Sleepless in Nyköping.

Det är en trött Sofie som befinner sig på jobbet, jag hade svårt att sova i natt och vaknade flera gånger. Drömde en hemsk mardröm som bara fortsatte trots att jag vaknade och somnade emellan. Vaknade och grät och väckte Johan en gång för jag trodde det var på riktigt. Tänk att man är så utsatt i sömnen.

Igår hittade jag av en ren slump
tandkrämen som jag bloggat om förut. Jag har länge trott att det var kört men nu pryder en svart och en rosa tub vår badrumshylla. Riktigt fint.

Det blir nog en bra vecka det här.

Idag känns måndagen lite lättare än den gjort de senaste veckorna. Kan ha varit för att jag fick lön idag eller att Johan kommer hem och jag sitter och funderar på vad jag ska dra för ursäkt för att få komma hem och lyssna på Miami-historier och kramas. Kanske räcker med den ursäkten i och för sig.

Det känns som att det kommer bli en bra vecka hur som helst. Jag är helpeppad.

Full fart Sofie.

Helgen började med vitlöksfest på Bröderna Ohlson och fortsatte på Gåsen med kanske någon öl för mycket. Lördagen spenderades med vin och Little Big Planet hemma hos Svenne. Underbart spel det där. När lördagen kom in på småtimmarna plockade vi fram Xbox svar på Singstar och rockade järnet innan Svenne somnade.

Idag har jag gjort absolut ingenting och det känns helt okej. Har känts lite som en av de där helgerna när man just hade flyttat hemifrån, full fart och sen totalslappt, blir väl så när man är ensam hemma. Imorgon kommer Johan hem och ska berätta allt om Miami och jag längtar efter båda delarna, kommer bli härligt.

Fredagspepp.

Spotifylänk av Cajsa – Gay Bar.
Det är lite så det börjar, fredagspeppet, det kommer sluta med massor av vitlök på BO och eventuellt en stor kaka från Seven Eleven. Som det ska vara en fredagkväll liksom. Nån timme efter lunchen knäcker vi fredagsöl och lirar Multiplayer Call of Duty på jobbet innan jag svirar om till party-Sofie och beger mig härifrån.

Gräsänkling.

I morse lämnade Johan mig och Nyköping för varmare breddgrader i form av Miami och framför mig ligger ett par dagar av ensamhet i en stor, stökig lägenhet. Kvällarna kommer ägnas åt att laga mat, diska, städa och sova. Känns inte sådär jätteinspirerande men på fredag väntas en vitlökskväll med Cajjan och Pandan och jag är riktigt pepp för det, kommer bli en höjdarkväll tror jag. En kanelsnäcka stor!

When you were young.

Förövrigt kommer dessa till Hultsfred -09 och längtan att åka blev lite större.


Stockholmshelg.

I fredags var tåget hem försenat och vi bestämde oss för att äta ute i Stockholm och efter mycket letande hittade vi en pub med lediga bord. Menyn var inte alls i vår prisklass egentligen men vi beställde in svindyr mat och när vi fick in tallrikarna med alldeles för lite mat på var det inte ens gott. Tur att man kan skratta åt att betala 600 spänn för en middag som man inte tycker är god och inte blir mätt på. Vi lär nog inte gå dit igen även om ölen var god.

I lördags åkte vi till Stockholm för att gå på sinnessjuk bålfest hos Cajsan och Amanada och det var galet kul. Vi dansade i soffan, i sängen och sjöng (läs: skrek) med i nostalgilåtar som Living in America och She's gonna break soon. Bålen flödade och när kvällen övergick till natt drog jag och Johan vidare to the gaybaaar! En helt sjukt flippad kul kväll och natt hade vi i alla fall och när vi vaknade dagen efter alldeles för tidigt i Farsta stod det helt klart att frukosten fick bestå av pizza.

Tulpanens dag.



Idag fick jag ett sms av min fina mamma där det stod ungefär så här: 
"Grattis på tulpanens dag! Köp en bukett tulpaner med dig hem från oss."

