Grattis på första adventens dag.

Robin kom i fredags och igår for vi till Stockholm för att shoppa lite julklappar och gå på Streets julmarknad. Var en himla härlig dag och väl tillbaka i Nyköping åkte vi raka vägen till OT's och åt och drack lite öl och Terry slöt upp med oss. Efter några öl och drinkar drog vi vidare mot Fika och sedan O'Learys där vi ägnade resten av kvällen åt att dricka drinkar och öl och dansa till 90-tals musik. Var en helt sjukt fin kväll faktiskt. Idag har jag julpyntat ordentligt här hemma och vi har byggt vårt första och eventuellt tidernas fulaste pepparkakshus och jag har bakat pepparkakor, för tredje gången den här julen. Hoppas det var den sista, de borde väl räcka nu?

Nästa helg ska vi gå på Konstfacks julmarknad och göra massor av julgodis här hemma. Jag längtar redan!

Jag är lite uppspelt.

Nyss såg jag något som fick mitt hjärta att slå extra fort och jag går omkring och dansar här hemma samtidigt som jag har ett fånigt leende på läpparna. Och ännu har egentligen inget hänt, men det kan göra och det får mig glad.

Snart ska jag plocka upp lillebror vid tåget för en helbra helg känner jag. Men först ska det städas lite och vikas tvätt. Tjo!

Jakten på julkalendern

Jag hade planerat en överraskning till Johan i form av en adventskalender till Mysteriet på Greveholm och ledde auktionen på Tradera fram tills de sista sekunderna då någon bjöd över mig. Så borde man faktiskt inte få göra! Nu letar Johan febrilt efter ett sätt att få tag på kalendern så att vi med lycka kan öppna luckor till kalendern vi ska se. Han måste ha tyckt att det var en bra överraskning, som tyvärr gick åt pipan och blev ett jobb för honom istället. Men fin är han ju, och jag vet att han letar för att han vill göra mig glad och för att han tyckte det var en söt överraskning jag försökte med.

Vi (han) kommer säkert lyckas, så vi kommer få sitta som små barn och öppna luckor på morgonkvisten och fnissa åt tokigheterna innanför.

Julklappsglädjen.

Igår slog jag in lite julklappar. Det är det bästa julpysslet jag vet. Och en stor anledning till varför jag köper mina julklappar tidigt, för att kunna gå och klura och fnura på hur de ska slås in, i vilket papper, med vilket band och vilka ytterligare dekorationer. Lite kärlek helt enkelt. Så ser det ju lite finare ut under granen. Små paket är bäst att slå in, och fyrkantiga. Man borde ge böcker till alla man känner. Fast det skulle kanske inte vara så kul i och för sig.

Julkalendern.

Om en vecka är det den första december. Då kommer nyhetsmorgon hemma hos oss bytas ut mot julkalender i form av Mysteriet på Greveholm. Ett steg i min "Få-Johan-att-tycka-om-julen"-kupp. Den går bra förövrigt. Senast igår utbrast han "vilken fin stjärna" om vår julstjärna i köksfönstret. Jodå.

Hej vintern!

Det snöar en hel massa, lite snöoväder nästan. Det var ett riktigt äventyr att ta sig till tåget i morse med cykeln. Lite tur hade vi att tåget var några minuter försenat så vi hann i tid. Nu är det mysigt med snö, när jag sitter inomhus, att transportera sig i snöoväder är däremot ingen hit. När det är snö vill man förstås vara ledig och åka pulka hela dagarna.

Igår bakade jag lussekatter och hej vad goda de blev. Och det blev så många att jag tänker bjuda på fredagsfika om några dar på jobbet. Snällsofie igen.

The project.

Jag och Johan har ett litet hemligt projekt ihop och det är så himla mysigt ska ni veta. Att sitta och klura och fnula tillsammans med någon man tycker om så mycket. Också ser det ut att bli ett himla fint resultat också. Och så är det en hemlighet mellan oss båda. Det tycker jag om.

Igår bjöd jag honom på bio förövrigt och idag lagade jag en tvårättersmiddag som en liten överraskning. Känns himla bra att göra sånt ibland. Så enkelt att sprida glädje liksom. Jag är en snäll Sofie.

Jag är fast.

Kikar bara in för att säga att jag nu blivit fast anställd sedan augusti. Avtalet ligger i väskan och så. I have a job.

Nu är det vinter.

