu efter jul fick vi in många projekt som det var tänkt att vi skulle jobba med men då hade jag redan bestämt mig.
Vi pratade lite om mitt byte på morgonens väggenmöte och nu känns det mycket bättre. Det känns som att de föstår mig och tycker att det är kul för mig. Det känns så bra eftersom jag var lite orolig att de skulle bli besvikna och sura på mig över bytet. Jag hoppas självklart att tiden här leder till bra referenser och kontakter inför framtiden.
Just nu har jag ingenting att göra förutom att se till att allt jag jobbat med under tiden här finns tillgängligt på servern och att städa upp efter mig. Konstig känsla.

På måndag befinner jag mig på Grand Annonsbyrå på Kungsgatan i Stockholm.

11 timmar kvar.

Jag har precis kommit från Stockholm och ett möte. Nu har jag bestämt mig fullt och klart. Imorgon kommer jag göra min sista dag på c/o lönnström och på måndag börjar jag praktik på Grand Annonsbyrå. Fick ett samtal från dem fredagen innan jul om att jag gärna fick börja på praktik hos dem eftersom jag inte är helt nöjd med praktiken på lönnström. Funderade på det under julen och nu har jag alltså, efter besök på Grand, bestämt mig. Jag ska göra de fyra sista veckorna och eventuellt några extra hos dem. De verkar vara riktigt sköna människor och det blir säkert bra.

Kommer i och för sig säkert sakna stämningen och skämten från Lönnström men det är nog inte sista gången jag träffar dem. Jag måste ju ändå göra det jag tror är bäst för mig och nu är det så. That's the secret.

GE MEJ ETT LYPSYL!

  

Det känns bättre nu.

Nu har det hunnit smälta in lite och nu känns det bättre. Det är lite konstig stämning i och för sig men vad hade jag väntat mig? Nu ser jag bara framemot morgondagen och de beslut jag har framför mig. Under lunchen var jag så duktig att jag lade alla korten på borden och snart kan jag kanske avslöja mig här i bloggen också.

Jag sitter här och kör på ren vilja nu, tröttheten kryper igenom kroppen och jag skulle gärna sova en stund för att sen ge mig på alla uppgifter igen. Självklart är jag lite avundsjuk på Johan som kan vara hemma och bara ta det lugnt idag på sin lediga dag. Jag vill också hem och vila och ladda inför morgondagen!

Jobbiga samtalet.

Nu har jag haft ett kort möte med det jobbiga samtalet. Jag hade nog förväntat mig att det skulle ta längre tid och att jag skulle hinna säga mycket mer. Fick inte alls fram allt jag hade hoppats på men "the big secret" är iallafall avslöjad. Nu är det bara det roliga kvar!

Nu kanske klumpen i magen kan försvinna. Snälla?

Tillbaka till vardagen.

Är på praktiken igen och inväntar morgonens väggenmöte. Verkar som att det är mycket som ligger på mig och Sven, det är man inte riktigt van vid. Men... Det är nog mest fotouppdrag ändå antar jag.
Har sovit dåligt i natt, ny säng att ligga och vrida sig i och nervösa tankar. Ingen bra kombination men snart är det jobbiga över. (Som nyligen blev ännu jobbigare än det varit förut). Suck.

Nu ska jag vara positiv och förtränga min övertrötta kropp.