Tulpaner är mina favoritblommor och nu har jag en jättefin bukett i vardagsrummet. Klart det piggar upp.

Om ärligheten.

Emma skrev ett inlägg om ärligheten bakom deppiga inlägg i bloggen. Och jag kan bara hålla med, visst är det kul när man läser om hur bra nära och bekanta mår, hur bra det går för dem och så vidare. Men, läser man aldrig att de har en svacka, är irriterade på något eller helt enkelt inte mår helt bra förvandlas de på något sätt till en låtsasmänniska för det finns ju faktiskt inte en enda människa i hela världen som mår bra jämt, eller hur?

Och jag inser att jag blivit precis likadan, bloggen är förvisso ingen dagbok där jag kan ösa ur mig precis alla mina tankar men jag måste ju kunna skriva att det känns tung ibland ändå? De senaste dagarna har jag i alla fall inte haft nån lust att gå till jobbet alls och jag har blivit förvirrad. Jag har ju alltid vetat att jag vill jobba med det här och jag brukar ha kul på jobbet. Nu känns det mest trist att jobba och inte ha någon fritid. Det beror säkerligen på att jag fick vara ledig så länge under jul och nyår och att jag framförallt slapp pendla. Det kan inte vara meningen att man ska vara hemifrån tolv timmar om dagen, allt som heter fritid förpassas till helgerna. Jag gör mitt bästa för att planera in massor av roliga aktiviteter på helgerna och nu är jag uppbokad till mitten av mars, känns inte heller helt bra.

Men det kommer gå över, förvirringen och svackan, det vet jag. Och jag har massor av kul att se framemot och fina guldkorn i vardagen.

Helwig Dreidongel.

Jag provade ju som bekant på att spela ett 20-tals skräckrollspel i november och det gick ju både bra och var himla kul och spännande. Nu sitter Johan i planeringsfasen för en ny kampanj fast i ett helt annat rollspel. Mutant, Ulvriket, som jag ännu inte är helt bekant med men det utspelar sig i alla fall i framtiden, långt efter det att jorden gått under. I världen lever muterade människor, som tagit in kroppsdelar och funktioner från djurriket, muterade djur, som rätt enkelt är djur sm går på två ben och har en mänsklig hjärna. Så finns det "vanliga" människor som oftast sätter sig över mutanterna eftersom de anser sig vara renare. Dessutom finns det automater som kan liknas vid robotar. Kampanjen utspelar sig i krig och vi är soldater.

Och han frågade om jag ville vara med, och jag bestämde mig för att våga prova. Funkar det inte kan man ju alltid dö. Jag kommer att spela ett muterat djur, en katt, Helwig Dreidongel. Hon är en nyrekryt som verkligen ser framemot att få tjäna sitt land och krossa fienden. Hon är en väldigt liten katt med superb syn som är en ytterst skicklig skytt. Hon är förvisso inte helt klar ännu men det känns spännande att spela en liten klen roll i ett krigsrollspel där det ultimata vore att spela en hårdhudad tuffing. Jag återkommer säkerligen i ämnet.

Saker som piggar upp en måndag.

  • Julmust till lunch trots att julen för länge sen tagit slut.
  • Att dansa med sin kärlek inne på H&M trots att alla tittar
  • Pussar i en rulltrappa
  • Gamla Millencolin-låtar via Spotify

En helg i korta drag.

I fredags drog jag hem till Svenne och Lina och spelade spel och drack vin. Blev förstås mitt och Svens favoritspel Betrayal som fick stå för underhållningen. Var en perfekt fredagskväll tycker jag.

I lördags träffade jag Therese på dagen och vi bokade resan till Glasgow och fikade lite. Jag och Johan hann också med att storstäda lägenheten efter jul och nyårsledigheter, spela Wow och äta pizza.