Igår när jag kom hem till Nyköping låg det snö på marken. Jag hann tänka ett kort "typiskt" innan det slog mig att det ju är jättefint och jättebra med snö nu! En månad kvar till jul och snö, härliga vintertider. Blir till att plocka fram vinterjackan i helgen. Och så ska det inhandlas en adventsljusstake och mossa. Nu ska det bli julfint.

Om exakt en månad sitter jag på ett tåg mot Skåneland och julledighet och jag kan bara hoppas att veckorna går snabbt. Nästa helg kommer Robin och hälsar på också. Den här tiden på året är underbar må jag säga. Mer glögg åt folket!

Lite franskt.

Idag känner jag mig lite fint fransk i kjol, randig tröja, sjal och mössa. Känns mysigt, lite konstnärligt sådär. Det är onsdag, redan. Veckan har riktigt sprungit iväg. Om en månad beger jag mig mot Skåne för att fira jul och jag kunde inte längta mindre. Lite tjuvjul hos Cajsa och Amanda imorgon om de kan avstå från sin nyttiga (what is up with that?) vecka. Tjuvjul med nyttigheter är inte okej!

Mer böcker åt folket.



Jag beställde nyss Låt den rätte komma in på pocket efter ett hett tips på jobbet. Eftersom vi funderar på att se filmen tänkte jag att det kan vara bra att läsa boken först. Så nu blir det så. Att läsa är nog en av mina bästa sysselsättningar under hösten, och att spela massor av spel. Men det gör jag ju hela året. Jag har snart läst ut Handel med döden av Simon Kernick och när man väl kommit in i den var den ruskigt bra. Det tog dock sitt lilla tag.

Bilden är förresten en illustration jag gjorde till Huddinges gymnasieskolor.

Varför man älskar Urban Outfitters.



Saker som hade gjort min vardag lite bättre, lite finare. Kära tomten.

Helgen i korta drag.

I lördags började jag dagen med att bege mig ut i skogen och springa en kort runda innan Bea anlände till lägenheten i Nyköping och vi gick för att köpa mat och snacks inför rollspelskvällen. Vi åt tacos och sen började äventyret.

Jag gjorde alltså min rollspelsdebut och jag måste säga att det var kul och det gick bra. Jag trodde jag skulle känna mig malplacerad men så var inte fallet. Mary var väl en roll som passade mig som handen i handsken. Hon överlevde kvällen uta n att blir alltför tokig, nu är hon nog däremot ett riktigt psykbryt. Stackars liten.

Igår vägrade vi storhandla och åt rester och spelade tv-spel/datorspel hela dagen. Nu blir det en lugn vecka tror jag. Och jag har träningsvärk i benen.

Kära tomten.

Eftersom jag redan varit duktig och handlat/kommit på julklapparna jag ska ge bort tänkte jag vara lite snäll och hjälpa till med vad jag själv önskar mig, en liten önskelista helt enkelt.
  • Elvisp (jag har fått bulldeg i min gamla)
  • Vattenkokare (min gamla tar lång tid och är rätt ful)
  • Presentkort på Elgiganten (vi funderar på diskmaskin eller surroundljud)
  • Ljuslyktor/ljusstakar (det är en craving!)
  • Te-kopps-krukan från Urban Outfitters (varför köpte jag inte den i London?)
  • Testbildsklockan från samma ställe
  • Desperate Housewifes säsong 4
  • Stickade tröjor
  • De Blob (Nintendo Wii-spel)
  • WallE (filmen)
Där har ni iallafall lite att gå efter. Och sen tycker jag förstås om mjuka paket. God Jul.

Är det inte jul snart?

Det här året har jag så himla mycket fina och mysiga planer inför julen och julförberedelserna att jag knappt kan bärga mig. Jag är snart klar med alla mina julklappar, iallafall så har jag bestämt mig för vad jag ska ge till nästan alla och många är redan inhandlade. Om man är ute i god tid får man en god jul.

Men nu är jag så väl förberedd att det nästan känns som att julen borde vara om en vecka eller två och jag blir galen av att det bara är i mitten av november. Jag vill ha julkalender, juleljus, skumtomtar, julklappsutdelning och familjemys redan nu!

Snabba på lite nu december. Jag är så himla redo!