Igår var Johans familj på besök och vi hade (vuxenpoängen klirrar) vår första middagsbjudning. Var riktigt, riktigt trevligt. Lilla Alde hade ju växt ett helt halvår sen sist och rultade glatt omkring i lägenheten och spelade Wow med Johan. Senare på kvällen såg jag den skånska filmen Du&Jag och slogs av att skånska filmer alltid handlar om fest och fyllehångel och dessutom alltid använder samma skådespelare. Trist.

Nu är det måndag och ny vecka, jag vill fortfarande hellre vara ledig men man får göra det bästa man kan. Jag piggas upp av gammal Millencolin via Spotify-länkar av Johan och snart blir det lunchshopping.

Hello Glasgow.

En helg i slutet av februari blir det förmodligen en resa till Glasgow tillsammans med Therese. Helt impulsivt som det faktiskt kan få vara när det bara kostar 50 kronor att ta sig dit. Kanske är det för att jag är avundsjuk på att Johan ska till Miami om två veckor som jag så gärna vill ut och lätta vingarna. Har satt upp ett nytt mål att jag ska besöka alla Europas länder. Är ju lätt plätt när Ryanair flyger oss i princip gratis. Tjejresa, hej.

Parler français

Ett litet tag har jag haft en dröm om att kunna prata franska, det är ju så himla flott! Nu hittade jag en grundkurs i Nyköping på kvällstid och nu kommer jag lära mig prata franska i februari/mars. Jag ser framför mig hur jag går klädd i basker, randig tröja och drar långa svador på franska, helst på Paris gator förstås.

Resfeber.

Ryanair har No-taxes-kampanj igen. Det var ju så vi kom till London för 20 kronor. Nu kan man åka till Berlin eller Glasgow i mars för 10 kronor. Jag försöker lite försiktigt övertala Johan att vi ska bege oss ut på en liten resa över några dagar, jag längtar bort. Komma iväg och se något annat och vara lite romantiska.


Berlin?


Glasgow?

Det är snart helg.

Det var jättejobbigt att gå upp för att gå till jobbet. Igår tyckte jag att det skulle bli pest och pina och sen kunde jag inte sova så bra i natt för jag var rädd att jag skulle försova mig trots att jag ställt väckarklockan och sen när jag skulle hämta mina tågbiljetter, för jag har ju köpt billiga tågbiljetter istället för pendlarkort i januari, fastnade de i maskinen i Nyköping och nu kan jag bara hoppas att jag får dem imorgon.

Men det är i alla fall onsdag och snart helg. På söndag kommer Johans familj för att äta lunch hos oss och hälsa på lite. Jag har inte träffat dom på typ evigheter. Blir fint. Och vi ska inte avslöja någonting som jag tror att de kanske tror, vi vill bara bjuda på mat. Simpelt.

På tal om mat ska jag äta lunch nu. En liten paus från slösurfandet på jobbet. Lugn start minsann.

Sista dagen.

Snart är ledigheten slut, men å andra sidan är det snart helg igen. Jag våndas lite över att gå till jobbet. Grejen med att vara ledig är verkligen något för mig. Mer ledighet tack!

Hembakat.

Idag fick jag adresserad reklam som jag till och med tyckte om. Det var en prenumeration på bakrecept och att baka är ju något av det bästa jag vet så det tog inte lång tid alls innan jag bestämt mig för att gå med. Det är nog jag och ett antal tanter på 65+ som är med i det där. Få hem recept som man kan sätta in i en pärm. Fint i och för sig. Och sen har mitt "jag-ska-inte-shoppa-så-mycket-löfte" redan spruckit eftersom Asos hade 75 % rea. En kjol och en blus för 350 blev det, men det borde väl vara okej?

En dag kvar ledigt, jag börjar nästan bli lite rastlös och har saknat Gibson som tusan under de lediga dagarna. Hoppas, hoppas att Johan tål honom och att det kommer funka rent praktiskt en dag om nåt år eller så. Mums ju.

Det snöar!

Det är alldeles vitt ute och snön vräker ner. Jag vill bara ge mig ut i en backe med en pulka och varm choklad och åka så det ryker. Kom med mig, snälla!