Rollspelsdebuten



I helgen ska vi spela rollspel. Jag ska för en kväll bli Mary Lord och tänka, agera och spela som henne. Redan nu har hon fått lite liv genom en virtuell dagbok som är hemlig. Kanske blir den officiell efter spelet men just nu har bara jag och spelledaren tillgång till den. Den innehåller Marys tankar om saker som hänt, saker som oroar och saker som piggar upp. Det är lite kul sådär, att låtsas vara någon annan. Dock känns det lite tråkigt att den fina lilla 20-talstjejen jag skapat ska behöva utstå ett skräckrollspel. Arma lilla flicka, som Mary själv skulle sagt.

Jag hatar SJ!

Nyss satt jag i telefonkö i en timme för att jag fått beskedet att jag inte får reseersättning efter en timmes försening på resan till Skåne inför min födelsedag. Tydligen får jag ingen ersättning trots att jag gnällde på dem eftersom SJ bara var 44 minuter försenade och att jag missade min anslutning till Kristianstad skiter de blanka fan i. "Du ska vara glad att du kom fram" säger hon och inget mer. Varför finns det inget bra alternativ när man ska resa söderut? Jag vill inte resa med SJ mer, de behandlar alltid sina kunder som skit tycker jag. De har sparkat på mig så många gånger nu. Jag vill ha ett annat alternativ. Och det gäller förstås pendlingen till jobbet också. Ge mig ett annat tågbolag, som kan sköta sina rutiner och kunder.

En lite fin och rolig sak.

En del möbler hemma har möbeltassar. Varför heter det så egentligen? Jag tycker det låter himla fint att möblerna har tassar. Man får passa sig så de inte vässar klorna bara.

Jävla Gears of War!

När vi skulle spela igenom Gears of War (originalet) på Insane hade våra sparfiler försvunnit. Vi hade varit tvungna att lira igenom hela spelet på Hardcore för att få spela det. Då brydde vi oss inte så mycket eftersom Gears of War 2 snart skulle släppas ändå. Nu däremot, när vi maratonspelat Gears of War 2 och kommit nästan till sista akten och sparfilerna försvunnit IGEN är det galet irriterande. Jag vill inte spela om hela spelet. Vilket sjukt, sjukt, sjukt dumt fel!

Och det sämsta och värsta är att sparfilerna faktiskt finns där på memorycardet med spelet kan inte hitta dom. Jag blir fan lack! Är det någon annan som varit med om det och hittat en lösning? Vi sitter just nu i telefon med Xbox support och hoppas på det bästa, utan några högre förväntningar. Fan!

Fikatanten Sofie.

Igår släpptes Gears of War 2, jag och Johan maratonspelade till slutet på akt 4 innan vi gav upp. Idag ska vi socialisera med hans föräldrar som kommer på besök och jag ska göra ett försök till att göra pepparkaksmousse att bjuda på. Älskar att fixa fika faktiskt, borde bli en liten fikatant egentligen. Det skulle passa mig. Passade ju mig att jobba på konditori med. Där trivdes jag ska sägas, en hel del omväxling mot Ica förstås och så var det ju kakor överallt.

Bakdags nu då.

Julklappsshopping

Jag älskar verkligen att köpa julklappar. Det har precis blivit november och jag har redan börjat. Duktigt tycker jag. Julen kommer tidigt till mig i år, med julklappshandel och pepparkaksbak i november. Mer jul åt folket!

Snart ska jag träffa my man för lunch och kanske köpa några fina julstjärnor till mitt fönster.

Jag är lite trött sådär.

Idag släpptes årgångsglöggen och Johan var där och köpte två flaskor. Tyvärr har vi bara en endaste pepparkaka kvar sen helgens lilla bak så vi får dela som goda vänner när vi smakar glöggen. Förövrigt är jag ruskigt trött hela dagarna och har låg arbetsmoral. Inte alls bra, jag behöver julen, ljusen, pysslet, baket och ledigheten. Men det är ju ett tag kvar. En månad ungefär tills julkalendern börjar och den missar jag ändå för jag pendlar när den går på teve. Kanske får youtuba den när man kommer till jobbet. En jul utan julkalender är banne mig ingen riktig jul.

Pepparkaksbak.

Vi bakade en plåt peppakakor här hemma. Jag bakade massor av stjärnor och Johan gjorde en pepparkaksbomb. Den här julen har jag bestämt mig för att få Johan att se allt det fina och mysiga med julen. Efter min behandling kommer han förhoppningsvis tycka om julen istället för att tycka den är jobbig. Jag har en bit att gå men jag tror jag kan klara det. 

Det luktar pepparkaka i hela vår lägenhet. Mys.